Σιδέρωμα ρούχων: Τα κόλπα για να βγαίνουν τα ρούχα σου άψογα

Όλα τα κόλπα που θα σε βοηθήσουν να σιδερώσεις πιο γρήγορα, τα ρούχα σου και να είναι καλοσιδερωμένα χωρίς κόπο.

Το σιδέρωμα των ρούχων είναι μία δύσκολη δουλειά που για τον καθένα μας μοιάζει αγγαρεία. Παρόλα αυτά, το σιδέρωμα, στην πραγματικότητα δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο για να πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα. Το σημερινό άρθρο λοιπόν θα σου δείξει πως μπορείς να έχεις φρεσκοσιδερωμένα, ατσαλάκωτα ρούχα, χωρίς να κουραστείς.

Ετοιμάσου να πεις αντίο στην χρονοβόρα διαδικασία του σιδερώματος, αφού αυτά τα έξυπνα κόλπα θα κάνουν το σιδέρωμα παιχνιδάκι. Ένα άρθρο ιδανικό για πολυάσχολες γυναίκες και άντρες που θέλουν να κάνουν την ζωή τους όσο γίνεται πιο εύκολη. Διαβάστε παρακάτω:

Έξυπνα κόλπα στο σιδέρωμα: Χρησιμοποίησε αλουμινόχαρτο

Σιδέρωμα ρούχων: Τα κόλπα για να βγαίνουν τα ρούχα σου άψογα

Ένα κόλπο που λίγοι γνωρίζουν στο σιδέρωμα είναι το αλουμινόχαρτο. Καταρχάς το αλουμινόχαρτο είναι σε θέση να καθαρίσει το σίδερο που σιδερώνεται. Όμως έχει και μία δεύτερη χρήση που λίγοι γνωρίζουν. Βοηθάει στο να σιδερώνονται τα ρούχα πιο εύκολα και γρήγορα.

Πιο συγκεκριμένα τοποθετείς αλουμινόχαρτο κάτω από το πανί της σιδερώστρας. Το αλουμίνιο, θα συλλέξει την θερμότητα του σίδερου και θα διατηρήσει την θερμότητα σε υψηλή επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι τα ρούχα σας θα σιδερώνονται σχεδόν αμέσως με μόλις 1-2 περάσματα, το πολύ!

έξυπνα κόλπα-για-εύκολο-σιδέρωμα ρούχων-

Photo via: okmarkets.gr

Έξυπνα κόλπα στο σιδέρωμα: Χρησιμοποίησε κρεμάστρες

Σιδέρωμα ρούχων: Τα κόλπα για να βγαίνουν τα ρούχα σου άψογα

Υπάρχουν μερικά ρούχα όπως είναι τα πουκάμισα που σιδερώνονται δύσκολα. Αν θέλεις λοιπόν να γλιτώσεις κόπο και χρόνο, μόλις βγουν τα πουκάμισα από το πλυντήριο, τίναξέ τα και τοποθέτησε τα να στεγνώσουν, σε κρεμάστρες.

Δείτε ακόμα 9 σημαντικά λάθη που κάνετε στο σιδέρωμα- πως να τα διορθώσετε;

Το βάρος του νερού θα εξαφανίσει τα τσαλακώματα στο μεγαλύτερο μέρος τους και στην συνέχεια θα σου μείνουν μόνο κάτι λεπτομέρειες. Αν κάνεις το ίδιο κόλπο με το τίναγμα και στα υπόλοιπα ρούχα σου, τότε πολύ πιθανό είναι, τα ρούχα να μην χρειάζονται καν σιδέρωμα μετά.

έξυπνα κόλπα-για-εύκολο-σιδέρωμα ρούχων-

Photo via: elemesos.com

Έξυπνα κόλπα στο σιδέρωμα: Όλη η ουσία βρίσκεται…στην οργάνωση

Αν θέλεις κατά την διάρκεια του σιδερώματος να κάνεις την ζωή σου ακόμη πιο εύκολη μπορείς πριν το σιδέρωμα να χωρίσεις τα ρούχα σου σε στοίβες ανάλογα το ύφασμα και τις ανάγκες τους γενικότερα. Έτσι θα έχεις την επιλογή να ξεκινάς με τα πιο εύκολα ή τα πιο δύσκολα ρούχα, ανάλογα το πως διαχειρίζεσαι εσύ τον χρόνο σου.

έξυπνα κόλπα-για-εύκολο-σιδέρωμα ρούχων-

Photo via: mama365.gr

Έξυπνα κόλπα στο σιδέρωμα: Το νερό είναι ο καλύτερος σου φίλος

Αυτό το κόλπο μου το έμαθε η μανούλα μου, που της το έμαθε η μανούλα της και καιρός είναι να το μοιραστώ και ‘γω με κάποιον. Αν θέλεις τα ρούχα σου να σιδερώνονται εύκολα και χωρίς ατέλειες, τότε πρέπει να έχεις πάντα δίπλα σου ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με νερό.

