Βρασμένο νερό από μακαρόνια: 7 Πανέξυπνοι τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε που δεν πάει το μυαλό σας αλλά θα σας σώσουν!

Φτιάχνουμε μακαρονάδες, βράζουμε το νερό, τα σουρώνουμε, πάει το νερό μετά στο νεροχύτη. Πόσο μεγάλο λάθος όμως κάνουμε που δεν κρατάμε το νερό από τα μακαρόνια; Δεν φαντάζεστε σε πόσα πράγματα υγείας, ομορφιάς και σπιτιού μπορεί να βοηθήσει το νερό αυτό!

Δείτε λοιπόν 7 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε το βρασμένο νερό και αφού μείνετε λίγο άφωνοι, δοκιμάστε από την επόμενη φορά να το φυλάσσετε και να δοκιμάζετε ένα ένα τα έξυπνα αυτά κόλπα.

Δειτε ακομα Εξυπνα κόλπα που θα κάνουν το σκούπισμα παιχνιδάκι

 

Δειτε ακομα 12 πανέξυπνα κόλπα που θα κάνουν τις δουλειές του σπιτιού παιχνιδάκι και που σίγουρα δεν γνωρίζατε!

Που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βρασμένο νερό από τα μακαρόνια 

Ζωμός  για σάλτσες

Αντιμετωπίστε το σαν απόθεμα (ζωμό) και καταψύξτε το μέσα σε θήκες για παγάκια. Προσθέστε ένα ή δύο παγωμένους κύβους σε σούπες, ριζότι και φαγητά κατσαρόλας ή ακόμα για να προσαρμόσετε τη συνοχή μιας σάλτσαςαν κρατήσετε ένα μέρος από αυτό το νερό και στη συνέχεια αναμίξετε σιγά-σιγά λίγη ποσότητα με τη σάλτσα, δεσμεύετε μαζί τα υγρά και τα έλαια, δημιουργώντας ένα ιδανικά κρεμώδες σύνολο.

 

Στα Μαλλιά
Αν έχετε κατεστραμμένα και ξηρά μαλλιά, το νερό των ζυμαρικών, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητά τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας με αυτό το νερό. Μετά τη διαδικασία, φροντίστε να λούσετε κανονικά τα μαλλιά σας.

Για το Μαγείρεμα
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βρασμένο νερό των ζυμαρικών για να μαγειρέψετε άλλα τρόφιμα μέσα στον ατμό. Το καλύτερο μέρος είναι ότι έτσι κάνετε και οικονομία.

Στις ζύμες για πίτσα και ψωμί
Όπως όλοι γνωρίζετε, όλες οι ζύμες χρειάζονται κάποιο υγρό με μια πρέζα αλάτι, άρα το νερό των ζυμαρικών σας είναι μία πολύ καλή λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε όσο από αυτό χρειάζεστε για τη συνταγή της ζύμης σας.

Για το μούλιασμα των οσπρίων
Μπιζέλια, φακές, φασόλια και όλα τα είδη των οσπρίων είναι εξαιρετικά ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Λοιπόν, πρέπει να ξέρετε ότι το μούλιασμά τους στο νερό ζυμαρικών τα κάνει ακόμα πιο επωφελή.

Για το πότισμα των λουλουδιών

Αν δεν το ξέρατε, αυτό το υγρό είναι πολύ θρεπτικό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ποτίσετε τα φυτά σας. Φροντίστε βέβαια, το νερό σας να είναι, το λιγότερο, χλιαρό.

Για ποδόλουτρο
Για εκείνους που υποφέρουν από οίδημα και πόνο στα πόδια, το νερό των ζυμαρικών είναι η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση τους. Απλά βυθίστε τα πόδια σας στο ζεστό νερό (να έχει κρυώσει λίγο, όσο να είναι ανεκτό από τα πόδια σας) που έχει απομείνει μετά το βράσιμο.

Και έτσι το βρασμένο νερό από τα μακαρόνια δεν χρειάζεται πια να το πετάτε.

Δειτε ακομα 5+1 έξυπνα κόλπα για το σπίτι μόνο με μία πλαστική μεμβράνη

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close