Φτιάξτε diy παγίδα για μύγες

Φτιάξτε diy παγίδα για μύγες. Με τα πιο απλά και οικονομικά υλικά έχετε τώρα την diy παγίδα για μύγες. Το Καλοκαίρι είναι μία υπέροχη εποχή αλλά σίγουρα το πιο εκνευριστικό πράγμα στον κόσμο (μετά τα κουνούπια) είναι οι μύγες. Ίσως και να συναγωνίζονται τα κουνούπια. Ακόμη δεν έχουμε καταλήξει. Όπως και να ‘χει είναι ενοχλητικές.

Από την άλλη αν σας αρέσει να περνάτε πολύ χρόνο στην αυλή ή είστε τύπος του camping ή τα Καλοκαίρια πηγαίνατε με τους δικούς σας στο εξοχικό σας στο χωριό, σίγουρα θα θυμάστε κάποιες μακρόστενες ταινίες από κόλλα που πάνω εκεί κολλούσαν μύγες και άλλα έντομα.

Δείτε ακόμα Μύγες και κουνούπια: 2 κόλπα που θα τα διώξουν χωρίς χημικά

Αυτήν την ταινία αποφασίσαμε να φτιάξουμε σήμερα μαζί σας. Diy παγίδα από ταινία για μύγες με τα πιο απλά και οικονομικά υλικά. Θα μοιραστούμε αναλυτικά την διαδικασία μαζί σας στο σημερινό άρθρο. Διαβάστε παρακάτω: 

Φτιάξτε diy παγίδα για μύγες

Θα χρειαστούμε

  1. Καφέ χάρτινη τσάντα
  2. Σπάγκο
  3. Αυτοκόλλητη ταινία
  4. 2/3 κούπας ζάχαρη
  5. 2/3 κούπας ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού
  6. 2/3 κούπας νερό

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε την τσάντα σε λωρίδες πλάτους 4 εκατοστών και μήκουν 40 εκατοστών. Έπειτα κόβουμε κομμάτια σπάγκους με μήκος 12 εκατοστών και τα στερεώνουμε πάνω στις λωρίδες τσάντας με την ταινία. Ανακατεύουμε την ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού και το νερό σε μία κατσαρόλα.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει και αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Χρησιμοποιούμε μία βούρτσα σιλικόνης για να εφαρμόσουμε το μείγμα με την ζάχαρη στις χάρτινες λωρίδες.

Δείτε ακόμα 6+1 φυσικές λύσεις για να απαλλαγείτε από τις μύγες

Έπειτα κρεμάμε τις ταινίες στα σημεία που οι μύγες είναι περισσότερες. Η ζάχαρη και το σιρόπι καλαμποκιού θα προσελκύσει τις μύγες και θα κολλήσουν στις ταινίες σας.

Αναλυτικά η διαδικασία

Βήμα 1ο

diy-παγίδα-για-μύγες-

Βήμα 2ο

diy-παγίδα-για-μύγες-

Βήμα 3ο

diy-παγίδα-για-μύγες-

Βήμα 4ο

diy-παγίδα-για-μύγες-

Βήμα 5ο

diy-παγίδα-για-μύγες-

All photos via: hunker.com

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close