9 σημαντικά λάθη που κάνετε στο σιδέρωμα- πως να τα διορθώσετε;

Αν θέλετε να λέγεστε ειδικές στο σίδερωμα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και να αποφύγετε τα συχνά λάθη!

1. Σιδέρωμα πολύ στεγνών υφασμάτων 

Βάλτε το σίδερο σας να βγάζει πολύ ατμό. Αυτό υγραίνει και χαλαρώνει το ύφασμα έτσι ώστε όταν το σίδερο περνά πάνω από αυτό, το τσαλάκωμα να εξαφανίζεται. Χρησιμοποιήστε τη δυνατή λειτουργία του ατμού για να κάνετε το σιδέρωμα παιχνιδάκι.

2. Μην αφήνετε τα ευαίσθητα για το τέλος.

Τα σίδερα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κρυώσουν από οτι να ζεσταθούν, έτσι ξεκινήστε με υφάσματα που χρειάζονται χαμηλότερη θερμοκρασία, όπως αυτά από πολυεστέρα και μετάξι. Στη συνέχεια, σιδερώστε τα βαμβακερά και λινά. Αν κάνετε το αντίστροφο, υπάρχει κίνδυνος να βλάψετε τα υφάσματα

Δείτε ακόμη: Tρόποι να αναβαθμίσετε τα απλά υφάσματα

3. Κάντε εναλλαγές στη θερμότητα

Αν το ρούχο είναι κατασκευασμένο από ένα συνδυασμό, επιλέξτε τη ρύθμιση για πιο ευαίσθητα υφάσματα στο σίδερό σας. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το ρούχο σας.

Χρησιμοποιήστε τη δυνατή λειτουργία του ατμού για να κάνετε το σιδέρωμα παιχνιδάκι.

4. Μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης.

Τα σημερινά σίδερα μπορούν να χειριστούν το νερό της βρύσης καλύτερα από ό, τι παλαιότερα μοντέλα. Εκτός αν το νερό της περιοχής σας έχει πολλά άλατα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό. Για περιοχές με νερό βρύσης με πολλά άλατα, το ανακατεύουμε με 50/50 απεσταγμένο.

Δείτε ακόμη: 7 πανέξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το σίδερο σας!

5. Δεν καθαρίζετε το σιδερό σας

Καθαρίστε την πλάκα του σιδήρου με μια πάστα μαγειρικής σόδας όταν το σιδερό σας είναι κρύο ή με μια πάστα που είναι κατάλληλη για το σίδερο σας.

6. Αποθήκευετε το σιδερό σας ενώ έχει μέσα νερό.

Να αδειάζετε πάντα τη δεξαμενή νερού από το σίδερό σας πριν το αποθηκεύσετε. Έτσι, θα αποφευχθεί η καταστροφή των εσωτερικών μερών και ο αποχρωματισμός της πλάκας.

7. Χρησιμοποιείτε τη λάθος σιδερώστρα.

Οι καιροί έχουν αλλάξει και έχουν βγει πολλές νέες σιδερώστρες. Πλέον υπάρχουν και σιδερώστρες που γυρίζουν και από τις δύο πλευρές και μπορείτε να σιδερώσετε εύκολα ακόμη και ένα πουκάμισο κουμπωμένο.

8. Δεν χρησιμοποιείτε σίδερα με boiler

Για να κάνετε το σιδέρωμα παιχνιδάκι αυτό που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιείται σίδερα με boiler και όχι απλά. Τα σίδερα με boiler είναι εξαιρετικά γιατί παράγουν συνέχεια ατμό και δεν χρειάζεται να σταματήσετε στη μέση του σιδερώματος.

Δείτε ακόμη: Ο νέος τρόπος για να καθαρίσετε το σίδερο!Απαιχτο κόλπο

9. Σιδέρωμα υφασμάτων που έχουν όγκο, είναι βαριά.

Για καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται μια φορητή συσκευή ατμού, πιάστε τα μεγάλα υφάσματα σιδερώστε τα, τραβώντας τα σιγά σιγά. Για βαρύτερα υφάσματα, που δεν περνάει ο ατμός και από τις 2 πλευρές, γυρίστε και το ύφασμα και από την άλλη πλευρά όταν θα το έχετε σιδερώσει για εκπληκτικά αποτελέσματα!

Πηγή: goodhousekeeping.com
Close