Mayim Bialik-οι-τρόποι-που-μεγαλώνει-τα-παιδιά-της-

Η σταρ του Bing Bang Theory Mayim Bialik δεν είναι απλώς ηθοποιός και νευροεπιστήμονας, αλλά και ανύπαντρη μητέρα 2 αγοριών. Έχει μερικούς δικούς της, εκκεντρικούς τρόπους να μεγαλώνει τα παιδιά της κι εμείς παίρνουμε έμπνευση από αυτήν!

Πιστεύει ότι είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργήσετε ένα ισχυρό δέσιμο με τα παιδιά σας από την αρχή, και μάλιστα έγραψε ένα βιβλίο για αυτό με τίτλο Beyond the Sling: A Real-Life Guide to Raising Confident, Loving Children the Attachment Parenting Way.

Η ηθοποιός λοιπόν φαίνεται πως έχει έναν δικό της τρόπο να μεγαλώνει τα παιδιά της, που μάλιστα ξεφεύγει από τον παραδοσιακό. Μπορεί οι τρόποι της σε μερικούς να φανούν παρατραβηγμένοι ή αμφιλεγόμενοι, όμως εμάς μας έδωσαν έμπνευση. Διαβάστε παρακάτω:

Λέει όχι στη χρήση πάνας.

Όταν τα παιδιά της Mayim Bialik ήταν μωρά, χρησιμοποιούσαν το γιογιό αντί για πάνες. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά στην πραγματικότητα είναι αλήθεια. Εξάσκησε κάτι που ονομάζεται «επικοινωνία εξάλειψης», που σημαίνει να μάθει σαν μαμά τα έμφυτα σημάδια ενός μωρού για να ξέρει πότε χρειάζεται να ανακουφιστεί.

Όταν τα παιδιά της χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένα σήματα, τα έφερνε στο γιογιό αντί να τα αφήνει να χρησιμοποιούν πάνες. Πιστεύει ότι το λάθος που κάνουν οι άνθρωποι χρησιμοποιώντας τις πάνες είναι ότι πρώτα μαθαίνουν στα παιδιά να τις χρησιμοποιούν ως τουαλέτα και μετά τα εκπαιδεύουν να μην χρησιμοποιούν τις πάνες τους ως…τουαλέτα.

Όταν η Mayim έμαθε για αυτήν την τεχνική πριν από 13 χρόνια, στην αρχή σκέφτηκε ότι ήταν τρέλα. Αλλά τελικά, παρατήρησε ένα μοτίβο στα σήματα του γιου της και όταν ο γιος της ήταν 10 μηνών, μπορούσε να υπογράψει αξιόπιστα σαν μαμά το πότε το παιδί ήθελε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Πιστεύει ότι τα μωρά πρέπει να είναι προσκολλημένα.

Η Mayim είναι μεγάλος οπαδός της γονικής μέριμνας με προσκόλληση — μια φιλοσοφία που ενθαρρύνει το μωρό να είναι είναι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του στο μάρσιπο του μπαμπά ή της μαμάς ή στην αγκαλιά τους και να κοιμάται μαζί τους.

Οι άνθρωποι που εφαρμόζουν αυτή τη φιλοσοφία εστιάζουν στην ανατροφή που μπορούν να αναπτύξουν με τα παιδιά τους και θεωρούν ότι είναι ιδανικός τρόπος για να μεγαλώσουν παιδιά με ενσυναίσθηση, ανεξάρτητα και ασφαλή.

Εκτός από τη δημιουργία μιας ισχυρής προσκόλλησης με το μικρό σας, η μεταφορά του μωρού στο μάρσιπο ή στην αγκαλιά έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τα μωρά να κλαίνε λιγότερο, να κοιμούνται περισσότερο, να παχαίνουν, να θηλάζουν περισσότερο και πολλά άλλα.

Mayim Bialik-οι-τρόποι-που-μεγαλώνει-τα-παιδιά-της-

© missmayim / Instagram

Αφήνει στην άκρη το τηλέφωνό της όταν είναι με τα αγόρια της.

Παρόλο που δυσκολεύεται να μην απαντήσει σε όλα τα email και τα μηνύματα που λαμβάνει, εξακολουθεί να βρίσκει τη δύναμη να αφήσει κάτω το τηλέφωνό της και να απολαύσει ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά της. Αυτό τη βοηθά να αισθάνεται πιο συνδεδεμένη με τα παιδιά της και, ταυτόχρονα, μπορούν να έχουν πλήρη προσοχή από τη μαμά τους.

Ζητά συγγνώμη από τα παιδιά της.

