Και τα αγoρια μπορούν να παίζουν με τις κούκλες! Η απάντηση ενός 6χρονου

Παρόλο που η παιδική ψυχολογία έχει εξελιχθεί και μας κρούει τα καμπανάκια του κινδύνου, όσων αφορά διάφορα στερεότυπα, που έχουμε μάθει από τις παλαιότερες γενιές και δυστυχώς συνεχίζουμε να διαιωνίζουμε, η κοινωνία δεν λέει να…υιοθετήσει τις νέες θεωρίες.

Παλιότερα, τα κòριτσια έπρεπε να αγαπούν το ροζ και τα αγòρια το μπλε. Τα κòριτσια, έπρεπε να παίζουν αποκλειστικά με μwρα, κουζίνα, σίδερα για τα ρούχα και φουστάνια. Τα αγòρια έπρεπε να παίζουν αναγκαστικά με στρατιωτάκια, αυτοκινητάκια και ρομπότ!

Δείτε ακόμα “Μην ξεκινήσετε με την τρίτη φράση” -Ένα κόλπο που μαθαίνει στο παιδί να διαχειρίζεται τα νεύρα του

Πλέον ξέρουμε ότι τα παιχνίδια δεν έχουν φύλο. Το κάθε παιδί μπορεί να παίζει με οποίο παιχνίδι θέλει και να αγαπάει όποιο χρώμα θέλει, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για την ταυτότητα του. Άλλωστε, κανείς δεν είπε ότι οι ομοφυλόφιλοι, δεν έπαιζαν σαν παιδιά με αυτοκίνητα, επειδή απλά τους άρεσαν τα αυτοκίνητα και συνεχίζουν να τους αρέσουν.

Φαίνεται όμως, πως κάτι τέτοιο η κοινωνία μας ακόμη δεν το έχει δεχθεί. Η αποστομωτική απάντηση ενός 6χρονου που του αρέσει να παίζει με κούκλες όμως, ήρθε να μας βάλει τα γυαλιά. Φυσικά ο πατέρας του, μας έκανε να νιώσουμε ακόμη περισσότερη ελπίδα, για τις απόψεις που έχει και τις αρχές που θέλει να δώσει στο παιδί του! Διαβάστε παρακάτω:

Η ιστορία

Η ιστορία έλαβε μέρος σε ένα supermarket της Ιταλίας. Ο πατέρας Marchisio Zoe πήγε στο supermarket με τον γιο του Τζοβάνι. Ο γιος του εδώ και πολλά χρόνια, έχει ένα μwρο κούκλα, που το αγαπάει πολύ. Το παίρνει συνεχώς μαζί του και την έχει ονοματίσει Μάριο.

Του αρέσει να παριστάνει τον στοργικό πάτερα και δείχνει άπειρη τρυφερότητα σε αυτή την κούκλα. Ένας ηλικιωμένος άνδρας που έτυχε να περνάει δίπλα από τον Τζοβάνι και τον πάτερα του, όταν αντίκρισε τον Τζοβάνι να παίζει με την κούκλα του είπε “Μα γιατί παίζεις με την κούκλα; Είσαι αγoρι. Τα αγoρια πρέπει να παίζουν με στρατιωτάκια” .

Δείτε ακόμα  “Πως να μιλήσω στο παιδί μου για την αντισύλληψη;” – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς!

Ο πατέρας φαίνεται πως όχι μόνο δεν συμφώνησε με τον ηλικιωμένο άνδρα, αλλά θεωρεί αυτές τις απόψεις αναχρονιστικές. Και είναι! Πιστεύει ότι ένα παιδί ασχέτως με το φύλο του πρέπει να παίζει με ο,τι παιχνίδι του αρέσει. Τα παιχνίδια που επιλέγουμε δεν καθορίζουν την σεξoυàλικη μας ταυτότητα.

Ακόμη κι αν την καθορίζουν όμως, ο αξιαγάπητος πατέρας, φαίνεται πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό, αφού τον ενδιαφέρει το παιδί του να είναι ευτυχισμένο και όχι να πηγαίνει αναγκαστικά με αυτά που η κοινωνία παρουσιάζει ως “φυσιολογικά” . Ένας πατέρας που βάζει τα γυαλιά σε πολλούς γονείς εκεί έξω.

Το ξέσπασμα του πάτερα και η αποστομωτική απάντηση του Τζοβάνι!

Ο Marchisio Zoe μετά το περιστατικό στο super market γύρισε στο σπίτι του έξω φρενών. Αποφάσισε λοιπόν να μοιραστεί την εμπειρία του με τους διαδικτυακούς του φίλους στο Facebook. Αυτό που τον ενδιέφερε περισσότερο, ήταν να καμαρώσει και επισήμως για τον πανέξυπνο γιο του.

Ο Τζοβάνι με μια απάντηση γεμάτη εξυπνάδα και συνάμα παιδική αθωότητα, κατάφερε να κάνει τον ηλικιωμένο άντρα να σωπάσει από αμηχανία! Διαβάστε παρακάτω την δημοσίευση του πατέρα και την απάντηση του Τζοβάνι:

«Συγνώμη για το ξέσπασμά μου, αλλά είμαι τόσο νευριασμένος, όσο δε φαντάζεστε.

Ένας ηλικιωμένος στο σούπερ μάρκετ λέει στον Τζοβάνι: “Μα παίζεις με τις κούκλες; Εσύ είναι αγόρι, θα έπρεπε να παίζεις με τα στρατιωτάκια”. Δηλαδή της σήμερον ημέρα, το να έχεις μια έντονη πατρική πλευρά από μικρή ηλικία σημαίνει ότι δεν είσαι αρκετά αρσενικό;

Δείτε ακόμα Οι πιο συχνές φράσεις που λέμε Τελείως λάθος στα παιδιά & οι σημαντικές επιδράσεις στην ψυχολογία τους

Είσαι λιγότερο άνδρας αν προσέχεις αυτά που αγαπάς; Ή ότι είσαι ομοφυλόφιλος; Που και να είσαι! Γιατί να το κάνεις να φαίνεται λάθος, όταν δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό;

Ήθελα πραγματικά να του βγάλω το κεφάλι, αλλά φρόντισε ο Τζοβάνι να του απαντήσει όπως έπρεπε: “Είμαι ο μπαμπάς, όχι η μαμά!”. Μπράβο Τζοβάνι, έτσι γίνεται!

Η κούκλα λέγεται Μάριο και είναι ο γιος του. Ο Τζοβάνι θα γίνει έξι ετών σε κάτι παραπάνω από έναν μήνα».

Δείτε παρακάτω την αρχική δημοσίευση:

Δημοσιεύτηκε από Marchisio Zoe στις Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close