έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Απορούσατε όλον αυτόν τον καιρό πως μερικές γυναίκες βγαίνουν τόσο όμορφες στις φωτογραφίες ενώ εσείς δυσκολεύεστε να βγάλετε μέχρι και selfie; Αυτή η bloggger μοιράζεται τα μυστικά της για όμορφες φωτογραφίες.

Τα τελευταία χρόνια τα social media έχουν μπει τόσο πολύ στην ζωή μας, που αφιερώνουμε σε αυτά πάρα πολλές ώρες. Σε αυτές τις ώρες που είμαστε ενεργοί ανεβάζουμε φωτογραφίες μας με σκοπό να πάρουμε κομπλιμέντα, likes και όμορφα σχόλια ή να δείξουμε στιγμές από την καθημερινότητά μας.

Μάλιστα τα social media έχουν διαδοθεί τόσο πολύ που μερικές γυναίκες αλλά και άντρες πληρώνονται μέσα από αυτά. Οι γνωστοί σε όλους μας influencers ή bloggers που δημοσιεύουν συνεχώς όμορφες φωτογραφίες για να διαφημίσουν προϊόντα ή για να μην χάσουν το κοινό τους.

Δείτε ακόμα 12 λάθη που μας κάνουν να μην δείχνουμε ωραία στις φωτογραφίες μας στην παραλία

Κι ενώ βλέπεις γνωστές bloggers και influencers του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας να βγάζουν εκπληκτικές φωτογραφίες ακόμη και όταν πρόκειται για μία απλή selfie εσύ δυσκολεύεσαι. Δεν είναι ότι δεν έχεις φωτογένεια ή δεν είσαι όμορφη ή όμορφος. Απλά δεν ξέρεις τα μυστικά που μοιράστηκε αυτή η blogger. Διαβάστε παρακάτω: 

Η Oksana Prokopenko είναι γνωστή blogger που διατηρεί σελίδα στο Instagram και μοιράζεται μαζί μας τα λάθη που κάνουν πολλοί από εμάς σχετικά με τις φωτογραφίες μας. Τα μοιράζεται λοιπόν μαζί μας.

Πείτε “όχι” στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από πάνω.

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Η λήψη μιας φωτογραφίας από ψηλά θα μειώσει οπτικά τα πόδια και τον κορμό σας, και θα φαίνεται μεγαλύτερος από ό, τι στην πραγματικότητα. Γι ‘αυτό πρέπει να ζητήσετε από τον φωτογράφο να σας φωτογραφήσει ελαφρώς από κάτω.

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Τα αξεσουάρ απλοποιούν πάντα τη διαδικασία λήψης επειδή δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πού να βάλετε τα χέρια σας. Μπορείτε να τα βάλετε στην τσέπη σας και να πάρετε μια τσάντα για το δεύτερο χέρι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία στα δεξιά. Δώστε έμφαση στην στάση του σώματος και στις εκφράσεις του προσώπου σας.

Πολλά εξαρτώνται από τη θέση των ποδιών σας.

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Συχνά λαμβάνω μηνύματα όπου τα κορίτσια λένε ότι θέλουν μακριά, λεπτά πόδια. Αλλά πολλά εξαρτώνται από τη θέση και τη γωνία της κάμερας.

Δεν άλλαξα σκόπιμα τη θέση των χεριών μου για να δείξω τη διαφορά στη θέση των ποδιών μου. Ποτέ μην τοποθετείτε το βάρος σας σε 2 πόδια ταυτόχρονα – είναι καλύτερα να το τοποθετείτε στο πόδι που βρίσκεται πιο μακριά από την κάμερα.

Μην στέκεστε ακριβώς μπροστά από την κάμερα.

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Η θέση μπροστά από την κάμερα θα σας προσθέσει 6-10 επιπλέον κιλά/Προσπαθήστε να γυρίσετε τρία τέταρτα.
Ποτέ μην κάνετε το χέρι σας μία γροθιά βάζοντάς το στην μέση σας.
Λυγίστε το πόδι που είναι πιο κοντά στην κάμερα για να κάνετε τα πόδια σας να φαίνονται πιο μακριά και πιο λεπτά.

Δείτε ακόμα  Αθηνά Οικονομάκου: Το «κόλπο» της για να κρύβει την κυτταρίτιδα 

Μην σπρώχνετε τους γοφούς σας προς τα εμπρός γιατί οπτικά σας κάνει να φαίνεστε βαρύτεροι. Είναι καλύτερα να τα βάζετε πίσω και να γέρνετε λίγο το κεφάλι σας.

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Εάν στέκεστε ακριβώς μπροστά από την κάμερα και τα πόδια σας είναι τοποθετημένα μαζί ή στην ίδια απόσταση, θα καταλήξετε να προσθέσετε οπτικά επιπλέον κιλά και να κάνετε τα πόδια σας να φαίνονται πιο κοντά και πιο παχιά όπως φαίνεται στα αριστερά φωτογραφία.

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Φροντίστε την έκφραση του προσώπου και το χαμόγελό σας.

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Μην κλείνετε τα χείλη σας όπως στην αριστερή φωτογραφία γιατί φαίνεται αφύσικο. Εξάλλου, κανείς δεν γελάει χωρίς να δείχνει τα δόντια του στην πραγματική ζωή. Μην κάνετε duckface – είναι μια ξεπερασμένη τάση.