Δείτε ακόμα Τέλος στο σιδέρωμα της κουρτίνας..πως; Με ένα πανεύκολο τρικ!

Κάθε φορά που κάποιο τσαλάκωμα σε δυσκολεύει, ψεκάζεις το σημείο με λίγο νερό και το σίδερο γλιστράει πιο εύκολα πάνω στο ρούχα, έχοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

έξυπνα κόλπα-για-εύκολο-σιδέρωμα ρούχων-

Photo via: athensmagazine.gr

Έξυπνα κόλπα στο σιδέρωμα: Πες “ναι” στο στεγνωτήριο

Τέλος φαίνεται πως το στεγνωτήριο μπορεί να σου λύσει εξίσου τα χέρια όχι μόνο στο πόσο γρήγορα στεγνώνει τα ρούχα, ακόμη και τον Χειμώνα αλλά και στο σιδέρωμα.

Αν έχεις στεγνωτήριο, μπορείς να το χρησιμοποιείς και στο σιδέρωμα χρησιμοποιώντας το κατάλληλο πρόγραμμα κι έτσι μετά μπορεί τα ρούχα να χρειάζονται ελάχιστο, ως και καθόλου σιδέρωμα.

έξυπνα κόλπα-για-εύκολο-σιδέρωμα ρούχων-

Photo via: goldmall.gr

Μην ξεχνάτε το μαλακτικό

Σιδέρωμα ρούχων: Τα κόλπα για να βγαίνουν τα ρούχα σου άψογα

Για να πλύνετε καλά τα ρούχα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο απορρυπαντικό,και  να χρησιμοποιήσετε το μαλακτικό για τα ρούχα έτσι ώστε να βγαίνουν με άρωμα που διαρκεί. Αλλά αυτό το τελευταίο βήμα είναι επίσης απαραίτητο για να αποκτήσετε πιο λεία ρούχα. Το μαλακτικό υφασμάτων εμποδίζει τα ρούχα να τσαλακωθούν υπερβολικά και διευκολύνει το σιδέρωμα. Προσθέστε μία μεζουρα στο τελευταίο ξέβγαλμα του κύκλου του πλυντηρίου και θα παρατηρήσετε τη διαφορά.

Αποφύγετε την υπερφόρτωση του πλυντηρίου

Σιδέρωμα ρούχων: Τα κόλπα για να βγαίνουν τα ρούχα σου άψογα
Η σωστή χρήση των συσκευών είναι πολύ σημαντική για την εξοικονόμηση πόρων. Αν όμως έχετε ρούχα που ζαρώνουν πολύ, είναι προτιμότερο να μην τα πλένετε με πλήρες φορτίο. Ο διαχωρισμός των ενδυμάτων θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ποιότητα και την εμφάνιση των ρούχων σας. Και επίσης θα σας εμποδίσει να σιδερώσετε περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Διπλώστε τα ρούχα περιμένοντας τη στιγμή του σιδερώματος

Σιδέρωμα ρούχων: Τα κόλπα για να βγαίνουν τα ρούχα σου άψογα

Το ιδανικό θα ήταν να σιδερώσεις αμέσως μόλις μαζέψεις τα ρούχα από το σκοινί, αλλά ποιος έχει χρόνο να το κάνει; Αν διπλώσετε τα ρούχα και τα αφήσετε σε ένα υφασμάτινο καλάθι, θα ζαρώσουν λιγότερο και θα είναι πιο εύκολο να σιδερώσετε όταν έρθει η ώρα.

Για τα λευκά είδη οικιακής χρήσης, πρέπει απλώς να βεβαιωθείτε ότι έχετε απλώσει πολύ καλά τις πετσέτες και τα σεντόνια πριν τα απλώσετε. Το βάρος των υγρών ινών θα κάνει το κομμάτι πρακτικά λείο. Πριν τα βάλετε στην ντουλάπα, λειάνετε πολύ καλά κάθε ρούχο, τεντώστε σε καθαρή επιφάνεια, ταιριάζουν με τις γωνίες και διπλώνουν τέλεια. Έτσι θα παραμείνουν λεία χωρίς να χρειάζεται σιδέρωμα.

Και για να τελειώσετε αυτή τη λίστα με κόλπα για να σιδερώσετε πιο εύκολα και γρήγορα, να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να κάνετε μια καλή αναζήτηση πριν αγοράσετε τα ρούχα σας. Επιλέξτε υφάσματα που τσαλακώνονται ελάχιστα, πλένονται εύκολα και απαιτούν λίγη φροντίδα. Τουλάχιστον για καθημερινά ρούχα.

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close