Κλιματιστικό: Αυτό είναι το κόλπο για να μην καταναλώνουμε πολύ ρεύμα – Εξηγεί ψυκτικός

Κλιματιστικό: Αυτό είναι το κόλπο για να μην καταναλώνουμε πολύ ρεύμα – Εξηγεί ψυκτικός. Ιδιαίτερα τις ημέρες του καύσωνα που λειτουργούν ασταμάτητα.

 

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος, Δημήτρης Κοντούσιας μιλώντας στο Open, εξήγησε πως το βασικό λάθος είναι να ρυθμίζουμε το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δηλαδή στους 19 και τους 20 βαθμούς, θεωρώντας ότι έτσι βγάζει πιο δροσερό αέρα.

Όπως ανέφερε αν το κάνουμε αυτό το κλιματιστικό θα δουλεύει συνεχώς αδυνατώντας να πετύχει αυτή τη θερμοκρασία στο χώρο όταν έξω έχει 40 βαθμούς Κελσίου.

Ενδέχεται μάλιστα ο συμπιεστής, η εξωτερική μονάδα δηλαδή, να υποστεί βλάβη και να μείνουμε χωρίς κλιματιστικό ψάχνοντας για τεχνικό. Όπως είπε τα κλιματιστικά πρέπει να ρυθμίζονται 12-13 βαθμούς χαμηλότερα από την εξωτερική, αναφέροντας ως ενδεδειγμένη ρύθμιση για το κλιματιστικό μας τους 24-26 βαθμούς Κελσίου, για να μπορεί το μηχάνημα μας να ανταποκριθεί σωστά, να μην καταναλώνει συνεχώς ρεύμα.

Δείτε επίσης : Κλιματιστικό: Ρίξτε στα φίλτρα μαγειρική σόδα  Δείτε τον λόγο

Εκτός βέβαια από τη σωστή θερμοκρασία είναι σημαντικός και ο καθαρισμός των φίλτρων που δεν χρειάζεται τεχνικό, μπορεί να γίνει από τον καθένα απλά χρησιμοποιώντας καθαρό νερό. Το πλύσιμο των φίλτρων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα και φυσικά εφόσον πλυθούν τα φίλτρα πρέπει να τοποθετούνται ξανά εφόσον πρώτα έχουν στεγνώσει καλά.

 

 

Close