Βαμβάκι-7-έξυπνα κόλπα-καθημερινότητας-

Βαμβάκι: 7 έξυπνα κόλπα της καθημερινότητας που θα σου λύσουν τα χέρια. Ένα κομμάτι βαμβάκι μπορεί να σε απαλλάξει από τις άσχημες μυρωδιές του ψυγείου, του κάδου, της ηλεκτρικής σκούπας και όχι μόνο.

Το βαμβάκι είναι ένα υλικό που όλοι το έχουμε στο σπίτι. Το χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τις πληγές μας, για ντεμακιγιάζ όταν τελειώνουν τα ειδικά σφουγγαράκια, για προσάναμμα με λίγο οινόπνευμα και για άλλες χρήσεις.

Όμως το βαμβάκι δεν είναι χρήσιμο μόνο γι’ αυτά. Με μόλις ένα κομμάτι βαμβάκι μπορείτε να πραγματοποιήσετε 7  έξυπνα κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια στην καθημερινότητά σας.

Συγκεκριμένα ένα κομμάτι βαμβάκι την φορά, αρκεί για να σας απαλλάξει από δυσάρεστες οσμές στο ψυγείο, στον κάδο σκουπιδιών,  στην ηλεκτρική σκούπα και όχι μόνο. Είναι ένα οικονομικό υλικό που υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα ψιλικατζίδικα. Διαβάστε παρακάτω:  

Με ένα κομμάτι βαμβάκι απαλλαγείτε από τις άσχημες οσμές του ψυγείου

Το ψυγείο είναι μία πολύ χρήσιμη συσκευή αφού εκεί αποθηκεύουμε τρόφιμα τα οποία εκτός ψυγείου θα χαλάσουν μέσα σε λίγες ώρες ή μέρες. Στο ψυγείο όμως τα διατηρούμε φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα. Όμως εφόσον αποθηκεύουμε πολλών ειδών τρόφιμα είναι απόλυτα λογικά το ψυγείο να έχει μία μυρωδιά.

Με ένα κομμάτι βαμβάκι όμως αυτό μπορεί να αλλάξει. Αφού ένα κομμάτι βαμβάκι αρκεί για να διώξετε από το ψυγείο σας τις δυσάρεστες μυρωδιές. Για να το πετύχετε αυτό κάντε ένα γρήγορο καθάρισμα στα ράφια του ψυγείου με ένα καθαριστικό.

Δείτε ακόμα 17 έξυπνα κόλπα με μανταλάκια που θα θέλατε να γνωρίζετε νωρίτερα

Στην συνέχεια πετάξτε τα υπολείμματα φαγητών τα οποία είχατε κρατήσει μουλιάστε ένα κομμάτι βαμβάκι σε υγρό απορρυπαντικό. Στην συνέχεια τοποθετήστε το βαμβάκι σε ένα πιάτο και το πιάτο βάλτε το μαζί με το βαμβάκι στο πίσω μέρος του ψυγείου. Το άρωμα του απορρυπαντικού θα πλημμυρίσει το ψυγείο σας.

Ο κάδος σκουπιδιών ξεκίνησε να μυρίζει άσχημα προτού καλά καλά γεμίσει; Υπάρχει λύση!

Βαμβάκι: 7 έξυπνα κόλπα της καθημερινότητας που θα σου λύσουν τα χέρια

Τα σκουπίδια πάντα μυρίζουν άσχημα. Ανάλογα και από το τι έχεις πετάξει μέσα στον κάδο τα σκουπίδια μπορεί να μυρίσουν άσχημα πιο γρήγορα και πιο έντονα από άλλες φορές. Δεν έχει σημασία αν η σακούλα σκουπιδιών έχει γεμίσει ή όχι. Αν μέσα στα σκουπίδια υπάρχει κρέας, είναι λογικό να μυρίσει άσχημα μετά από λίγες ώρες.

Μύρισε λοιπόν ο κάδος σκουπιδιών σου πιο γρήγορα από ότι υπολόγιζες άσχημα και λυπάσαι να χαραμίσεις ολόκληρη σακούλα; Υπάρχει και σε αυτό το πρόβλημα λύση, χρησιμοποιώντας και πάλι ένα κομμάτι βαμβάκι. Συγκεκριμένα ρίχνουμε σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο σε ένα βαμβάκι.

Δείτε ακόμα 17 έξυπνα κόλπα σε καθημερινά προβλήματα των γονιών

Έπειτα τοποθετούμε το βαμβάκι μεταξύ της σακούλας και του κάδου. Το άρωμα από το αιθέριο έλαιο θα διαποτίσει τον κάδο και θα καλύψει τις περισσότερες από τις άσχημες μυρωδιές μέχρι η σακούλα να γεμίσει και να μπορεί να πεταχτεί.

Με ένα κομμάτι βαμβάκι κάντε την ηλεκτρική σκούπα να μυρίζει τέλεια!

Με ένα κομμάτι βαμβάκι κάντε την ηλεκτρική σκούπα να μυρίζει τέλεια!

Η ηλεκτρική σκούπα μαζεύει σκόνη και βρωμιές από το πάτωμα. Από την σκόνη και μόνο από ένα σημείο και μετά είναι απόλυτα λογικό να αποκτά μία δυσάρεστη μυρωδιά. Φυσικά αυτή η μυρωδιά είναι ανθυγιεινή και κάθε φορά που θέτουμε σε λειτουργία την σκούπα την μυρίζουμε έντονα.

Στην περίπτωση της ηλεκτρικής σκούπας έχουμε δύο επιλογές. Αν έχουμε ηλεκτρική σκούπα με σακούλα μπορούμε να μουλιάσουμε ένα κομμάτια βαμβάκι στο αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο και να το ρίξουμε μέσα στην σακούλα της σκούπας. Με αυτόν τον τρόπο κάθε φορά που θέτουμε την σκούπα σε λειτουργία θα μυρίζει το αιθέριο έλαιο και όχι η σκόνη.

Από την άλλη μπορούμε να ρίξουμε μερικές σταγόνες αιθέριου έλαιου σε ένα βαμβάκι και να το σκορπίσουμε μέσα στο σπίτι. Όπως μαζεύεις τα κομμάτια με την σκούπα η μυρωδιά θα σκορπίζεται σε όλο το σπίτι.

Δείτε τα άλλα 4 έξυπνα κόλπα με βαμβάκι στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close