Πέτρος Λαγούτης: Καθηλώνει η εξομολόγηση του για τη μάχη με τον εθισμό – “Όταν έπιασα πάτο, πήγα για απεξάρτηση στο ΚΕΘΕΑ”

Ο Πέτρος Λαγούτης έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη Μαρία Ανδρέου και το Enjoy της Κυριακάτικης Δημοκρατίας. Ο αγαπημένος  ηθοποιός μίλησε για όλα και επίσης αναφέρθηκε στον εθισμό που πέρασε και την απεξάρτηση.

Πέτρος Λαγούτης: Καθηλώνει η εξομολόγηση του για τη μάχη με τον εθισμό – “Όταν έπιασα πάτο, πήγα για απεξάρτηση στο ΚΕΘΕΑ”

Ο γνωστός ηθοποιός, που φέτος μοιράζει τις υποχρεώσεις του ανάμεσα στη σειρά «Παγιδευμένοι» του ΑΝΤ1 και στην παράσταση «Τέλειοι Ξένοι», αναφέρθηκε στις δύσκολες προσωπικά στιγμές που πέρασε με τον εθισμό αλλά και στη συνέχεια με τον χωρισμό του.

Δείτε ακόμα: Στέλιος Ρόκκος: Το σπίτι του στη Λήμνο είναι παραμυθένιο  Ένα υπέροχο σπίτι δίπλα στη θάλασσα όπου κυριαρχεί παντού το ξύλο

Πόσους πειρασμούς δέχεται ο σύγχρονος άνθρωπος με τη βοήθεια της τεχνολογίας, που φέρνει τις ερωτικές σχέσεις πιο εύκολα στο σπίτι σου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Θεωρώ ότι ζούμε σε μία εποχή πολύ δύσκολη για όλες τις ανθρώπινες σχέσεις. Και με την τεχνολογία αντί να διευκολυνθεί η κατάσταση, μάλλον έχει δυσκολέψει περισσότερο. Δεν ξέρω αν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία, ποιοτική ή μεγαλύτερη μοναξιά και πιο επιφανειακές και επιδερμικές σχέσεις. Όλη αυτή η επίπλαστη χαρά και η ομορφιά των φίλτρων εν τέλει δεν σε βοηθά να γνωρίσεις τον εαυτό σου και τι πραγματικά θέλεις.

Πάμε να αντικαταστήσουμε μέσα από τα likes και τους φίλους του Facebook, που οι περισσότεροι είναι άγνωστοι προς εμάς. Δεν είναι καλύτερο να δρας και να σηκώνεσαι από τον καναπέ, να αγωνίζεσαι με άλλους τρόπους, παρά να σχολιάζεις και να διαπληκτίζεσαι με αγνώστους από τα social media; Μου φαίνεται πολύ τοξικό.

Ο Πέτρος Λαγούτης μιλάει για τον εθισμό και την απεξάρτηση
Έχετε αναφερθεί στις προσωπικές κακοτοπιές και μπράβο σας, γιατί βοηθήσατε πολλά άτομα. Πώς τις διαχειριστήκατε;

Όταν έφτασα στον πάτο, με τόλμη. Ο εθισμός σε μια συνήθεια, όπως κι αν λέγεται αυτή, αλκοόλ, τζόγος, τυχερά παιχνίδια, κάπνισμα, φαγητό, ουσίες, χρειάζεται δραστικές κινήσεις. Ήταν μια στιγμή που έπρεπε να πάρω σημαντικές αποφάσεις για τον εαυτό μου. Και το έκανα. Ζήτησα βοήθεια.

Δείτε ακόμα: Σοκάρει η Δέσποινα Μοιραράκη : «Έζησα τον εξευτελισμό από τον πρώτο μου σύζυγο, δεν ήμουν καν άνθρωπος για εκείνον»

Πήγα για απεξάρτηση στο ΚΕΘΕΑ. Οπότε για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να πάρεις και κάποιες σκληρές αποφάσεις. Καμιά φορά η ζωή τα φέρνει έτσι που βρίσκεσαι να κάνεις πράγματα που ούτε εσύ ο ίδιος είχες φανταστεί ότι θα έκανες ή να έρθεις αντιμέτωπος με καταστάσεις που δεν είχες διανοηθεί ποτέ. Εκεί χρειάζεται δύναμη για το ποιον δρόμο να διαλέξεις, παίζουν ρόλο οι καταβολές, η διαπαιδαγώγηση που έχεις λάβει αλλά και ο χαρακτήρας.

Για τα παιδιά σας, καθώς είπατε τη μαγική λέξη «διαπαιδαγώγηση», ποιο είναι το κύριο μέλημά σας;

Τους γιους μας τούς μεγαλώσαμε με απόλυτη ειλικρίνεια κι έτσι συνεχίζουν να είναι ακόμα οι σχέσεις μας. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, είμαστε ειλικρινείς μαζί τους. Κάπως έτσι διαχειριστήκαμε και την περίοδο του χωρισμού μας. Νομίζω ότι τα καταφέραμε να κρατήσουμε ένα ωραίο επίπεδο επαφής και επικοινωνίας.

Close