Συγκλονίζει η Μαρία Κίτσου με την εξομολόγησή της : Τη μέρα της πρώτης πρεμιέρας μου, είχα κηδέψει τον πατέρα μου

Η Μαρία Κίτσου, ή η γνωστή σε όλους “Λενιώ”, πρωταγωνίστρια της αγαπημένης σειράς “Άγριες Μέλισσες”.

Καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, μίλησε για τη ζωή της και για άγνωστες πτυχές της που φυσικά και δεν γνώριζε κανείς. Συγκλόνισε ειδικά η αναφορά της στην κατάθλιψη που πέρασε και πόσο δύσκολες περιόδους έχει περάσει στη ζωή της.

Δείτε επίσης Έκτο παιδί περιμένει η Ολυμπία Χοψονίδου! Δείτε την αντίδραση του Σπανούλη!

Συγκλονίζει η Μαρία Κίτσου με την εξομολόγησή της : Τη μέρα της πρώτης πρεμιέρας μου, είχα κηδέψει τον πατέρα μου

«Η κατάθλιψη είναι κάτι που φεύγει, επανέρχεται, το πολεμάς, μαθαίνεις να ζεις τελικά με αυτό! Όταν μίλησα γι΄αυτό θέλησα πραγματικά να πω ότι όλοι περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές και βγήκα να μιλήσω ανοιχτά, για να παροτρύνω τους ανθρώπους να το παραδεχτούν καταρχάς στον εαυτό τους, μετά να ζητήσουν βοήθεια – γιατί το καλό που είχα εγώ ήταν ότι πάντα ζητούσα βοήθεια και δεν τα κρατούσα μέσα μου και αυτό με έσωσε. Όποιος αντιμετωπίζει μια ψυχική ασθένεια δεν χρειάζεται να φτάσει στο απροχώρητο… Μπορεί να μιλήσει, αν όχι σε κάποιους δικούς του ανθρώπους, σε κάποιον ειδικό. Όλα γιατρεύονται!

Πάντα αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις κατάθλιψη, δεν περιμένεις κανέναν να στο πει. Υπάρχουν διαβαθμίσεις. Εγώ δεν ήθελα να βγω από το σπίτι, δεν με ευχαριστούσε τίποτα, δεν μπορούσα να κάνω ούτε μια χαρούμενη σκέψη, τα έβλεπα όλα μαύρα… Περίπου στα 17 πέρασα το βαρύ».

«Ο μπαμπάς μου ήταν στρατιωτικός. Δεν μου έπαιρνε άλλα βιβλία, μόνο σχολικά, για να μην αποσπάται η προσοχή μου. Ήμουν άριστη μαθήτρια.

Ήταν αυστηρός ο πατέρας μου. Παλαιών αρχών. Το πρώτο εξωσχολικό βιβλίο που μου πήρε ήταν “Ο Ηλίθιος” του Ντοστογιέφσκι. Του είπα ψέματα πως μας το ζήτησαν από το φροντιστήριο για την έκθεση.

Μάλιστα το έργο αυτό ήταν η πρώτη μου παράσταση στο θέατρο και η ειρωνεία είναι ότι ο πατέρας μο αρρώστησε όταν κάναμε πρόβες. Ήταν καλπάζουσα η ασθένεια. Δυστυχώς δεν με είδε ποτέ να παίζω. Η κηδεία του ήταν τη μέρα της πρώτης μου πρεμιέρας. Αυτού του έργου.

Το φοβερό είναι ότι τότε θεσπίστηκε το βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Το 2007. Μετά από 5 χρόνια, την ίδια ημερομηνία της πρώτης πρεμιέρας, πήρα το βραβείο. Και έλεγα, μου το έκανε δώρο από πάνω».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα.

Δείτε επίσης Η Τζένη Μπαλατσινού φόρεσε την It απόχρωση της σεζόν. Τα 7 items που θα σε πείσουν να τη φορέσεις κι εσύ

 

Close