προϊόντα_ομορφιάς_που_είναι_άχρηστα_

Υπάρχουν 10 δημοφιλή προϊόντα ομορφιάς που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλλά σας προειδοποιούμε ότι είναι πεταμένα λεφτά.

Ανά διαστήματα κυκλοφορούν καλλυντικά και διάφορα άλλα προϊόντα ομορφιάς που γίνονται εύκολα δημοφιλή και θεωρούνται απαραίτητα για κάθε γυναίκα. Τις περισσότερες φορές όμως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και συνήθως όταν ένα προϊόν διαφημίζεται υπερβολικά και γίνεται “απαραίτητο” δεν είναι στην ουσία χρήσιμο.

Ειδικά στην εποχή του διαδικτύου τα προϊόντα που γίνονται δημοφιλή δεν είναι αναγκαστικά τα καλύτερα προϊόντα, αλλά τα προϊόντα που παράχθηκαν από εταιρίες που επένδυσαν ένα σημαντικό κεφάλαιο στις διαφημίσεις.

Δείτε ακόμα 6 σπιτικές μάσκες προσώπου θα ανανεώσουν την επιδερμίδα σας

Και πληρώνουν influencers, χορηγούμενες, διαφημίσεις στη τηλεόραση κοκ, για να σε πείσουν ότι αυτή η κρέμα είναι ό,τι καλύτερο και σύ οφείλεις να την αγοράσεις αν θες να αποκτήσεις την επιδερμίδα των ονείρων σου. Όμως στην πραγματικότητα είναι πεταμένα λεφτά. Ποια είναι αυτά τα προϊόντα; Διαβάστε παρακάτω: 

Ένας κύλινδρος νεφρίτη

Πιστεύεται ότι ένας κύλινδρος νεφρίτη έχει χρησιμοποιηθεί από τη δυναστεία Qing. Οι Κινέζοι πίστευαν ότι ο νεφρίτης είχε ηρεμιστικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Το 2018, τα ρολά ήταν στην κορυφή της δημοτικότητάς τους.

Οι γκουρού της ομορφιάς ισχυρίστηκαν ότι βοήθησαν στον καθαρισμό του δέρματος από τις τοξίνες, στη μείωση του πρηξίματος, στη διαγραφή των ρυτίδων και στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου.

Αλλά οι δερματολόγοι λένε ότι το μόνο πλεονέκτημα αυτού του είδους κυλίνδρου είναι το μασάζ, το οποίο μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας διαφορετική τεχνική, χωρίς τη χρήση ειδικής συσκευής.

Δείτε ακόμα Το έξυπνο κόλπο για να αντιμετωπίσετε τις σκασμένες φτέρνες

Ταυτόχρονα, πρέπει να καθαρίσετε καλά τον κύλινδρο, επειδή πάνω του συσσωρεύονται σωματίδια δέρματος και άλλων ουσιών. Ένας βρώμικος κύλινδρος μπορεί εύκολα να μολύνει το δέρμα σας.

προϊόντα_ομορφιάς_που_είναι_άχρηστα_

Μάσκες προσώπου με γκλίτερ

Αυτή η μάσκα όχι μόνο δεν είναι καλή για εσάς ή το περιβάλλον, αλλά το πλαστικό που σας δίνει αυτή τη λάμψη μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Τα γυαλιστερά σωματίδια προκαλούν ερεθισμό, ειδικά σε εκείνους με ευαίσθητο δέρμα. Η μάσκα μπορεί να είναι λειαντική, λένε οι δερματολόγοι.

προϊόντα_ομορφιάς_που_είναι_άχρηστα_

Τζελ απολέπισης

Όταν εφαρμόζετε ένα τζελ απολέπισης, μπορείτε κυριολεκτικά να αισθανθείτε πώς το τζελ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και άλλες ακαθαρσίες από το δέρμα. Στην πραγματικότητα, οι συστάδες που παίρνετε είναι η κυτταρίνη που αποτελεί μέρος του προϊόντος.

Το τζελ απολέπισης δεν ξεφλουδίζει πραγματικά, αλλά τρίβεται ήπια. Οι δερματολόγοι πιστεύουν ότι πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν χρησιμοποιήσετε το τζελ, ειδικά εάν έχετε έκζεμα, ακμή, ροδόχρου ακμή ή άλλες δερματικές παθήσεις.

προϊόντα_ομορφιάς_που_είναι_άχρηστα_

Θεραπεία με σαλιγκάρια

Πολλά κορεατικά προϊόντα περιποίησης δέρματος περιέχουν βλεννίνη σαλιγκαριού. Η βλέννα που εκκρίνεται από τα σαλιγκάρια υποτίθεται ότι είναι καλή για την ενυδάτωση του δέρματός σας. Υπάρχει ακόμη και μια ειδική διαδικασία – θεραπεία με σαλιγκάρια.

