11_προϊόντα ομορφιάς_που_χρησιμοποιούμε_λάθος_

Τα 11 προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε λάθος και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν…λειτουργούν σωστά.

Ο κάθε άνθρωπος χρησιμοποιεί μερικά προϊόντα ομορφιάς για διάφορους λόγους. Χρησιμοποιούν προϊόντα ομορφιάς για τα μαλλιά, για το δέρμα τους, για τα φρύδια τους, για καθαρισμό προσώπου, για την ακμή και άλλα. Φυσικά το να βρεις το προϊόν που σου ταιριάζει δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ειδικά όταν έχει να κάνει με επιδερμίδα και pH υπάρχουν προϊόντα που δεν ταιριάζουν με την επιδερμίδα μας ή με το pH μας και προϊόντα που παρόλο που είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά και ταιριάζουν σε εμάς δεν τα χρησιμοποιούμε σωστά με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν.

Δείτε ακόμα Το έξυπνο κόλπο για να αντιμετωπίσετε τις σκασμένες φτέρνες

Βλέπετε, όσο καλό κι αν είναι το προϊόν που αγοράσατε, αν δεν το χρησιμοποιείτε σωστά δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα ή το αποτέλεσμα του, θα είναι ελάχιστο, που ίσως να περάσει και απαρατήρητο. Ποια είναι λοιπόν τα 11 λάθη που κάνουμε; Διαβάστε παρακάτω:

Δεν δίνουμε την ευκαιρία στα προϊόντα ομορφιάς να δείξουν τι είναι σε θέση να κάνουν.

Μερικές φορές αγοράζουμε ένα προϊόν και συνειδητοποιούμε μετά από μερικές εβδομάδες ότι δεν λειτουργεί. Στη συνέχεια σπεύδουμε να αγοράσουμε ένα άλλο προϊόν ελπίζοντας να έχουμε ένα πιο ταχύτερο αποτέλεσμα και η ιστορία συνεχίζεται. Ως αποτέλεσμα, καταλήγουμε με ένα σωρό μπουκάλια που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να “πολεμήσουν”.

Οι ειδικοί λένε ότι μπορούμε και πρέπει  να αλλάξουμε προϊόντα περιποίησης ομορφιάς εάν δεν μας ταιριάζουν. Ωστόσο, θα πρέπει να τους δώσετε λίγο χρόνο για να δείτε τα αποτελέσματα. Συνήθως, απαιτεί τουλάχιστον ένα μήνα, επειδή η μέση περίοδος για την ανανέωση των κυττάρων είναι 28 ημέρες.

Χρησιμοποιούμε ανεπαρκή ποσότητα αντηλιακού.

Είναι γνωστό ότι οι ακτίνες του ήλιου δεν είναι τόσο χρήσιμες όσο νομίζαμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μάθαμε πώς να χρησιμοποιούμε κρέμες με φίλτρα SPF. Ωστόσο, παρατηρούμε συχνά ότι λειτουργούν αλλά όχι με τον τρόπο που υποσχέθηκαν – ένα ελαφρύ μαύρισμα εμφανίζεται σταδιακά στο δέρμα.

Ο λόγος είναι ότι εφαρμόζουμε το προϊόν με λάθος τρόπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 25-50% της απαραίτητης ποσότητας. Για να προστατέψετε πλήρως το σώμα ενός ενήλικα ατόμου, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε περίπου 30 γραμμάρια κρέμας.

Επιπλέον, πρέπει να θυμάστε ότι είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε αντηλιακό 15 λεπτά πριν βγείτε έξω. Συνιστάται επίσης να ανανεώνετε το αντιηλιακό στρώμα κάθε 2 ώρες, εάν εκτίθεστε στον ήλιο.

11_προϊόντα ομορφιάς_που_χρησιμοποιούμε_λάθος_

Χρησιμοποιούμε ρετινόλη πολύ συχνά ή σε λάθος χρόνο.

Τα καλλυντικά προϊόντα με ρετινόλη είναι πολύ δημοφιλή στις γυναίκες που καταπολεμούν τη γήρανση. Ωστόσο, πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε προσεκτικά για να αποφύγετε την ερυθρότητα και το ξεφλούδισμα. Επιπλέον, η ρετινόλη κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στο ηλιακό φως, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μελάγχρωση.

Επομένως, συνιστάται η εφαρμογή προϊόντων ρετινόλης τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε προϊόντα με μέγιστη προστασία SPF.

Προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές δυσάρεστες συνέπειες, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε καλλυντικά με ρετινόλη την περίοδο φθινοπώρου-χειμώνα όταν οι υπεριώδεις ακτίνες δεν είναι τόσο επιθετικές.

Απλώνουμε κρέμα ματιών στα βλέφαρά μας.

Μερικές φορές παίρνουμε τα πράγματα πολύ κυριολεκτικά. Και δεν πρέπει να εφαρμόζουμε κρέμα ματιών στα βλέφαρα και στα μάτια. Στην πραγματικότητα, αυτή η κρέμα είναι εκεί για να θρέψει το δέρμα κάτω από τα μάτια. Γι ‘αυτό πρέπει να εφαρμόζεται στη ζώνη των τροχιακών οστών γύρω από τα μάτια.

