Τάκης Γκιόκας: Δείτε πώς είναι σήμερα και με τι ασχολείται το παιδί «θαύμα» του ελληνικού κινηματογράφου

Έχει συνυπάρξει στα πλατό με όλα πολλούς και αγαπημένους ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, ωστόσο, δεν τον κέρδισε ο χώρος.

Στην εφημερίδα Espresso μίλησε ένα από τα πιο διάσημα παιδιά του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Είχε, μάλιστα, χαρακτηριστεί και παιδί «θαύμα». Ωστόσο, όταν μεγάλωσε δεν επέλεξε να ακολουθήσει επαγγελματικά τον δρόμο της υποκριτικής, αφού πλέον είναι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τάκης Γκιόκας: Δείτε πώς είναι σήμερα και με τι ασχολείται το παιδί «θαύμα» του ελληνικού κινηματογράφου

«Στον χώρο βρέθηκα μέσω των γονιών μου, συγκεκριμένα από τη μητέρα μου, που διατηρούσε τότε ένα από τα σωματεία κομπάρσων. Από μωρό σχεδόν με έπαιρνε μαζί στο γραφείο της, αλλά και στα γυρίσματα των ταινιών, που πολλές φορές τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας μου συμμετείχαν ως κομπάρσοι. Λόγω της εμφάνισής μου (ήμουν ένα ξανθό και χαριτωμένο παιδάκι) μάλλον πρόσεξαν ότι “έγραφα” καλά στην κάμερα και με ζήτησαν σε μια ταινία. Πρέπει να ήταν το 1964 για την ταινία “Αλύγιστη στη ζωή”.

Έπειτα ξεκίνησε μια αρκετά σημαντική σε αριθμό σειρά ταινιών, περίπου 20, στις οποίες είτε είχα ρόλο είτε εμφανιζόμουν σε κάποια πλάνα, όπως απαιτούσε το σενάριο. Μάλλον θα άρεσε σε κάποιους συντελεστές ταινιών και η άνεση που είχα στο να “τα λέω” στον φακό. Αυτές οι ταινίες που θυμάμαι πολύ καλά ήταν: “Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά”, “Οικογένεια Χωραφά”, “Το κορίτσι του λούνα παρκ”, “Τα ψίχουλα του κόσμου”, “Ο Παπατρέχας”, “Αγάπησα έναν αλήτη”. Εχω συνυπάρξει στα πλατό σχεδόν με τους περισσότερους αγαπημένους μας πρωταγωνιστές: Βουγιουκλάκη, Παπαμιχαήλ, Παπαγιαννόπουλο, Ζερβό, Βέγγο, Αλεξανδράκη, Κοντού, Σιτζάνη, Ξανθόπουλο, Βουτσά και άλλους», δήλωσε στην εφημερίδα Espresso.

Δείτε τον με ένα κλικ εδώ

Close