μυστικά-για-τα-σούπερ μάρκετ-που-λίγοι-ξέρουν-

Τα σούπερ μάρκετ έχουν τα δικά τους μυστικά, έτσι ώστε να πουλήσουν με μεγαλύτερη ευκολία τα προϊόντα τους. Εμείς όμως είμαστε με τους καταναλωτές, γι’ αυτό και θα τα μοιραστούμε μαζί σας.

Όλοι μας ψωνίζουμε από σούπερ μάρκετ για τα είδη καθημερινής χρήσης αλλά και για τα τρόφιμα. Παρόλα αυτά, τα σούπερ μάρκετ, μπορεί να έχουν ένα φιλικό προφίλ και να λένε πως δουλεύουν για τον καταναλωτή, όμως αποτελούν μία επιχείρηση.

Δείτε ακόμα Οι 9 άγνωστες έξυπνες χρήσεις του αεροπλάστ για όλο το σπίτι

Φυσικά και προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους καταναλωτές ως επί το πλείστον, όμως έχουν και μερικά μυστικά, που βοηθούν τα προϊόντα να πουληθούν πιο γρήγορα, ακόμη κι αν δεν είναι και τόσο ποιοτικά. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αυτά τα μυστικά. Διαβάστε παρακάτω:

Τα καλλυντικά που δεν πωλήθηκαν παραμένουν στα ράφια.

Τα καλλυντικά μένουν στα ράφια, ακόμη κι αν δεν πωληθούν για αρκετό καιρό και μερικές φορές λήγουν. Οπότε, όταν θέλετε να αγοράσετε καλλυντικά, ελέγξτε πάντα την ημερομηνία λήξης, ειδικά αν τα καλλυντικά δεν είναι μεγάλης εταιρίας.

μυστικά-για-τα-σούπερ μάρκετ-που-λίγοι-ξέρουν-

© ifeelstock / Depositphotos

Αυτός είναι ο τρόπος για να καταλάβετε ότι ένα προϊόν θα είναι σε προσφορά στο μέλλον.

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα προϊόν αλλά δεν είστε σίγουροι αν θα πέσει η τιμή του στο μέλλον, δείτε τις ετικέτες. Όταν οι καταλήξεις των τιμών είναι “0,01”, για παράδειγμα, 99,01 ευρώ, ακόμα κι αν δεν διαφημίζεται, σημαίνει ότι βρίσκεται στην τελευταία του διορία πριν βγάλουν το προϊόν από τα ράφια και είναι πιθανώς ένα από τα τελευταία είδη.

μυστικά-για-τα-σούπερ μάρκετ-που-λίγοι-ξέρουν-

Το τμήμα όπου είναι πιο πιθανό να βρεθούν προσφορές.

Το τμήμα όπου είναι πιο πιθανό να βρείτε καλές προσφορές είναι το τμήμα σπιτιού, όπου θα βρείτε διακοσμητικά για το σπίτι, σεντόνια, πετσέτες, βαλίτσες κ.λπ., γιατί είναι αυτό που έχει την λιγότερη επισκεψιμότητα στο κατάστημα και θέλουν να πουλήσουν τα προϊόντα.

μυστικά-για-τα-σούπερ μάρκετ-που-λίγοι-ξέρουν-

Λίγα λόγια για τις ημερομηνίες λήξης.

Τα ληγμένα προϊόντα συλλέγονται σε φορτηγά που τα μεταφέρουν σε κέντρα συλλογής, όπου διανέμονται για δωρεά. Χρησιμοποιούνται μόνο προϊόντα που λήγουν την ίδια ημέρα ή είναι σε καλή κατάσταση.

Πριν από μερικά χρόνια, τα πράγματα λειτουργούσαν διαφορετικά. Όλα τα ληγμένα προϊόντα έπρεπε να πεταχτούν στα σκουπίδια και οι άνθρωποι τα ανακάτευαν με απορρυπαντικό για να μην μπορούν να καταναλωθούν.

μυστικά-για-τα-σούπερ μάρκετ-που-λίγοι-ξέρουν-

Τα κατεστραμμένα φρούτα και λαχανικά δεν πάνε χαμένα.

Κάθε μέρα οι υπεύθυνοι του τμήματος φρούτων και λαχανικών ελέγχουν ότι όλα τα είδη είναι φρέσκα και αντικαθιστούν τα χαλασμένα ή υπερώριμα με πιο πράσινα προϊόντα.

Μεγάλοι κάδοι λαχανικών απορρίπτονται καθημερινά από τα σούπερ μάρκετ, αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτών καταλήγει να επεξεργάζεται και να επιστρέφει στο σούπερ μάρκετ με τη μορφή κοκτέιλ φρούτων που πωλούνται με το φλιτζάνι ή κατά βάρος.

μυστικά-για-τα-σούπερ μάρκετ-που-λίγοι-ξέρουν-

Ορισμένα σούπερ μάρκετ έχουν πραγματικές μασκότ.

Δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσκεις γούνινους φίλους που δεν πρέπει να βρίσκονται στα σούπερ μάρκετ. Πολλοί έρχονται στην πόρτα τόσο συχνά που το προσωπικό τα υιοθετεί για να κρατήσει μακριά τα παράσιτα. Έτσι, αν βρείτε ένα γατάκι να κοιμάται πάνω στο προϊόν, αφήστε το εκεί: μπορεί να είναι σε υπηρεσία.

μυστικά-για-τα-σούπερ μάρκετ-που-λίγοι-ξέρουν-

© AndroidDoge / Reddit

Εγγραφείτε σε ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν περιμένετε να κυκλοφορήσει ένα συγκεκριμένο προϊόν, εγγραφείτε σε ομάδες τοπικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook ή στο WhatsApp.

Οι άνθρωποι συμφωνούν και ανεβάζουν τα δεδομένα των προϊόντων που έχουν πέσει σε τιμές κάθε μέρα σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε αν παρακολουθείτε το τηλέφωνό σας.

Δείτε ακόμα 7 έξυπνα κόλπα με γάλα που θα σώσουν την μέρα σας

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα προϊόντα που θέλετε να αγοράσετε στο μέλλον στο καλάθι αγορών της τοπικής σας εφαρμογής σούπερ μάρκετ και θα ειδοποιηθείτε όταν υπάρξει έκπτωση.

μυστικά-για-τα-σούπερ μάρκετ-που-λίγοι-ξέρουν-

Το ψωμί δεν είναι φρέσκο.

Τις περισσότερες φορές, τα προϊόντα αρτοποιίας δεν είναι φρέσκα. Τα στέλνουν κατεψυγμένα και το μόνο που κάνουν οι αρτοποιοί στο κατάστημα είναι να τα ξεπαγώνουν και να τα ψήνουν σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται. Αυτός είναι ο λόγος που όλα τα ψωμιά έχουν την ίδια ποιότητα και έχει την ίδια γεύση ακόμα κι αν τα αγοράσετε από διαφορετικά ράφια.

μυστικά-για-τα-σούπερ μάρκετ-που-λίγοι-ξέρουν-

Τα ρούχα από τα σούπερ μάρκετ είναι καλής ποιότητας.

Τα σούπερ μάρκετ έχουν τις δικές τους αποκλειστικές μάρκες ρούχων, αναζητώντας κομμάτια υψηλής ποιότητας σε πιο προσιτή τιμή. Ωστόσο, τα ρούχα αυτών των καταστημάτων έχουν κακή φήμη, ενώ δεν θα έπρεπε.

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close