Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι

Επισκέπτονται τα περιστέρια το μπαλκόνι σας και αφήνουν κουτσουλιές; Βρήκαμε το κόλπο που θα διώξει τα περιστέρια, χρησιμοποιώντας απλά λίγο αλουμινόχαρτο.

Πολλές φορές ταλαιπωρούμαστε με κουτσουλιές από περιστέρια στο μπαλκόνι μας. Τα συμπαθέστατα αυτά πτηνά, θεωρούν πως όλος ο κόσμος μας είναι μία μεγάλη τουαλέτα και αφού δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε γνώμη, τουλάχιστον ας βρούμε έναν τρόπο να μην πλησιάζει τα δικά μας μπαλκόνια.

Συνήθως κρεμάμε cd, που δεν χρειαζόμαστε πια, αλλά η εξέλιξη της τεχνολογίας οδήγησε πολλά σπίτια στο να μην έχουν πλέον cd για να κρεμάσουν; Τί κάνεις λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση; Λοιπόν, θα χρειαστείς μόνο λίγο…αλουμινόχαρτο. Διαβάστε παρακάτω: 

Πως να απομακρύνουμε με αλουμινόχαρτο τα περιστέρια από το μπαλκόνι μας

διώξτε-τα-περιστέρια-από-το-μπαλκόνι-με-αλουμινόχαρτο-

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αρχικά κόβουμε σε μικρές λωρίδες ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και στερεώνουμε γύρω από τις λωρίδες από μία χοντρή πετονιά. Στολίζουμε με αυτές τις γιρλάντες το φύλλωμα από τις γλάστρες, τις τέντες του μπαλκονιού και αλλού.

Δείτε ακόμα Ψείρες και κόνιδες: 10 κόλπα για να τις εξοντώσετε άμεσα

Μπορούμε να τα βάλουμε ακόμη και στα κάγκελα. Το θρόισμα του αλουμινόχαρτου καθώς και η λάμψη του θα εμποδίσουν τα περιστέρια να πλησιάσουν το μπαλκόνι σας. Φυσικά αυτό το κόλπο απομακρύνει κάθε πτηνό και όχι μόνο τα περιστέρια.

διώξτε-τα-περιστέρια-από-το-μπαλκόνι-με-αλουμινόχαρτο-

Photo via: toftiaxa.gr

Με αλουμινόχαρτο μπορείτε να απομακρύνετε και την σκουριά από τα σκεύη

Με αλουμινόχαρτο μπορούμε να κάνουμε κι άλλο ένα έξυπνο κόλπο. Πιο συγκεκριμένα να απομακρύνουμε την σκουριά από τα μαγειρικά μας σκεύη. Είναι γνωστό ότι τα μεταλλικά μαγειρικά σκεύη όταν τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά, πιάνουν σκουριά, ειδικά από τον φούρνο της κουζίνας.

Με αυτόν τον τρόπο φθείρονται και το φαγητό δεν μαγειρεύεται σωστά. Υπάρχει λύση σε αυτό, πέρα από το να αγοράσετε καινούρια, χρησιμοποιώντας λίγο αλουμινόχαρτο.

Θα χρειαστείτε:

  1. 1 αναψυκτικό τύπου κόλα.
  2. 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο

Αξίζει να σημειωθεί ότι όση περισσότερη σκουριά θέλουμε να αφαιρέσουμε από τα σκεύη τόσο περισσότερο αναψυκτικό χρειαζόμαστε. Ας δούμε τώρα την διαδικασία.

Η διαδικασία

Αρχικά χύνουμε το αναψυκτικό στο μαγειρικό σκεύος που θέλουμε να καθαρίσουμε. Το αναψυκτικό θα κάνει χημική αντίδραση με την σκουριά και θα την αφαιρέσει. Μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε το αναψυκτικό να δράσει για λίγα περισσότερα λεπτά, αν η σκουριά είναι πολλή.

Δείτε ακόμα Μουστάρδα: 17 τρόποι να την χρησιμοποιήσεις εκτός από το φαγητό που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

Την ίδια στιγμή φτιάχνουμε μία μπάλα από αλουμινόχαρτο και ξεκινάμε να τρίβουμε με κυκλικές κινήσεις τα σκουριασμένα σημεία. Με αυτόν τον τρόπο θα γυαλίσουν και θα καθαρίσουν τελείως. Έπειτα χύνουμε το αναψυκτικό και ξεπλένουμε το σκεύος με νερό και απορρυπαντικό.

διώξτε-τα-περιστέρια-από-το-μπαλκόνι-με-αλουμινόχαρτο-

Photo via: mothersblog.gr

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close