Βαζεί ρύζι στο πάπλωμα. Ο λόγος; Απίθανος

Η αϋπνία και ο ανήσυχος ύπνος είναι ένα πρόβλημα που μαστίζει όλους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το άγχος είναι η κύρια αιτία. Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοούμε αυτό το βασικό πρόβλημα ύπνου, διότι σε μακροπρόθεσμη βάση μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα μας καθώς επίσης και την ψυχή μας. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε τη λήψη χαπιών προκειμένου να μπορέσετε να κοιμηθείτε, πριν πάτε στο κρεβάτι, καθώς αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο. Τι θα λέγατε αν σας λέγαμε οτι ένα ιδιαίτερο είδος παπλώματος μπορεί να παρέχει την ανακούφιση που χρειάζεστε;

paploma-katapolemisis-afpnias1_photo credit:flickr.com

Το μυστικό όπλο για την καταπολέμηση του κακού ύπνου είναι το λεγόμενο ”βαρύ πάπλωμα”. Αυτό το πάπλωμα λέγεται έτσι, επειδή είναι γεμάτο με υλικά όπως πλαστικά σφαιρίδια, φασόλια, μπιζέλια, ρύζι ή δημητριακά που υφαίνονται στο δικό τους μεμονωμένο χώρο ή σε σακούλες. Μόλις είστε κάτω από ένα πάπλωμα σαν και αυτό, θα νιώσετε λες και έχετε κάποιο αγκαλιά επειδή το πάπλωμα αυτό ασκεί πίεση στο σώμα. Θα νιώσετε πιο άνετα και το σώμα σας θα είναι τόσο χαλαρό, σαν να έχετε μόλις κάνει μασάζ. Καθώς, το κλειδί για ένα καλό, χαλαρωτικό μασάζ είναι η πίεση που ασκείται  κατά τη διάρκεια του.

Δείτε ακόμη: Δείτε γιατί είναι σημαντικός για την υγειά μας ο μεσημεριανός ύπνος

paploma-katapolemisis-afpnias2_

Όταν το σώμα σας είναι εκτεθειμένο στη μαλακή πίεση και τη ζεστασιά του βαρύ παπλώματος, εκκρίνει την ορμόνη της ευτυχίας, της σεροτονίνης, και την ορμόνη του ύπνου, μελατονίνης, ταυτόχρονα. Αυτό θα οδηγήσει απαλά το σώμα σας να κοιμηθεί – χωρίς να χρειάζεται να καταφύγετε σε οποιαδήποτε είδος χαπιού.

Το μυστικό όπλο για την καταπολέμηση του κακού ύπνου είναι το λεγόμενο ”βαρύ πάπλωμα”. Αυτό το πάπλωμα λέγεται έτσι, επειδή είναι γεμάτο με υλικά όπως πλαστικά σφαιρίδια, φασόλια, μπιζέλια, ρύζι ή δημητριακά που υφαίνονται στο δικό τους μεμονωμένο χώρο ή σε σακούλες

Με την ευκαιρία, τα νοσοκομεία Παίδων έχουν χρησιμοποιήσει για χρόνια τεχνική αυτή  προκειμένου να κάνουν τους ασθενείς με αϋπνία και άγχος να κοιμηθούν. Πολλοί γονείς αυτιστικών παιδιών ορκίζονται οτι αυτό το πάπλωμα αποτελεί  θεραπεία για προβλήματα ύπνου. Αλλά στην πραγματικότητα κάθε παιδί και ενήλικας που πάσχουν από αϋπνία μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη μέθοδο.

Δείτε ακόμη:Ύπνος με το μπιμπερό; Μακριά!Δείτε γιατί!

paploma-katapolemisis-afpnias3_photo credit:twitter

Φυσικά μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα τέτοιο πάπλωμα και online , αλλά πιθανό είναι να χρειάζεται να δώσετε πολλά χρήματα γι αυτό. Ωστόσο αν την φτιάξετε μόνοι σας είναι  φθηνότερα. Αν την ράψετε μόνοι σας έχετε το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος και το βάρος ανάλογα με τις ανάγκες σας. Λένε ότι η κουβέρτα θα πρέπει να ζυγίζει περίπου 10 τοις εκατό του βάρους του σώματος του ατόμου που το χρησιμοποιεί. Έτσι, εάν ζυγίζετε 150 κιλά, θα πρέπει να συμπληρώσετε το πάπλωμα με περίπου 15 κιλά υλικού κατανέμοντας ομοιόμορφα σε όλη την κουβέρτα το υλικό. Προσοχή όμως! Το πάπλωμα δεν είναι κατάλληλο για άτομα με αναπνευστικά και κυκλοφοριακά προβλήματα.

Δείτε ακόμη: Η κουβέρτα του παππού-Μια συγκινητική ιστορία

paploma-katapolemisis-afpnias4_photo credit:twitter

Ανάλογα με το πόσο καλοί είστε στο ράψιμο, μπορείτε να κάνετε το πάπλωμα πολύ εύκολα . Αν το έχετε πολύ ας πούμε με τα ράψιμο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέλειο πάπλωμα , για παράδειγμα, ένα πάπλωμα με ξεχωριστές τσέπες που θα σας επιτρέπουν να αφαιρέσετε το υλικό από αυτό, όταν θέλετε να το πλύνετε. Σε αυτό το βίντεο, θα δείτε πώς να κάνετε ένα τέτοια πάπλωμα χωρίς να χρειάζεται να το ράψετε.

Είναι  φανταστικό, όταν μπορείτε να λύσετε μεγάλα προβλήματα όπως αυτό με λίγη προσπάθεια. Το σώμα σας θα σας ευχαριστεί, επίσης, όταν το πάπλωμα θα σας βοηθήσει να έχετε ένα υγιές ύπνο.

 

Πηγή: hefty.co
Close