13 έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρα ρούχα σαν από το καθαριστήριο

Θέλετε μετά την μπουγάδα τα ρούχα σας τα ρούχα σας να είναι πεντακάθαρα σαν από καθαριστήριο; Αυτά τα έξυπνα κόλπα θα κάνουν τα ρούχα σας να μυρίζουν φρεσκάδα για περισσότερες μέρες με τον πιο απλό τρόπο.

Τα ρούχα μας θέλουμε να μοσχοβολάνε και να είναι φρέσκα και λαμπερά διότι τα καθαρά ρούχα, βοηθούν στο να έχουμε μία περιποιημένη εμφάνιση. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που παρόλο που έχουμε καθαρά ρούχα, η μυρωδιά τους και η εμφάνισή τους δεν είναι τόσο λαμπερή και φρέσκια.

Υπάρχουν λοιπόν μερικά έξυπνα κόλπα που θα κάνουν τα ρούχα σας να είναι λαμπερά και φρέσκα ακόμη και μέρες, μετά το πλύσιμό τους. Δεν είναι δύσκολα ούτε θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα. Αυτά τα κόλπα θα σας λύσουν τα χέρια. Διαβάστε παρακάτω: 

Χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα

Βάλτε μισό καπάκι στοματικό διάλυμα στην θήκη που βάζετε το υγρό απορρυπαντικό για ρούχα και αφήστε το πλυντήριο να κάνει μία ολοκληρωμένη πλύση. Με αυτόν τον τρόπο θα εξουδετερώσετε τα μικρόβια και την μούχλα. Ένα καθαρό πλυντήριο έχει καλύτερα αποτελέσματα στα ρούχα μας.

έξυπνα κόλπα-για-λαμπερά-και-φρέσκα-ρούχα-

© depositphotos.com

Βάλτε τις κάλτσες σε ειδικές σακούλες

Υπάρχουν ειδικές σακούλες για την μαγειρική. Μπορείτε λοιπόν να βάλετε τις κάλτσες αλλά και άλλα μικρά εσώρουχα μέσα στην σακούλα προτού τα πλύνετε. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χαθούν μέσα στο πλυντήριο και φυσικά θα πλυθούν σωστότερα.

έξυπνα κόλπα-για-λαμπερά-και-φρέσκα-ρούχα-

© depositphotos.com

Χρησιμοποιήστε ασπιρίνες

Αν θέλετε να κάνετε τα λευκά σας ρούχα πιο λευκά, ένα απορρυπαντικό δεν αρκεί. Βάλτε μερικές ασπιρίνες μέσα στον κάδο του πλυντηρίου και πλύντε τα λευκά σας ρούχα μαζί με τις ασπιρίνες. Δύο τρεις ασπιρίνες αρκούν.

Δείτε ακόμα 13 έξυπνα κόλπα για να διορθώσετε βλάβες και να καθαρίσετε το αυτοκίνητο

έξυπνα κόλπα-για-λαμπερά-και-φρέσκα-ρούχα-

Δεν πρέπει να στεγνώνετε πολύ τα ρούχα

Δεν χρειάζεται να στεγνώνετε τα ρούχα για μέρες ολόκληρες. Από ένα σημείο και μετά, γεμίζουν μικρόβια, καυσαέριο και σκόνη από το περιβάλλον. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φύγει η υγρασία. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να τα μαζέψετε.

έξυπνα κόλπα-για-λαμπερά-και-φρέσκα-ρούχα-

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν για βρέφη

Αυτό μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, αλλά το βρεφικό σαμπουάν ή το μαλακτικό μπορεί να επαναφέρει τα συρρικνωμένα ρούχα σας στο αρχικό τους μέγεθος. Απλώς προσθέστε λίγο λίγο σε ένα δοχείο με ζεστό νερό και αφήστε το ρούχο να μουλιάσει για 10-15 λεπτά.

Στη συνέχεια, στεγνώστε το με μια πετσέτα και απλώστε το οριζόντια για να στεγνώσει εντελώς. Το κοντίσιονερ θα ισιώσει τις ίνες του υφάσματος και θα τις επαναφέρει στο αρχικό τους μέγεθος.

