9 πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί η κλιματική αλλαγή

9 πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί η κλιματική αλλαγή

Τα αέρια που περιέχουν θερμότητα προκάλεσαν αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της γης και ως εκ τούτου το επίπεδο της θάλασσας αυξήθηκε. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μόλυνση των υδροφόρων και των γεωργικών εδαφών και την απώλεια οικοτόπων για τα ψάρια, τα πουλιά και τα φυτά. Χαμηλά νησιά, για παράδειγμα, όπως στο Μπαγκλαντές και τις Κάτω Χώρες, μπορούν ενδεχομένως να εξαφανιστούν εντελώς κάτω από το νερό.

Δειτε ακομα Γη: Μέσα σε 12 χρόνια το κλίμα θα θυμίζει εκείνο που επικρατούσε 3 εκατ. χρόνια πριν 

9 πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί η κλιματική αλλαγή

Ιδού 9 τρόποι για να αντιστρέψουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

1. Αλλάξτε τον τρόπο διατροφής σας 

9 πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί η κλιματική αλλαγή

via

Οι βιομηχανικές γεωργικές εκτάσεις είναι επιβλαβείς για τα ζώα και για ολόκληρο το περιβάλλον. Οι βιομηχανίες αυτές μολύνουν τον αέρα και το νερό. Μπορείτε να ξεκινήσετε να επιλύετε αυτό το πρόβλημα ξεχωριστά κάνοντας τα εξής:

Σταματήστε να τρώτε κρέας. Γνωρίζατε ότι για την παραγωγή 1 κιλoύ κρέατος, τα εργοστάσια χρησιμοποιούν 2.400 γαλόνια νερού;
Αγοράστε τρόφιμα από τους τοπικούς αγρότες. Αυτό θα συμβάλει στη μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας με 2 τρόπους: δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά για να αγοράσετε αυτό που χρειάζεστε και τα αγαθά δεν χρειάζεται να προχωρήσουν πολύ για να φτάσουν σε σας.
Καλλιεργήστε το δικό σας φαγητό. Ακόμη και αν έχετε ένα μικρό διαμέρισμα και όχι ένα σπίτι με κήπο ή μια αυλή, μπορείτε πάντα να καλλιεργείτε ντομάτες και χόρτα στο μπαλκόνι σας.

2. Επενδύστε στις κατάλληλες startup εταιρείες

9 πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί η κλιματική αλλαγή

via

Μπορείτε να υποστηρίξετε οικολογικές ιδέες σήμερα για να σώσετε τον πλανήτη αύριο. Ακόμα και τα 10€ είναι αρκετά. Σήμερα, υπάρχουν πολλές νεοσύστατες εταιρείες με στόχους να κάνουν τον πλανήτη καθαρότερο και καλύτερο. Απλά ανοίξτε το Kickstarter.com

3. Σκεφτείτε το νερό

https://www.instagram.com/p/Bm08yCxHYLz/?utm_source=ig_embed

Σήμερα, σχεδόν 60 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια κρίση τροφίμων και νερού λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το υδάτινο ισοζύγιο;

Ρυθμίστε το νερό στο ντους σε ρύθμιση επαναχρησιμοποίησης. Το νερό θα φιλτραριστεί και θα χρησιμοποιηθεί στην τουαλέτα.
Κλείστε το νερό ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας, πλένοντας πιάτα ή λούζοντας τα μαλλιά σας. Η γη και το πορτοφόλι σας θα σας ευχαριστήσουν.
Χρησιμοποιήστε τον ήλιο για να θερμάνετε το νερό. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς – αυτή η τεχνολογία είναι πιο προσιτή από ό, τι φαίνεται.

4. Φυτέψτε ένα δέντρο

9 πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί η κλιματική αλλαγή

via

Εάν το φθινόπωρο θα περπατήσετε κατά μήκος ενός άλσου, ενός πάρκου, μιας λεωφόρου ή απλώς ενός σκιερού δρόμου όπου οι βελανιδιές, τα κάστανα και οι σφένδαμνοι μεγαλώνουν, μην είστε τεμπέλης και πάρτε μερικούς σπόρους.

Στο σπίτι, φυτέψτε ένα βελανίδι, έναν σπόρο ή κάστανο σε ένα πλαστικό κύπελλο ή κατσαρόλα. Κατά τη μεταφύτευση ενός νεαρού δέντρου, είναι σημαντικό να μην καταστραφούν οι ρίζες. Το φυτά πρέπει να φυλάσσεται σε κλειστό χώρο για περίπου 5 χρόνια, τότε μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια στον καθαρό αέρα.

Πιστεύετε ότι αυτή η φασαρία είναι μια σταγόνα στον ωκεανό εν μέσω μιας παγκόσμιας καταστροφής; Αν ναι, φανταστείτε ότι αν μόνο το 1% των κατοίκων του πλανήτη μας είχε φυτεύσει τουλάχιστον ένα δέντρο στη ζωή τους, ο αέρας μας θα φιλτραριζόντα από 74 εκατομμύρια δέντρα περισσότερα από ό, τι τώρα. Κάνει τη διαφορά!