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Ένα χέρι που αγγίζει το σώμα είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι.

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Το να αγγίζετε το σώμα με το χέρι σας, κάνει το χέρι σας να δείχνει μεγαλύτερο από ότι συνήθως διότι οτιδήποτε είναι κοντά στην κάμερα δείχνει μεγαλύτερο. Επιπλέον, προσπαθήστε να μην αγγίξετε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας, αλλά αντίθετα, προσπαθήστε να τα τοποθετήσετε με τον τρόπο που φαίνεται στη σωστή φωτογραφία.

Καλύτερα να μην τοποθετείτε τα πόδια σας κολλημένα μαζί

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τα πόδια σας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να υπάρχει κάποιος χώρος μεταξύ τους. Μια σειρά τριών τετάρτων θα σας κάνει όσο το δυνατόν πιο λεπτούς. Μην βάζετε τα χέρια σας πολύ κοντά στο σώμα σας και μην τα κρύβετε, όπως στη φωτογραφία στα αριστερά.

Μετακινήστε τον αγκώνα σας στο πλάι και τοποθετήστε το ένα χέρι στο κεφάλι σας έτσι ώστε τα δάχτυλά σας να είναι ορατά, ενώ το άλλο χέρι μπορεί να τοποθετηθεί στην τσέπη σας.

Πρέπει να σχεδιάσετε το γράμμα “S” με το σώμα σας όταν ποζάρετε

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Λάβετε υπόψη ότι στη φωτογραφία πρέπει να βλέπετε 2 χέρια και 2 πόδια, διαφορετικά, θα δώσει την εντύπωση ότι απουσιάζουν.
Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να ελέγχεται κατά τη φωτογράφηση είναι η θέση του πηγουνιού σας.

Είναι καλύτερα να το ανεβάζετε πάντα ελαφρά, διαφορετικά, θα έχετε διπλό πηγούνι όπως στην αριστερή φωτογραφία. Αλλά μην το παρακάνετε γιατί θα φαίνονται έντονα τα ρουθούνια σας και αυτό δεν είναι ωραίο.
Δοκιμάστε να πειραματιστείτε με τα μαλλιά σας.

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Κορίτσια, φροντίστε να κρατάτε πάντα την πλάτη σας ευθεία και προσπαθείτε να κάνετε μια καμπύλη στην περιοχή της μέσης.
Μην κρύβετε το λαιμό σας. Σηκώστε ελαφρώς το κεφάλι σας και προσέξτε την έκφραση του προσώπου σας.

Ποτέ μην γυρίζετε τα γόνατα ή τους αγκώνες δεξιά στην κάμερα.

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Προσπαθήστε να γυρίσετε τους αγκώνες και τα γόνατά σας στο πλάι έτσι ώστε να μην φαίνεστε πολύ απλοί. Τεντώστε το λαιμό σας, σπρώξτε το πηγούνι σας προς τα εμπρός, πάρτε τους ώμους σας πίσω και ισιώστε το στήθος σας.

Η στάση του σώματος είναι πολύ σημαντική για κάθε μοντέλο.
Εάν ο ήλιος αρχίσει να τυφλώνει τα μάτια σας, δοκιμάστε να τα κλείσετε και στη συνέχεια να τα ανοίξετε γρήγορα για την φωτογραφία.
Για να επιμηκύνετε το λαιμό σας, μπορείτε να τον γυρίσετε στο πλάι και να χαμηλώσετε ελαφρώς τον ώμο που είναι πιο κοντά στον φωτογράφο.

Ακολουθήστε μερικούς κανόνες όταν θέλετε να βγάλετε φωτογραφία στην οποία κάθεστε.

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Ένας πολύ σημαντικός κανόνας είναι να καθίσετε στην άκρη ώστε τα πόδια σας να μην απλώνονται. Προσπαθήστε να στερεώσετε τα πόδια σας στα δάχτυλα των ποδιών σας και να τα γυρίσετε στο πλάι. Εάν φωτογραφίζεστε με πανωφόρια  (όπως σακάκι ή ζακέτα), φροντίστε να τα ξεκουμπώνετε πάντα.

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Λυγίστε πάντα το πόδι που είναι πιο κοντά στην κάμερα και στερεώστε το στα δάχτυλά των ποδιών σας για να αποφύγετε να κάνετε τα πόδια σας να φαίνονται τόσο τεράστια όπως εμφανίζονται στην αριστερή φωτογραφία.

έξυπνα κόλπα_για_ωραίες_φωτογραφίες_

Εάν φωτογραφίζετε ενώ κάθεστε, επιτρέπεται να περιστρέψετε ελαφρώς την πλάτη σας και να ακουμπάτε στο γόνατό σας για να επιτύχετε το αποτέλεσμα της ανυπεράσπιστης. Αλλά μην το παρακάνετε!

Δείτε ακόμα Πως οι Ινδές διατηρούνται όμορφες μετά 60

Το πάνω μέρος του σώματος, ο λαιμός και η κοιλιά σας πρέπει να παραμένουν τεντωμένα – επηρεάζει πολύ τη στάση του σώματος. Όλο το σώμα σας (το κεφάλι, τα χέρια και οι ώμοι) πρέπει να προσπαθούν να φτάσουν στο γόνατο.

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

 

Close