κόλπα-για-αποθήκευση-και-καθαρισμό-λαχανικών-και-φρούτων-

Αυτά τα έξυπνα κόλπα έχουν ρίξει το TikTok και μας δείχνουν πως μπορούμε γρήγορα και εύκολα να αποθηκεύσουμε και να καθαρίσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά.

Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι, αφού είναι θρεπτικά και πεντανόστιμα. Όμως χαλούν εύκολα οπότε η σωστή αποθήκευσή τους αλλά και το σωστό πλύσιμο, θα βοηθήσουν να συντηρηθούν παραπάνω και φυσικά να είναι ακόμη πιο υγιεινά για εμάς.

Το TikTok μπορεί να είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα για διασκέδαση, όμως πολλές και πολλοί μοιράζονται τα μυστικά τους για δουλειές του σπιτιού και άλλα. Έτσι μοιραζόμαστε μαζί σας τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά βιντεάκια στο TikTok για καθαρισμό και αποθήκευση των φρούτων και των λαχανικών. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Το σπιτικό σπρέι που θα σας λύσει τα χέρια με τα ασιδερώτα

Το παρακάτω κόλπο έγινε γνωστό από τον TikToker mad.eats και μας δείχνει μία δοκιμασμένη μέθοδο για πλύσιμο φρούτων και λαχανικών. Τοποθετούμε τα φρούτα και τα λαχανικά σε νερό και στην συνέχεια προσθέτουμε μαγειρική σόδα και ξύδι.

Αφήνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά για 15 λεπτά μέσα στο μείγμα με το ξύδι και στην συνέχεια τα ξεπλένουμε με δροσερό νερό.  Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα.

@mad.eats

Make sure to rinse your veggies 🥦 #fyp #cleanvegetables #cleantok #vegetable #groceries #food

♬ pastel skies – Rook1e

Ένα άλλο κόλπο, αυτήν την φορά από τον λογαριασμό ocwarrior19 είναι να βάλετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας σε ένα μείγμα από νερό και λευκό ξύδι για 20 λεπτά. Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

@ocwarrior19

#kitchen #didyouknow #kitchenhacks #lifehack #tipsandtricks #lifetips #lifehacks #hacksoflife #cleantok #foodtok

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Τέλος το κόλπο από τον λογαριασμό theedgyveg είναι και μία εξαιρετική υπενθύμιση ότι το πλύσιμο δεν είναι μόνο καλό για την υγεία αλλά και οικονομικά αποδοτικό όταν γίνεται σωστά. Το πλύσιμο σε αναλογία 1:3 προς νερό σκοτώνει τα βακτήρια που διαφορετικά θα αλλοίωναν τα τρόφιμα πιο γρήγορα.

Δείτε ακόμα Οι άγνωστες χρήσεις της πατάτας που λίγοι γνωρίζουν

Επίσης θα πρέπει να αποθηκεύετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε αεροστεγή δοχεία με χαρτοπετσέτες για να παραμείνουν φρέσκα, πάντα στο ψυγείο.

@theedgyveg

Stop wasting food. Wash & store your produce properly to save yourself some cash & cut down on waste. #foodtok #MealPrep @theedgyveg #tipsandtricks #sustainableliving #earthday #zerowaste

♬ Wildest Dreams – Duomo

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close