Βρήκαμε το έξυπνο κόλπο που διατηρεί το νερό μας κρύο για πολλές ώρες! (βίντεο)

Το Καλοκαίρι μπορεί να είναι μια πολύ όμορφη εποχή αλλά έχει και τις δυσκολίες της. Η αυξημένη ζέστη μας κάνει να διψάμε διαρκώς. Το νερό γίνεται αναγκαίο και το θέλουμε να είναι μονίμως παγωμένο. Πάντα όμως τυχαίνει να ζεσταίνεται ενώ κάθεστε χαλαρός στον καναπέ σας, ή να ξεμένετε από κρύα μπουκάλια στο ψυγείο.

Είμαστε σίγουροι ότι έχετε δοκιμάσει τα πάντα. Δοκιμάσατε να βάλετε το νερό σας σε θερμό και να προσθέσετε επιπλέον παγάκια. Όμως ο πάγος με την ζέστη, λιώνει γρήγορα και το νερό πολλές φορές αποκτά μέχρι και περίεργη γεύση.

Δείτε ακόμα Βίντεο του TikTok δείχνει το απλό κόλπο για να αγοράσεις το σωστό τζιν χωρίς να το δοκιμάσεις!

Δοκιμάσατε να βάλετε το μπουκάλι με το νερό στην κατάψυξη, όμως όταν παγώνει πλήρως, δεν ξεπαγώνει τόσο εύκολα κι έτσι, καταλήγετε να…παλεύεται με τις σταγόνες που στάζουν αργά και βασανιστικά στο στόμα σας. Δοκιμάσατε να το βάλετε απλά στο ψυγείο, όμως κι αυτό δεν έχει αποτέλεσμα πάνω από μια ώρα.

Στο internet βρήκαμε τυχαία ένα έξυπνο κόλπο, για το πως μπορούμε να διατηρήσουμε το νερό μας παγωμένο για ώρες. Είναι ένα πολύ απλό κόλπο και για πολλούς…αυτονόητο. Η αλήθεια είναι όμως, πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος πολλές φορές, τα αυτονόητα δεν τα σκέφτεται καν. Διαβάστε παρακάτω:

Βρήκαμε το έξυπνο κόλπο που διατηρεί το νερό μας κρύο για πολλές ώρες!

Η διαδικασία, είναι πολύ απλή. Παίρνεις ένα πλαστικό μπουκάλι και το γεμίζεις από το προηγούμενο βράδυ μέχρι τη μέση. Το τοποθετείς στην κατάψυξη σε οριζόντια θέση για να είσαι σίγουρος ότι το παγωμένο νερό, δεν θα εμποδίσει το στόμιο του μπουκαλιού.

Δείτε ακόμα Οι 10 άγνωστες χρήσεις του κορν φλάουρ που ούτε που τις φανταζόσουν!

Το μυστικό λοιπόν κρύβεται ακριβώς εκεί. Όταν γεμίζεις ένα μπουκάλι με νερό μέχρι πάνω και το παγώνεις στην κατάψυξη, το επόμενο πρωί ο πάγος, δεν δίνει το περιθώριο να προσθέσεις επιπλέον νερό. Έτσι, περιμένεις με τις ώρες μέχρι να ξεπαγώσει.

Σε αυτή τη περίπτωση όμως, υπάρχει πάγος στο μισό του μπουκαλιού. Έτσι, προσθέτεις νερό από την βρύση στο άλλο μισό με αποτέλεσμα το νερό να παγώσει γρήγορα. Όσο ο πάγος μένει στο μπουκάλι, το νερό παραμένει παγωμένο. Όλοι ξέρουμε, ότι ο πάγος όταν βρίσκεται σε τέτοια ποσότητα, λιώνει αργά, οπότε το νερό μας θα είναι κρύο για πολλές ώρες!

Διαβάζοντας το άρθρο θα αναρωτιέστε για ποιον λόγο δεν το σκεφτήκατε νωρίτερα. Για να σας κάνουμε να νιώσετε καλύτερα…ούτε εμείς το είχαμε σκεφτεί. Φαίνεται όμως, πως αυτή την διαδικασία την ακολουθούν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μαγαζιών εστίασης, έτσι ώστε να προσφέρουν στους πελάτες τους παγωμένο νερό κατά τη περίοδο του καύσωνα!

Δείτε ακόμα Γι΄αυτό Δεν Πρέπει Να Αφήνεις Ποτέ Το Ελαιόλαδο Πάνω Στον Πάγκο Της Κουζίνας Σου

Το έξυπνο κόλπο, το βρήκαμε από το κανάλι στο Youtube με το όνομα Build The Hero και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν πολύ χρήσιμο. Εμείς το δοκιμάσαμε ήδη και πέτυχε! Καιρός να το δοκιμάσετε κι εσείς. Δείτε το βίντεο παρακάτω:

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close