Οι τρεις λόγοι που έχεις κατσαρίδες στη κουζίνα σου και πως να τις ξεφορτωθείς

Το Καλοκαίρι μπορεί να είναι μια πολύ όμορφη εποχή όμως έχει τις…δυσκολίες του! Μια από τις κυριότερες δυσκολίες είναι οι κατσαρίδες, που ξεκινούν από την ζέστη να βγαίνουν από τους φωταγωγούς και να κάνουν τις εμφανίσεις τους στο σπίτι μας. ΑΠό τα πιο ενοχλητικά όμως πράγματα είναι να βλέπεις κατσαρίδες στη κουζίνα.

Οι κατσαρίδες μπορεί να είναι άκακες, όμως είναι βρώμικα έντομα, αφού συχνάζουν σε σκουπίδια και σε υπονόμους και φυσικά για πολλούς είναι τρομαχτικές ή ανατριχιαστικές. Γι’ αυτό κανείς από εμάς δεν θέλει να σηκώνεται για νερό το βράδυ και να βλέπει μια κατσαρίδα στην κουζίνα του να κάνει βόλτες.

Δείτε ακόμα Πως να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και άλλα 9 είδη παρασίτων στο σπίτι!

Φαγητό

Ως γνωστόν οι κατσαρίδες ψάχνουν τρόπο να δροσιστούν και να φάνε. Γι’ αυτό το Καλοκαίρι γίνονται ορατές. Το φαγητό μας είναι αποθηκευμένο στην κουζίνα και αυτός είναι ο κύριος λόγος που εμφανίζονται στην κουζίνα μας.

Επειδή εκεί αποθηκεύονται τα τρόφιμα μας όμως, σίγουρα δεν θέλουμε κατσαρίδες να περπατούν πάνω στο ψωμί ή στο βραδινό μας. Υπάρχουν όμως κι άλλοι λόγοι που τις προσελκύουν στην κουζίνα σας. Ποιοι είναι αυτοί και πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα; Δείτε παρακάτω:

Δείτε ακόμα 14 Έξυπνα κόλπα με το ψωμί που θα σώσουν την καθημερινότητά σας!

Η καφετιέρα σας προσελκύει κατσαρίδες στη κουζίνα

Θα πρέπει να καθαρίζετε την καφετιέρα σας πολύ συχνά. Όχι μόνο μπορεί ο καφές να μην είναι καλής ποιότητας, αν δεν τηρείται τους κανόνες υγιεινής, αλλά φαίνεται πως προσελκύει ακόμη και κατσαρίδες. Πως μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά την καφετιέρα σας; Δείτε παρακάτω:

Θα χρειαστείτε:

  1. 1 φλ. ξίδι
  2. 2 φλ. νερό

Διαδικασία:

Ξεκινάμε γεμίζοντας την κανάτα της καφετιέρας με το ξίδι και το νερό. Ρίχνουμε το περιεχόμενο της κανάτας στο δοχείο του νερού της καφετιέρας και ανοίγουμε τον διακόπτη. Αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αφήνουμε το νερό με το ξίδι στην κανάτα για περίπου ένα τέταρτο.

Δείτε ακόμα 12 έξυπνα κόλπα που θα σε σώσουν από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, μόνο που αυτή τη φορά χρησιμοποιούμε μόνο το νερό για να φύγει η μυρωδιά του ξιδιού από την καφετιέρα, άλλες δυο φορές. Κάθε φορά αφήνουμε το νερό στην κανάτα για ένα τέταρτο.

Επίσης θα πρέπει να καθαρίσετε κάθε άλλη πτυχή της καφετιέρας σας. Μην ξεχάσετε να κλείσετε με κολλητική ταινία τις τρύπες της καφετιέρας.

Υγρασία, σκοτάδι & ζέστη προσελκύει κατσαρίδες στη κουζίνα

Θα πρέπει επίσης να θυμάστε ότι τις κατσαρίδες τις προσελκύουν η υγρασία το σκοτάδι και η πολύ ζέστη.

Οπότε προσπαθήστε να αερίζετε πιο συχνά τους εσωτερικούς σας χώρους και να τους κλιματίζεται. Επίσης, θα πρέπει κάθε βράδυ να μην υπάρχουν άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη και να μην αφήνετε τρόφιμα στον πάγκο της κουζίνας.

 

Close