Φώτης Σεργουλόπουλος: Οι ομοφυλόφιλοι είμαστε  γόνιμοι και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ στην εκπομπή Tik Talk.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος  αναφέρθηκε στην απόφασή του να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του ,για τον γιο του και γενικότερα για το θέμα της τεκνοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα ο παρουσιαστής μίλησε για την στέρηση των δικαιωμάτων  αντιμετωπίζουν  τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια αλλά ,μα και για το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά.

Δείτε επίσης : Με κορωνοϊό η Ελεονώρα Μελέτη

Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προφυλάσσει τα παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είναι γόνιμοι. Είμαστε γόνιμοι και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά ανά πάσα στιγμή θέλουμε. Δεν μας το απαγορεύει κανένας. Δεν είναι το θέμα να υιοθετήσουμε παιδί μόνο. Αν ο βιολογικός πατέρας ή αυτός που έχει κάνει την ατομική υιοθεσία πεθάνει το παιδί χάνει όλη του την οικογένεια. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να επιτρέψει στα παιδιά να ζήσουν με την οικογένεια που έχουν επιλέξει. Το τι θα πει ο διπλανός, ο απέναντι… Από πού κι ως πού έχει γνώμη ο άλλος για εμένα;».

Μέχρι και σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι διστακτική με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια επικαλούμενη διάφορους λόγους όπως το πώς μπορεί να επιδράσει στην παιδική ψυχολογία το συγκεκριμένο πρότυπο οικογένειας. Ο παρουσιαστής είπε :

Δεν είμαστε πρότυπα. Θέλουμε το δικαίωμα να ζούμε, όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, δηλαδή αποφασίζοντας να δώσεις δικαιώματα σε μία κοινότητα ανθρώπων τους κάνεις και πρότυπο;

Επίσης  ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για το πως αντιλαμβάνεται την πατρότητα:

Δεν είναι δύσκολο να είσαι γονιός. Πιο εύκολο πράγμα δεν υπάρχει. Δεν χρειάζεται σχολείο για να είσαι γονιός, συμβουλές μπορείς να πάρεις, αλλά είναι απλό πράγμα».

Δείτε επίσης : Κι αν το παιδί σου βγει γκέι;

«Είμαι λίγο αυστηρός σαν μπαμπάς, βάζω κανόνες και είμαι πειθαρχημένος. Η λογική μου λειτουργεί πολύ,. Στενοχωριέμαι καμία φορά που αντιδρά και θυμώνω αλλά εντάξει συναισθήματα είναι αυτά αλλά λέω “συγγνώμη” που θύμωσα. Πιστεύω ότι όταν γίνεσαι γονιός κάνεις μία προβολή του εαυτού σου στο παιδί και θυμάσαι πιο πολύ τα κακά. Και λέω μην ξαναζήσω τα ίδια που έκανα εγώ από την άλλη πλευρά».

Ακόμη σε ερώτηση για το αν του έχει λείψει η τηλεόραση είπε :  μου λείπει το δημιουργικό κομμάτι αλλά δεν με σφάζει κιόλας» αστειευόμενος. Η Τζένη Μπότση, ο Γιώργος Καπουτζίδη και ο Φωκάς Ευαγγελινός μίλησαν για εκείνον και δεν έλειψε η συγκίνηση.

 

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το θέμα της σ@ξουαλικής κ@κοποίησης και τα γεγονότα που προέκυψαν πρόσφατα ο  Φώτης Σεργουλόπουλος είπε πως :

αν οι γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν δεν το έκαναν τίποτε δεν θα είχε αλλάξει.

Δείτε επίσης : Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν είναι ντροπή να είσαι γκέι. Ντροπή είναι να είσαι κουτσομπόλης και αχαΐρευτος»

«Έπρεπε να το πουν. Πρέπει να τελειώσει αυτή η κακοποίηση. Εγώ το ήξερα και ειλικρινά τη ρώτησα και αν μου έλεγε όχι δεν θα έλεγα τίποτα. Πού θα ήμασταν όμως αν δεν το είχε κάνει εκείνη κι η άλλη; Το να φερθεί κάποιος άσχημα σε μία γυναίκα δεν το πολύ πρόσεχε κανείς μέχρι πρόσφατα».

Οσο για την  Τζένη Μπότση γνώριζε πολύ καλά τον εφιάλτη που είχε ζήσει και ήταν κι εκείνος που την παρότρυνε  να μιλήσει . Τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους και για τη στήριξη που έλαβε από εκείνον μίλησε η Τζένη Μπότση σε βίντεο που προβλήθηκε.

Για το αν έχει υπάρξει ο ίδιος θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης απάντησε αρνητικά.

«Εμένα; Όχι, προσωπικά δεν έχω αισθανθεί κάτι τέτοιο. Αν μου γινόταν μπορεί να μην μιλούσα, μπορεί να το βούλωνα, γιατί μπορεί να σκεφτόμουν ότι δεν θα έβρισκα το δίκιο μου, γιατί μπορεί να ήθελα πολύ αυτή τη δουλειά. Δεν θα μιλούσα, θα το έτρωγα».

 

Close