6+1 φυσικές λύσεις για να απαλλαγείτε από τις μύγες

Το πρόβλημα με τις μύγες δεν είναι μόνο η ενοχλητική εμφάνισή τους. Μπορούν επίσης να μεταδώσουν ασθένειες εάν αγγίξουν το φαγητό σας και άλλες επιφάνειες, οπότε είναι καλύτερο να τις κρατήσετε μακριά. Μάθετε επτά εύκολους, φυσικούς τρόπους για να διώξετε αυτά τα ενοχλητικά έντομα.

Θέλετε να απαλλαγείτε από τις μύγες εύκολα και φυσικά; Οι οικιακές μύγες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά έντομα. Μπορεί να προσπαθήσετε να τα κρατήσετε μακριά, αλλά πάντα αναζητούν έναν τρόπο να αγγίξουν πολλές επιφάνειες του σπιτιού σας.

Μπορεί να εμφανίζονται λόγω της κακής καθαριότητας, αν και τις περισσότερες φορές προσελκύονται από τα υπολείμματα τροφίμων και άλλων σκουπιδιών στον κάδο απορριμμάτων.

Όσο ανεπιθύμητο και δυσάρεστο κι αν είναι να τις βλέπετε, ο πραγματικός λόγος που πρέπει να τις καταπολεμάτε σχετίζεται με την υγεία σας.

Οι οικιακές μύγες είναι φορείς επιβλαβών μικροοργανισμών που μπορούν να σας μολύνουν εάν έρθουν σε επαφή με το φαγητό σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να τις καταπολεμήσετε αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα για να αποφύγετε την χρήση των επιθετικών χημικών ουσιών.

Δείτε ακόμα: Πως θα διώξω τις μύγες; Δειτε εδώ το video με το πιο αποτελεσματικο κολπο

Σήμερα, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας επτά ενδιαφέρουσες φυσικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε την επόμενη φορά που οι μύγες εισβάλουν στο σπίτι σας.

1.Σακούλες με βότκα

6+1 φυσικές λύσεις για να απαλλαγείτε από τις μύγες

Η τοποθέτηση μερικών σακουλών γεμάτων με βότκα μέσα στο σπίτι σας είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος να διώξετε τις μύγες που τείνουν να συγκεντρώνονται σε ορισμένα μέρη.

Εκτός από την ανυπόφορη μυρωδιά για αυτά τα έντομα, οι διαφανείς σακούλες προκαλούν την διάθλαση του φωτός του ήλιου και έτσι σχηματίζονται πρίσματα.

Το οπτικό αποτέλεσμα είναι δυσάρεστο για τις μύγες κατά την πτήση, επομένως θα επιλέξουν να απομακρυνθούν από το μέρος.

Ακόμα κι αν έρθουν σε επαφή με το δέρμα σας, μπορείτε να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα βότκας για να τις διώξετε μακριά.

Δείτε ακόμα: Αυτή είναι η μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα οι κατσαρίδες και τα μυρμήγκια!

2.Βασιλικός

Οι ιδιότητες του βασιλικού έχουν κάποιες ενδιαφέρουσες επιπτώσεις όταν πρόκειται για τον έλεγχο των εισβολών των μυγών.

Αυτό το φαρμακευτικό φυτό έχει επίσης μια απαράδεκτη μυρωδιά για τα έντομα. Μόλις το μυρίσουν, θα φύγουν αμέσως.

Αν και το πιο εύκολο είναι να φυτέψετε βασιλικό σε μια γλάστρα ή στον κήπο σας, μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα τσάι χρησιμοποιώντας τα φύλλα του και να το ψεκάσετε στα ίδια τα έντομα.

Οι οικιακές μύγες είναι φορείς επιβλαβών μικροοργανισμών που μπορούν να σας μολύνουν εάν έρθουν σε επαφή με το φαγητό σας.

3.Αιθέριο έλαιο λεβάντας

6+1 φυσικές λύσεις για να απαλλαγείτε από τις μύγες

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει ένα διεισδυτικό άρωμα που χαλαρώνει τους ανθρώπους αλλά απωθεί τα έντομα.

Ενώ συνήθως χρησιμοποιείται για εναλλακτική θεραπεία του στρες και του άγχους, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τη χρησιμότητά του ενάντια στις εισβολές των μυγών.

Χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού ή έναν εξατμιστή για την εφαρμογή του λαδιού θα βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτών των εντόμων, δίνοντας ταυτόχρονα ένα πολύ ευχάριστο άρωμα στο σπίτι σας.

Δείτε ακόμα: 5+1 έξυπνα κόλπα για το σπίτι μόνο με μία πλαστική μεμβράνη

4.Αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου

Το αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου είναι ένα πολύτιμο προϊόν χάρη στις φαρμακευτικές του χρήσεις, ειδικά για τα οφέλη που μπορεί να έχει στο αναπνευστικό σύστημα.

Η έντονη μυρωδιά του βοηθά στον καθαρισμό των αναπνευστικών οδών σε περίπτωση κρυολογήματος, άσθματος ή βρογχίτιδας.

Εκτός από αυτό, είναι ένα ιδανικό συστατικό που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του σπιτιού σας επειδή εξαλείφει τους μικροοργανισμούς και εμποδίζει τον αποικισμό εντόμων όπως μύγες και μυρμήγκια.

Απλά ρίξτε μικρή ποσότητα του αιθέριου ελαίου σε ένα δοχείο με ζεστό νερό και εφαρμόστε αυτό το διάλυμα στις περιοχές που τείνουν να εισβάλλουν τα έντομα.

5.Σκόρδο

6+1 φυσικές λύσεις για να απαλλαγείτε από τις μύγες

Οι σκελίδες σκόρδου απελευθερώνουν πτητικές ενώσεις που εμποδίζουν την παρουσία μυγών στο σπίτι, ενώ βγάζουν αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά.

Τοποθετήστε μερικές σκελίδες σκόρδου στην τραπεζαρία ή πασπαλίστε τη σκόνη σκόρδου στο φαγητό σας. Θα αποτρέψει αυτά τα έντομα να κάθονται πάνω στα φαγητά.

Μπορείτε ακόμα να σπάσετε μερικές σκελίδες σκόρδου και να εφαρμόσετε την πάστα σε στρατηγικά σημεία.

Δείτε ακόμα: Παίρνει ένα αυγό και το βάζει μέσα σε ένα ποτήρι με μηλόξυδο..Οταν μάθετε το λόγο.. Θα εκπλαγείτε!

6.Μηλόξυδο

Οι όξινες ενώσεις στο μηλόξυδο είναι μια εναλλακτική λύση για τις χημικές ουσίες και τα εντομοκτόνα που πωλούνται στην αγορά για την καταπολέμηση των οικιακών μυγών και άλλων εντόμων.

Οι ιδιότητές του και το χαρακτηριστικό του άρωμα απωθούν αυτά τα έντομα και επίσης απολυμαίνουν τις επιφάνειες για να αφαιρέσουν τις ακαθαρσίες που αφήνουν.

Αν και ο ψεκασμός απευθείας στις μύγες μπορεί να σας δώσει καλά αποτελέσματα, είναι καλή ιδέα να ρίξετε λίγη ποσότητα ξυδιού πάνω σε μικρότερα πιάτα και να τα τοποθετήσετε σε διάφορα μέρη του σπιτιού σας ως προληπτική μέθοδο.

7.Γαρύφαλλο και πορτοκάλι

6+1 φυσικές λύσεις για να απαλλαγείτε από τις μύγες

Το φυσικό άρωμα του πορτοκαλιού χρησιμεύει τόσο ως φάρμακο για οικιακές μύγες όσο και ως φυσικό αποσμητικό χώρου.

Το διεισδυτικό άρωμα των γαρίφαλων σε συνδυασμό με τη μυρωδιά των εσπεριδοειδών είναι πολύ ερεθιστικό για αυτά τα έντομα και διευκολύνει την απομάκρυνσή τους.

Κολλήστε μερικά γαρύφαλλα στην φλούδα ενός πορτοκαλιού και τοποθετήστε το στην τραπεζαρία ή σε ένα σημείο που είναι ευάλωτο στην εισβολή αυτών των εντόμων.

Επιλέξτε τη λύση που σας ταιριάζει περισσότερο για να απομακρύνετε αυτούς τους ανεπιθύμητους εισβολείς. Δοκίμαστε το!

Πηγή: meygeia
Close