έξυπνα κόλπα-για-λαμπερά-και-φρέσκα-ρούχα-

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Μην χρησιμοποιείτε κοινό μαλακτικό όταν πλένετε τα λευκά ρούχα

Τα λευκά ρούχα είναι ευαίσθητα και χάνουν την φρεσκάδα τους πανεύκολα. Όταν λοιπόν πλένετε τα λευκά σας ρούχα, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε κοινό μαλακτικό αλλά απορρυπαντικό και μαλακτικό, ειδικά για λευκά ρούχα.

Μην ταξινομείτε τα ρούχα σας κατά χρώμα

Μην ταξινομείτε τα ρούχα βάσει το χρώμα τους άλλα με την πυκνότητα του υφάσματος. Τα βαριά υφάσματα απορροφούν περισσότερο νερό από τα ελαφρύτερα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το απορρυπαντικό ξεπλένεται από διαφορετικά ρούχα σε διαφορετικό βαθμό και γιατί το ανάμεικτο πλύσιμο βλάπτει τα ρούχα που είναι κατασκευασμένα από λεπτές ίνες. Αλλά θα πρέπει να θυμάστε 2 εξαιρέσεις:

Δείτε ακόμα Φθαρμένα έπιπλα: Διόρθωσε γρατζουνιές, σκισίματα και καψίματα

  1. Τα λευκά ρούχα πλένονται πάντα χωριστά.
  2. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι υψηλότερη από 30° C διαφορετικά τα ρούχα διαφορετικών χρωμάτων θα χάσουν τον κορεσμό των χρωμάτων.
έξυπνα κόλπα-για-λαμπερά-και-φρέσκα-ρούχα-

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το αλουμινόχαρτο σώζει

Αν θέλετε τα μάλλινα ρούχα σας να μην έχουν στατικό ηλεκτρισμό, που σε πολλές περιπτώσεις χαλούν την αισθητική τους, καθώς τα πλένετε τοποθετήστε μέσα στον κάδο του πλυντηρίου μερικές μπάλες από αλουμινόχαρτο.

Χρησιμοποιήστε αφρό ξυρίσματος

Αν λερώσετε τα ρούχα σας με καλλυντικά τότε μπορείτε να εφαρμόσετε πάνω στον λεκέ, αφρό ξυρίσματος και στην συνέχεια να πραγματοποιήσετε μία κανονική πλύση στο πλυντήριο.

Πλύνετε τα καπέλα στο πλυντήριο πιάτων

Για να βεβαιωθείτε ότι το καπέλο σας δεν θα χάσει το σχήμα του, μην το πλένετε στο πλυντήριο ρούχων. Η λύση είναι απλή, μπορείτε να το πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων. Τοποθετήστε το στο επάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων και ξεκινήστε τον πλήρη κύκλο.

έξυπνα κόλπα-για-λαμπερά-και-φρέσκα-ρούχα-

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να πλύνετε τις βρώμικες κάλτσες

Δεν μπορείτε να πλένετε τις κάλτσες με ζεστό νερό, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς (όπως ο ιδρώτας) βασίζεται σε πρωτεΐνες. Αν εφαρμόσετε πολύ ζεστή θερμοκρασία σε τέτοιους ρύπους, θα παραμείνει πάντα στις κάλτσες σας. Γι’ αυτό, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι περισσότεροι, είναι καλύτερο να πλένετε τις κάλτσες σε κρύο νερό.

Καθαρίστε τους δύσκολους λεκέδες με ένα πιστολάκι μαλλιών

Για να απαλλαγείτε από παλιούς μη πρωτεϊνικούς λεκέδες, όπως από γρασίδι, χώμα ή χυμό, μπορείτε να τους θερμάνετε με ένα πιστολάκι μαλλιών και να βάλετε λίγο απορρυπαντικό επί τόπου.

Μετά από αυτό, μπορείτε να βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο. Η θέρμανση του λεκέ θα βοηθήσει τα συστατικά του απορρυπαντικού να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά.

Χρησιμοποιήστε στεγνές πετσέτες για να κάνετε τα ρούχα σας να στεγνώνουν πιο γρήγορα

Τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα αν κρεμάσετε στεγνές πετσέτες ανάμεσα σε σειρές πλυμένων ρούχων. Εάν ένα κομμάτι ρούχων εξακολουθεί να είναι υγρό, αλλά πραγματικά πρέπει να το βάλετε και να φύγετε, τότε μπορείτε απλά να το τυλίξετε σε μια στεγνή πετσέτα και να το βάλετε στο πλυντήριο για να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε εναπομένουσα υγρασία.

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close