5. DIY

9 πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί η κλιματική αλλαγή

via

Τρόφιμα: Προσπαθήστε να μαγειρεύετε χωρίς να χρησιμοποιείτε ημικατεργασμένα προϊόντα όσο το δυνατόν περισσότερο. Επίσης, αγοράστε μεγάλες συσκευασίες για να μειώσετε την ποσότητα των απορριμμάτων.
Προϊόντα για το σώμα: Μπορείτε να κάνετε σαμπουάν, μαλακτικό μαλλιών, κρέμας και οδοντόπαστα μόνοι σας. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε ορισμένα από αυτά για μια αρχή, και στη συνέχεια να αντικαταστήσετε τα περισσότερα από αυτά που χρησιμοποιείτε. Μόνο λάδι καρύδας μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα σώματος και το πλύσιμο προσώπου.
Προϊόντα για καθαρισμό: Το υγρό για τα τζάμια, το μπάνιο, ο φούρνος και άλλα καθαριστικά μπορούν να κατασκευαστούν μόνο με φυσικά συστατικά. Απλά χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και ξύδι!

6. Σεβαστείτε τη χλωρίδα και την πανίδα

9 πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί η κλιματική αλλαγή

via

Λόγω της προόδου της ανθρωπότητας, όλα τα είδη ζώων έχουν χάσει τα σπίτια τους. Ίσως έχετε δει τα πουλιά που κάνουν μπάνιο σε δεξαμενές πετρελαίου ή ελάφια που περιπλανιούνται στα περίχωρα των οικισμών απλώς και μόνο επειδή δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Αν έχετε κάποιο χώρο, να είστε φιλόξενοι σε εκείνα τα ζώα που χρειάζονται βοήθεια. Μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας πιο εύχρηστο για τα ζώα κάνοντας τα εξής:

Μην χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα.

Κρεμάστε μια ταΐστρα πουλιών και ένα ποτήρι που περιέχει πάντα καθαρό νερό και φαγητό.
Φυτά θάμνων, λουλουδιών και δέντρων που μπορούν να προσελκύσουν κατοίκους δασών.
Ας ζουν τα φίδια, οι αράχνες, οι νυχτερίδες και άλλα πλάσματα. Η ύπαρξη αυτών των ζώων σημαίνει ότι το οικοσύστημα σας είναι υγιές.
Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό ή χειροκίνητο χλοοκοπτικό, και όχι αυτό που δουλεύει με βενζίνη.
Δείτε επίσης: 45 καταπληκτικές ιδέες για έπιπλα από ανακυκλωμένα υλικά!

7. Φτιάξτε κοπριά 

 

9 πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί η κλιματική αλλαγή via

H κοπριά δεν είναι η μέθοδος της γιαγιάς να μεγαλώνει νόστιμα αγγούρια πια. Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και να βελτιώσετε την κατάσταση του εδάφους στο οποίο ζείτε. Αντί να ρίχνετε φαγητό που έχει απομείνει στα σκουπίδια, συλλέξτε το σε ένα σωρό κομποστοποίησης. Μετά από λίγο, θα έχετε αρκετή κοπριά, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φυτρώσετε το γρασίδι ή τον κήπο λαχανικών σας.

8. Καταναλώστε λιγότερα, ανακυκλώστε περισσότερα 

 

9 πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί η κλιματική αλλαγή

via

Υπάρχει ένα μεγάλο νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό: To νησί των σκουπιδιών. Μπορείτε να φανταστείτε ότι καλύπτει έκταση 1,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων;

Αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε στην πρόληψη αυτής της καταστροφής. Όλα είναι απλά: όσο λιγότερα καταναλώνετε, τόσο λιγότερα πετάτε. Προσπαθήστε να μην αγοράσετε επιπλέον φαγητό και ρούχα καθώς και:

Μεταφέρετε τα περιττά ρούχα στα κέντρα ανακύκλωσης ή πωλήστε τα. Ίσως βαρεθείτε με αυτό το μπλουζάκι AC / DC αλλά ο γιος του γείτονά σας θα το αγαπήσει. Τα σχισμένα και κατεστραμμένα αντικείμενα μπορούν πάντοτε να ανακυκλώνονται ή να ανανεώνονται.
Χρησιμοποιήστε τη ομαδική μεταφορά. Λιγότερα αυτοκίνητα σημαίνουν λιγότερους ρύπους καυσαερίων.
Ενοικιάστε το όλα! Σήμερα, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που θα σας χαρίσουν ευτυχώς ένα φόρεμα ή ένα κοστούμι για αποφοίτηση, ένα γάμο ή μια βάφτιση.

9. Χρησιμοποιήστε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες 

 

9 πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί η κλιματική αλλαγή

via

Μην χρησιμοποιείτε πλαστικές τσάντες. Στη Βρετανία, περίπου 8 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες χρησιμοποιούνται ετησίως. Πρόκειται για περισσότερες από 130 πλαστικές σακούλες ανά άτομο ετησίως. Αυτές οι πλαστικές σακούλες είναι ενοχλητικές και συνήθως τις βάζετε μόνο σε ντουλάπια κάτω από το νεροχύτη. Μπορείτε να ράψετε μια όμορφη τσάντα από μόνος σας. Στη συνέχεια, θα δείτε τους φίλους και τους συγγενείς σας να ακολουθούν το παράδειγμά σας.

Δειτε ακομα 28 υπέροχες ιδέες ανακύκλωσης για άχρηστα αντικείμενα! 

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Πηγή: toftiaxa.gr
Close