Η Mayim πιστεύει ότι το να ζητάς συγγνώμη δεν σημαίνει να παραδώσεις τη δύναμή σου, αλλά στην πραγματικότητα να κατέχεις τη δύναμή σου και να τη διεκδικείς. Κάθε γονέας κάνει λάθη και το ίδιο κάνει και η Mayim — υπήρξαν στιγμές που έχασε την ψυχραιμία της και φώναξε στα παιδιά της, και αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο είναι περήφανη.

Αλλά συνειδητοποίησε ότι μια τέτοια συμπεριφορά είναι ένας αμυντικός μηχανισμός που βασίζεται στο εγώ και αντί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της, ηρεμεί και ζητά συγγνώμη.

Σύμφωνα με την Mayim, μια σωστή συγγνώμη θα πρέπει να είναι διαφορετική από το να λες απλώς «συγγνώμη». Αντίθετα, μπορεί να πει: «Τα μπέρδεψα.

Δείτε ακόμα Δούκισσα Νομικού : Η αγωνία της για την υγεία των παιδιών της

Χρησιμοποίησα τον θυμό μου εναντίον σου, και αυτό είναι λάθος. Λυπάμαι πραγματικά, και δεν είναι εντάξει για μένα να συμπεριφέρομαι έτσι. Προσπαθώ να έχω περισσότερη υπομονή γιατί δεν θέλω να με φοβάστε. Λυπάμαι πολύ.

Αυτό δεν θα κάνει τα παιδιά σας να πιστεύουν ότι δεν έχετε καμία εξουσία ούτε θα σας κάνει να φαίνεστε αδύναμοι. Αλλά θα συνειδητοποιήσουν ότι οι δυνατοί άνθρωποι μπορούν να το παραδεχτούν όταν κάνουν λάθος.

Δεν δίνει στα παιδιά της ανταμοιβές όταν καθαρίζουν το σπίτι ή κάνουν δουλειές.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά ένα αντάλλαγμα για να παρακινήσουν τα παιδιά τους να κάνουν δουλειές, αλλά στην πραγματικότητα, κανείς δεν πληρώνεται για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού.

Γι’ αυτό, αντί να «δωροδοκεί» τα παιδιά της για να κάνουν κάτι στο σπίτι, η Mayim μαθαίνει στα παιδιά της να καθαρίζουν μόνοι τους τον εαυτό τους στο μπάνιο ή στην τουαλέτα, να κάνουν δουλειές στο σπίτι κλπ και να μην περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα. Μπορούν να καρπωθούν τα οφέλη του να έχουν ένα καθαρό σπίτι και να έχουν την ικανοποίηση να το κάνουν μόνοι τους.

Εξακολουθεί να μην δίνει χαρτζιλίκι στα παιδιά της, που είναι 13 και 16 ετών.

Πολλοί άνθρωποι διδάσκουν στα παιδιά τους την αξία των χρημάτων δίνοντάς τους χαρτζιλίκι. Όχι όμως η Mayim. Το κάνει αυτό διδάσκοντάς τους πώς να ισορροπούν την επιθυμία τους για πράγματα με βάση το πραγματικό ποσό που πρέπει να ξοδέψουν.

Έχουν επίσης ένα φιλανθρωπικό κουτί στο σπίτι όπου βάζουν χαλαρά ρέστα, χρήματα που βρίσκονται στις τσέπες αφού περάσουν από το πλυντήριο, ακόμη και κέρματα που βρίσκουν στο δρόμο.

Στο τέλος του χρόνου, δωρίζουν τα χρήματα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής τους και συμμετέχουν χρησιμοποιώντας μια αριθμομηχανή για να τα αθροίσουν όλα.

Δείτε ακόμα Ιωάννα Λίλη – Θοδωρής Ζαγοράκης: Η τρυφερή φωτογραφία με τα παιδιά τους

Ο άλλος τρόπος με τον οποίο μαθαίνει στα παιδιά της την αξία των χρημάτων είναι να ψωνίζει σε μαγαζιά με ρούχα από δεύτερο χέρι, καθώς δεν συμμετέχει στη μόδα μιας χρήσης.

Αυτό σημαίνει ότι δεν αγοράζει ρούχα καθώς αλλάζουν οι τάσεις και οι εποχές, αλλά αντίθετα, τείνει να φοράει τα ίδια πράγματα επανειλημμένα. Επίσης, δεν κάνει πράγματα που απαιτούν δαπανηρή συντήρηση, όπως να κάνει μανικιούρ, πεντικιούρ, ακόμη και να βάφει τα μαλλιά της.

Mayim Bialik-οι-τρόποι-που-μεγαλώνει-τα-παιδιά-της-

© missmayim / Instagram

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τους famous parents στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close