Κατσαρίδες ιπτάμενες στο μπαλκόνι: Πως θα τις διώξεις μια για πάντα

Η άνοιξη ήρθε, η θερμοκρασία σιγά σιγά ανεβαίνει και μαζί κάνουν και την πρώτη τους εμφάνιση οι κατσαρίδες. Οι κατσαρίδες είναι αηδιαστικές, ενοχλητικές αλλά και πολύ ανθεκτικές ακόμα και στα χημικά. Για να αποφύγετε λοιπόν την εισβολή αυτών των ανεπιθύμητων και σιχαμένων εντόμων στο σπίτι σας, δείτε παρακάτω 3 φυσικούς και σχεδόν ανέξοδους τρόπους για να τους κόψετε την φόρα.

3 φυσικοί και ανέξοδοι τρόποι για να απομακρύνετε τις κατσαρίδες από το μπαλκόνι

Δείτε ακόμα: 13 έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρα ρούχα σαν από το καθαριστήριο

Μαζί με το καλοκαίρι έρχονται και οι κατσαρίδες, το αποκρουστικό έντομο, που κανένας δεν θέλει δίπλα του. Αυτός ο επισκέπτης έρχεται απρόσκλητος και σκορπά ανατριχίλα σε οποίον έρθει αντιμέτωπος μαζί του.

Το σενάριο όμως του να γυρνάς κουρασμένος από τη δουλειά και στο μπαλκόνι να σε περιμένει μία κατσαρίδα, δεν είναι καθόλου ιδανικό.

Για να γράψουμε το σενάριο από την αρχή και όπως θέλουμε εμείς και να απολαύσουμε το μπαλκόνι μας, χωρίς ανεπιθύμητους επισκέπτες, τότε θα πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα.

Παρακάτω θα ανακαλύψεις 3 διαφορετικούς φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες.

3 φυσικοί και ανέξοδοι τρόποι για να απομακρύνετε τις κατσαρίδες από το μπαλκόνι

Ένα μίγμα σόδας και ζάχαρης

Ανακατέψτε ένα μέρος μαγειρικής σόδας και ένα μέρος ζάχαρης άχνης και «πασπαλίστε» το μίγμα κοντά στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας. Λέγεται πως ο συνδυασμός ζάχαρης και σόδας είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες.

Δείτε ακόμα: Το φονικό κουτί που θα σας απαλλάξει από τις κατσαρίδες

Διάλυμα αμμωνίας

Σε ένα κουβά γεμάτο νερό, ρίξτε 2 φλιτζάνια αμμωνίας και με αυτό το διάλυμα πλύντε το νεροχύτη της κουζίνας και τις υδρορροές στο σπίτι. Η μυρωδιά της αμμωνίας θα κρατήσει μακριά τις κατσαρίδες. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα.

3 φυσικοί και ανέξοδοι τρόποι για να απομακρύνετε τις κατσαρίδες από το μπαλκόνι

Αποξηραμένα φύλλα δάφνης

Κονιορτοποιήστε τα στο μίξερ και ρίξτε τη «σκόνη» κοντά σε περιοχές και σημεία απ’ όπου (έχετε παρατηρήσει ότι) διέρχονται συχνά οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά της δάφνης είναι απωθητική για τα συγκεκριμένα έντομα.

Δείτε ακόμα: Πες αντίο σε κατσαρίδες και μυρμήγκια με στάχτη

Αν, πάλι, συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα, σύμφωνα με το θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποια αξιόπιστη  εταιρεία απολύμανσης

Close