Τα σαλιγκάρια τοποθετούνται στο πρόσωπο ενός ασθενούς και σέρνονται σε όλο αυτό. Ωστόσο, οι ερευνητές λένε ότι τα οφέλη της βλεννίνης χρειάζονται περισσότερη έρευνα προτού μπορέσουν να διαφημιστούν με σιγουριά ότι είναι όντως καλά για το δέρμα σας.

προϊόντα_ομορφιάς_που_είναι_άχρηστα_

Μερικές σπιτικές μάσκες προσώπου

Υπάρχουν πολλά άρθρα στο διαδίκτυο όπου οι χρήστες περιγράφουν σπιτικές μάσκες που δημιουργούνται από συστατικά που έχουν οι άνθρωποι στο σπίτι. Κάποιες από αυτές είναι χρήσιμες, άλλες άχρηστες και άλλες μάλιστα επικίνδυνες.

Για παράδειγμα, σίγουρα δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε υπεροξείδιο του υδρογόνου, λάδι καρύδας ή βερνίκι νυχιών σε μάσκες, παρόλο που αυτά τα συστατικά βρίσκονται συχνά σε πολλές δημοφιλείς σπιτικές μάσκες.

προϊόντα_ομορφιάς_που_είναι_άχρηστα_

Μάσκες απολέπισης

Όταν αφαιρείτε μια μάσκα απολέπισης, η κόλλα μπορεί να τραυματίσει το ανώτερο στρώμα του δέρματός σας, απλά σκίζοντας ένα μέρος του, κάτι που μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας. Αυτή η βλάβη οδηγεί στην αποδυνάμωση του φυσικού φραγμού του δέρματος.

Αυτό το φράγμα προστατεύει το δέρμα από εξωτερικές επιδράσεις και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας, και εάν υποστεί βλάβη, το δέρμα γίνεται πιο επιρρεπές σε φλεγμονές και ερεθισμούς. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να ξεμπλοκάρετε τους πόρους και να αφαιρέσετε το σμήγμα.

προϊόντα_ομορφιάς_που_είναι_άχρηστα_

Ιαματικό νερό

Παρά το γεγονός ότι το ιαματικό νερό είναι πολύ δημοφιλές, τα οφέλη του δεν έχουν αποδειχθεί και αυτό το προϊόν μπορεί να χαρακτηριστεί πρακτικά άχρηστο. Η κύρια έρευνα υποστηρίχθηκε κυρίως από εταιρείες που παράγουν αυτό το νερό.

Μια μελέτη του 2015 πρότεινε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία χρόνιων φλεγμονωδών δερματικών παθήσεων, αλλά θεωρεί ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Ταυτόχρονα, οι δερματολόγοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να ενυδατώνετε το δέρμα σας με νερό πολύ συχνά – καθώς αυτό, αντίθετα, συμβάλλει στην ξηρότητα του.

προϊόντα_ομορφιάς_που_είναι_άχρηστα_

Προϊόντα περιποίησης δέρματος για ευαίσθητες περιοχές

Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι μόνο σαπούνι με ορισμένο επίπεδο pH πρέπει να χρησιμοποιείται για τις ευαίσθητες περιοχές. Αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι η ευαίσθητη περιοχή έχει διαφορετικό επίπεδο οξύτητας, οπότε το συνηθισμένο σαπούνι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Ωστόσο, όταν μιλάμε για αυτόν τον τύπο υγιεινής, εννοούμε μόνο τα όργανα που βρίσκονται στο εξωτερικό του σώματος, πράγμα που σημαίνει ότι το συνηθισμένο σαπούνι είναι επίσης κατάλληλο για τη διατήρηση της υγείας τους.

προϊόντα_ομορφιάς_που_είναι_άχρηστα_

Χέννα για τα μαλλιά

Από την παιδική ηλικία, πιστεύαμε ότι η βαφή μαλλιών με χέννα είναι απολύτως ασφαλής για την υγεία μας. Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Η χέννα είναι πράγματι μια φυσική βαφή για το δέρμα και τα μαλλιά. Αλλά δεν είναι όλες οι χέννες εξίσου ασφαλείς.

Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη λεγόμενη μαύρη χέννα. Τα χημικά πρόσθετα σε αυτή τη βαφή μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, εγκαύματα, φουσκάλες και να κάνουν τα μαλλιά στεγνά και εύθραυστα.

προϊόντα_ομορφιάς_που_είναι_άχρηστα_

Μωβ σαμπουάν

Οι ξανθιές χρησιμοποιούν μοβ σαμπουάν για να διατηρήσουν το χρώμα των μαλλιών τους. Εξουδετερώνει το κιτρίνισμα και βοηθά να διατηρηθεί το χρώμα τόσο φωτεινό όσο ήταν αμέσως μετά τη βαφή.

Εκτός από το σαμπουάν, υπάρχουν και άλλα μοβ προϊόντα στην αγορά, όπως μάσκες και βάλσαμα. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα καθημερινά, μπορείτε να βλάψετε τα μαλλιά σας και θα γίνουν λεπτά και λιπαρά.

προϊόντα_ομορφιάς_που_είναι_άχρηστα_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close