Κατερίνα Καινούργιου : Το αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει  – Το αποκάλυψε για πρώτη φορά

Μία αποκάλυψη για την υγεία της έκανε η Κατερίνα Καινούργιου κατά τη διάρκεια της χθεσινής  της εκπομπής λέγοντας ότι πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα.

Για πρώτη φορά σήμερα Τρίτη 8/11, η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε στον αέρα της εκπομπής της Super Κατερίνα στον ALPHA, το αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει η ίδια αλλά και μεγάλο ποσοστό γυναικών και έχει να κάνει με το άγχος και το στρες.

Η παρουσιάστρια βρισκόταν στην κουζίνα μαζί με τον σεφ της όταν εξομολογήθηκε πως έχει Χασιμότο και το ανακάλυψε έπειτα από εξετάσεις που έκανε.

Δείτε επίσης : Ερωτευμένη η Μελίνα Νικολαΐδου: Ποιος της έκλεψε την καρδιά

Η αποκάλυψη της Κατερίνας Καινούργιου για το αυτοάνοσο

«Εγώ έχω χασιμότο. Δεν είναι κάτι σοβαρό μην αγχώνεστε. Έχει να κάνει με τις ορμόνες. Το ρυθμίζεις, με τον θυρεοειδή έχει σχέση. Είναι όταν πολλές φορές νιώθεις υπερβολική κούραση. Θα το ψάξω. Το έχει πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών. Έχει νομίζω σχέση με το στρες και το άγχος» είπε η Κατερίνα Καινούργιου η οποία να σημειώσουμε, πως έχει μιλήσει ανοιχτά για την κατάψυξη ωαρίων που έχει κάνει.

Τι είναι το Χασιμότο

Η θυρεοειδίτιδα ή νόσος του Χασιμότο είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα δεν αναγνωρίζει τα κύτταρα του θυρεοειδή αδένα ως δικά του, τους επιτίθεται και σταδιακά τα καταστρέφει, οδηγώντας τελικά σε υπο-θυρεοειδισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί ασθενείς με Χασιμότο εξακολουθούν να παρουσιάζουν συμπτώματα που συνδέονται με τον θυρεοειδή σύμφωνα με το youweekly.gr  , ακόμη και όταν οι αιματολογικές τους εξετάσεις δείχνουν ότι ο θυρεοειδής τους είναι ρυθμισμένος.

Δείτε επίσης : Σοφία Χατζηπαντελή : Η νέα πρόταση βόμβα για το μοντέλο

Ελλείψεις και μεταβολικές διαταραχές που δεν ανιχνεύονται εύκολα, περνούν απαρατήρητες για πολλά χρόνια και επηρεάζουν τα επίπεδα ενέργειας, το σωματικό βάρος και τη διάθεση ασθενών με νόσο του Χασιμότο.

Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι το πιο κοινό αυτοάνοσο νόσημα και επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Προσβάλλει κυρίως γυναίκες (9 προς 1 σε σχέση με τους άντρες), εξαιτίας του ιδιαίτερου μεταβολικού προφίλ των γυναικών και τις πολλαπλές ορμονικές αλλαγές που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους[1].

Στα αυτοάνοσα νοσήματα, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν αναγνωρίζει τους δικούς του ιστούς και τους επιτίθεται. Στην περίπτωση της νόσου του Χασιμότο το όργανο που πλήττεται είναι ο θυρεοειδής αδένας.

Η σταδιακή καταστροφή του αδένα, συνήθως σε διάστημα ετών, οδηγεί τελικά σε υποθυρεοειδισμό.

Close