Φυτά_ που _δεν θέλουν_ πότισμα_

Φυτά που δεν θέλουν πολύ πότισμα! Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τα φυτά. Τα φυτά ομορφαίνουν τον χώρο μας, προκαλούν αίσθημα ευεξίας και κάποια από αυτά μυρίζουν και υπέροχα. Η εποχή που ζούμε όμως μας κάνει να τρέχουμε με γρήγορους ρυθμούς και έτσι κάποιες φορές δεν  έχουμε  χρόνο ούτε για ένα απλό πότισμα των φυτών που ίσως έχουμε κάποιοι στα σπίτια μας .Αν λοιπόν σας αρέσουν τα φυτά αλλά η έλλειψη χρόνου δεν σας αφήνει να τα χαρείτε και να τα φροντίσετε παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές προτάσεις για φυτά που δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου πότισμα. Δείτε παρακάτω:

Δείτε επίσης : Δενδρολίβανο: Τα οφέλη στην υγεία μας πως μπορούμε να το φυτέψουμε στον κήπο;

Οι  Κάκτοι είναι από τα Φυτά που δεν θέλουν πολύ πότισμα

Κάκτοι:  Schlumbergera gaertneri που η κοινή του ονομασία είναι κάκτος του Πάσχα ή Πασχαλινός κάκτος. Χρειάζεται μέτριο φως και πότισμα μια φορά την εβδομάδα. Είναι το ιδανικό φυτό για εκείνους που δεν έχουν πολύ χρόνο.

Φυτά_ που _δεν θέλουν_ πότισμα_Κακτοι_

 

Ο Νεφρίτης είναι από τα Φυτά που δεν θέλουν πολύ πότισμα

Ο Νεφρίτης είναι  ένα φυτό το οποίο αντέχει για αρκετό καιρό δίχως νερό.  Χρειάζεται  ξηρό κλίμα και αρκετό φως ενώ θέλει ψεκασμό μία στο τόσο για να μην ζαρώνουν τα φυλλά του.

Φυτά που δεν θέλουν πότισμα

Η Αλόη είναι από τα Φυτά που δεν θέλουν πολύ πότισμα

Η αλόη ειναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά. Το μόνο που θα  χρειαστεί κάποια στιγμή είναι μία πιο μεγάλη  γλάστρα αφού μεγαλώνει συνέχεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε τα φύλλα της αλόης  για να κάνετε μάσκες ομορφιάς αλλά και σαν ρόφημα γιατί καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες και βοηθάει στην καλή πέψη.

 

Φυτά που δεν θέλουν πότισμα_Αλοη_

Αερόφυτα

Φυτά που δεν θέλουν πότισμα

Αυτά τα φυτά  μεγαλώνουν και αναπτύσσονται χωρίς χώμα. Παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά τους από τον αέρα. Μπορούν να το κάνουν πολύ εύκολα όντας πάνω σε άλλα φυτά ή σε αντικείμενα. Τέλειο έτσι;  Ψάξτε για τα λεγόμενα Tillandsias τα οποία θα χρειάζεται να ψεκάζετε με νερό μόνο μία φορά την εβδομάδα. Όμως να γνωρίζετε πως τα φυτά αυτά  θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα στην τοποθέτησή τους και άρα  θα πρέπει να γνωρίζετε κάτι παραπάνω από κηπουρική.

Φυτά που δεν θέλουν πολύ πότισμα είναι και τα Παχύφυτα

Τα παχύφυτα είναι φυτά που δε θέλουν πολύ πότισμα. Ένα παράδειγμα είναι  η καλαγχόη που θέλει πότισμα κάθε 10 μέρες αλλά θέλει αρκετό φως. Ο τηλέγραφος χρειάζεται  νοτισμένο χρώμα μα αντέχει και με ένα πότισμα κάθε εβδομάδα. Αυτό  ισχύει για τα περισσότερα παχύφυτα.

 

καλαγχόη_Φυτά_ που_ δεν_ θέλουν_ πότισμα_

Close