πως-να-καθαρίσουμε-τα-αυτιά-σωστά-

Αν τα αυτιά σας βουλώνουν διαρκώς, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να τα κρατάτε καθαρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με πιο υγιεινούς τρόπους από την μπατονέτα.

Τα αυτιά μας χρειάζονται το κερί γιατί με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν το εσωτερικό τους. Παρόλα αυτά, όταν συσσωρεύεται πολύ κερί, για αισθητικούς λόγους κυρίως τα καθαρίζουμε. Η μπατονέτα όμως, αντί να καθαρίζει τα αυτιά μας, μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος του κεριού πιο μέσα.

Έτσι, τα αυτιά βουλώνουν και δημιουργούνται επώδυνες μολύνσεις και όχι μόνο. Στο σημερινό άρθρο θα σας δείξουμε μερικούς υγιεινούς τρόπους να καθαρίζετε τα αυτιά σας. Δεν θα βουλώνουν το ίδιο εύκολα και δεν θα δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα. Διαβάστε παρακάτω:

Μειώστε την καφεΐνη.

Αν και τίποτα δεν μπορεί να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε το πρωί καλύτερα από ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, η υπερβολική κατανάλωση του μπορεί να προκαλέσει κρουστικό κερί.

Δείτε ακόμα Κάντε τα φανάρια του αυτοκινήτου να λάμψουν από τα άλατα με αυτό το σπιτικό καθαριστικό

Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε μια μέρα χωρίς καφέ, εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε μια διαδικασία αφαίρεσης κεριού με μικροαναρρόφηση από έναν ειδικό. Εάν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο συσσώρευσης κεριού στο αυτί, δοκιμάστε να μειώσετε σταδιακά την κατανάλωση καφεΐνης.

πως-να-καθαρίσουμε-τα-αυτιά-σωστά-

Πείτε “όχι” στην μπατονέτα.

Το να καθαρίσετε τα αυτιά σας με μπατονέτες μπορεί να φαίνεται ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε από το κερί του αυτιού, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να κάνει το ακριβώς αντίθετο.

Οι μπατονέτες μπορεί να ερεθίσουν το κανάλι του αυτιού σας και να σπρώξουν το κερί του αυτιού προς τα μέσα, κάτι που θα κάνει την αφαίρεσή του πολύ πιο δύσκολη. Αντί να χρησιμοποιείτε μπατονέτες, πλύνετε τα αυτιά σας με λίγο σαπούνι και στεγνώστε τα με μια λεπτή πετσέτα.

πως-να-καθαρίσουμε-τα-αυτιά-σωστά-

Δοκιμάστε το ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο έχει πολλά οφέλη για την υγεία και εκτός από το ότι ενυδατώνει το δέρμα σας και σας προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα αυτιά σας καθαρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το να βάζετε λίγο ελαιόλαδο στα αυτιά σας μία φορά την εβδομάδα μπορεί να μαλακώσει το κερί του αυτιού και ακόμη και να το ενθαρρύνει να βγει από το αυτί φυσικά.

πως-να-καθαρίσουμε-τα-αυτιά-σωστά-

© Roberta Sorge / Unsplash, © Olivier Bergeron / Unsplash

Μείνετε ενυδατωμένοι.

Το να πίνετε αρκετό νερό είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία και ευεξία σας και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα αυτιά σας καθαρά. Η διατήρηση της ενυδάτωσης διεγείρει τους ακουστικούς πόρους, βοηθώντας τους να καθαριστούν.

Δείτε ακόμα Κόλπα για να καθαρίσετε και να αποθηκεύσετε τα φρούτα και τα λαχανικά από το TikTok

Και επειδή το να πίνετε αρκετό νερό σας βοηθά να διατηρήσετε την ισορροπία των υγρών σας, μπορεί φυσικά να βοηθήσει στη μείωση της συσσώρευσης κεριού στο αυτί.

πως-να-καθαρίσουμε-τα-αυτιά-σωστά-

Μην καθαρίζετε το εσωτερικό των αυτιών σας.

Αν και μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να καθαρίσετε το εσωτερικό των αυτιών σας, κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει στην πραγματικότητα περισσότερο κακό παρά καλό.

Συνιστάται να καθαρίζετε μόνο το εξωτερικό μέρος και, εκτός κι αν εργάζεστε σε βρώμικο ή σκονισμένο περιβάλλον, το καθημερινό ντους και το σκούπισμα γύρω από το εξωτερικό και πίσω από τα αυτιά σας με ένα υγρό πανί θα πρέπει να είναι αρκετό για να διατηρείτε τα αυτιά σας καθαρά.

πως-να-καθαρίσουμε-τα-αυτιά-σωστά-

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close