Πως να καλλιεργήσετε κρεμμύδια μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι;

Τα κρεμμύδια είναι μια θρεπτική τροφή, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν λίγες θερμίδες ενώ είναι πλούσια σε ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Η κατανάλωση κρεμμυδιών έχει πολλά οφέλη για την υγεία κάποια από τα οποία είναι η μείωση του κινδύνου των πολλών τύπων καρκίνου, η βελτίωση της διάθεσης και η διατήρηση της υγείας του δέρματος αλλά και των μαλλιών.

Δείτε ακόμη: Έβαλε Κρεμμύδια μέσα στις κάλτσες το βράδυ … Ο λόγος;Δε θα το πιστεύετε!

Δεν είναι πολύ βολικό, πάντα να έχουμε τα λαχανικά και βότανα που θέλουμε δίπλα μας στη κουζίνα μας; Τι θα λέγατε λοιπόν να καλλιεργήσετε κρεμμύδια μέσα σε πλαστικά μπουκάλια και έτσι να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά όποτε θέλετε;

Τα κρεμμύδια είναι μια θρεπτική τροφή, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν λίγες θερμίδες ενώ είναι πλούσια σε ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Θα χρειαστείτε:

  • 5L μπουκάλι πλαστικό
  • 1 ψαλίδι
  • πολλούς βολβούς κρεμμυδιών
  • χώμα

Δείτε ακόμη: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν αυτή τη χρήση των κρεμμυδιων. Εσείς το γνωρίζατε αυτό;

Κατευθύνσεις:

– Κόψτε το λαιμό από το πλαστικό μπουκάλι

– Χρησιμοποιήστε το ψαλίδι, και κόψτε τρύπες γύρω από το πλαστικό μπουκάλι. Βεβαιωθείτε ότι οι τρύπες είναι αρκετά μεγάλες για τα κρεμμύδια και οτι αυτές απέχουν ομοιόμορφα μεταξύ τους.
– Προσεκτικά χύστε λίγο χώμα μέσα στο μπουκάλι μέχρι να φτάσει το πρώτο στρώμα των οπών.
– Τοποθετήστε τα κρεμμύδια σας μέσα από τις τρύπες, και βεβαιωθείτε ότι η κορυφή τους (όπου τα φύλλα θα αναπτύσσονται έξω από αυτό) θα αντιμετωπίζεται προς τα έξω. Αυτό πρέπει να γίνει ώστε οι βλαστοί να μεγαλώνουν προς τα έξω, και όχι προς τα μέσα στο πλαστικό μπουκάλι.
– Μόλις τελειώσετε με την τακτοποίηση των βολβών, ρίξτε λίγο περισσότερο χώμα μέσα στο πλαστικό μπουκάλι ώστε να τους καλύψετε εντελώς. Συνεχίστε να ρίχνετε χώμα μέχρι αυτό να φτάσει στην επόμενη σειρά των οπών.
– Επαναλάβετε τα βήματα 4 και 5.
– Συνεχίστε να προσθέτετε το χώμα και τα κρεμμύδια μέχρι το μπουκάλι να γεμίσει τελείως.

Η διαδικασία είναι τόσο εύκολη και εσείς θα έχετε φρέσκα κρεμμύδια μέσα στην κουζίνα σας όποτε το επιθυμείτε! Ρίξτε νερό στο χώμα από το στόμιο της φιάλης, και μέσα σε 5-7 ημέρες τα φρέσκα κρεμμυδάκια σας θα έχουν αναπτυχθεί πλήρως.

Δείτε ακόμηΠερνά μια σκελίδα σκόρδου από μια κλωστή και της λύνει ένα τεράστιο πρόβλημα..

Από τη στιγμή που τα κρεμμύδια σας θα έχουν μεγαλώσει, μπορείτε να κόψετε μόνο 3 εκατοστά πάνω από τη ρίζα και μέσα σε μια εβδομάδα αυτά θα έχουν μεγαλώσει και πάλι! Μπορείτε να έχετε τη δική σας εβδομαδιαία συγκομιδή φρέσκων κρεμμυδιών! Το μόνο που πρέπει να μην ξεχνάτε είναι το πότισμα! είναι πολύ σημαντικό για τα φρέσκα κρεμμυδάκια σας!

Close