Επίσης, όταν το κάνετε αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τον δείχτη του χεριού γιατί είναι το πιο αδύναμο από όλα τα δάχτυλα και οι πιθανότητες να πιέσετε πολύ το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια θα είναι μικρές.

Δείτε ακόμα Mascne: Πως αντιμετωπίζεται η ακμή από την μάσκα προστασίας

11_προϊόντα ομορφιάς_που_χρησιμοποιούμε_λάθος_

Εφαρμόζουμε λάδι σε στεγνό δέρμα.

Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει να χρησιμοποιούν λάδια για το σώμα, γιατί αφήνουν μια λιπαρή αίσθηση στο δέρμα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πολύ εύκολο να αποφευχθεί – το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εφαρμόσετε το λάδι σε ένα υγρό σώμα.

Χάρη στο νερό, τα έλαια διεισδύουν καλύτερα στο ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας. Επιπλέον, αυτός ο τρόπος εφαρμογής δημιουργεί ένα είδος ανταλλαγής – το λάδι συγκρατεί το νερό στο δέρμα, ενυδατώνοντας τα ανώτερα στρώματά του.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό – είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμόσετε λάδι σε βρεγμένο δέρμα, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία απορρόφησής του πιο αποτελεσματική.

11_προϊόντα ομορφιάς_που_χρησιμοποιούμε_λάθος_

Συνδυάζουμε λάθος τα καλλυντικά μας.

Μερικές φορές συνδυάζουμε προϊόντα περιποίησης της  επιδερμίδας που μας είναι άγνωστα και επεμβαίνουμε στις λειτουργίες τους. Καλλυντικά με ρετινόλη και βιταμίνη C είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αυτού. Το δέρμα απαιτεί χαμηλό pH (0 έως 3,5) για να απορροφήσει τη βιταμίνη C.

Αντίθετα, η απορρόφηση ρετινόλης απαιτεί υψηλότερο pH (5,5 έως 6). Όταν αναμειγνύουμε βιταμίνη C και ρετινόλη, το pH της βιταμίνης C αυξάνεται και το pH της ρετινόλης μειώνεται. Έτσι, αυτά τα 2 συστατικά αν συνδυαστούν γίνονται αναποτελεσματικά.

Έτσι πρέπει να τα χρησιμοποιούμε τις ώρες που μας πρότεινε ο δερματολόγος, ο αισθητικός ή ο φαρμακοποιός μας. Η ρετινόλη πρέπει να χρησιμοποιείται τη νύχτα, ενώ η βιταμίνη C είναι ευεργετική κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εφαρμόζουμε αποσμητικό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Μας φαίνεται ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε αντιιδρωτικά αποσμητικά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Γι ‘αυτό καταλήγουμε να τα εφαρμόζουμε τυχαία και, όπως αποδεικνύεται, αναποτελεσματικά. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να το κάνετε το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο.

Τα αντιιδρωτικά είναι πιο αποτελεσματικά όταν έρχονται σε επαφή με στεγνό, καθαρό δέρμα (όπως μετά από ντους, για παράδειγμα) τη στιγμή που οι ιδρωτοφόροι πόροι είναι λιγότερο δραστήριοι. Συνήθως, αυτή η περίοδος ξεκινά το βράδυ και διαρκεί όλη τη νύχτα.

11_προϊόντα ομορφιάς_που_χρησιμοποιούμε_λάθος_

Εφαρμόζουμε πολύ γρήγορα προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού του δέρματος.

Μην βιαστείτε να χρησιμοποιήσετε καλλυντικά περιποίησης της επιδερμίδας αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου σας, το σκούπισμα με τονωτικό νερό και την εφαρμογή των απαραίτητων προϊόντων σε προβληματικές περιοχές. Περιμένετε 3-5 λεπτά έτσι ώστε το δέρμα να απορροφήσει όλα τα χρήσιμα στοιχεία.

Εάν δεν του δώσετε αρκετό χρόνο, τότε θα αραιώσετε απλά τα καλλυντικά που μόλις εφαρμόσατε. Ως αποτέλεσμα, δεν θα λειτουργήσουν όσο θα έπρεπε. Ναι, μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο από ό, τι έχουμε συνηθίσει, αλλά τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο.

Χρησιμοποιούμε επανειλημμένα μάσκες περιποίησης

Οι μάσκες με φύλλα προσώπου όπως και οι σπιτικές μάσκες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς σήμερα, επειδή είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να φροντίζουμε το δέρμα μας χωρίς να ξοδεύουμε πολλά χρήματα στα ιαματικά λουτρά και τις υπηρεσίες των κοσμετολόγων.

Οι περισσότερες γυναίκες σκέφτονται ότι εφόσον έχουν πολύ από το υλικό της μάσκας στην άκρη, γιατί να το πετάξουν; Οπότε το ξανά χρησιμοποιούν μέχρι να τελειώσει. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην το κάνετε αυτό.

Λάβετε υπόψη ότι βακτήρια και ακαθαρσίες από το δέρμα σας παραμένουν στη μάσκα, ανεξάρτητα από το πόσο καλά καθαρίζετε το πρόσωπό σας πριν από τη διαδικασία. Εάν χρησιμοποιείτε επανειλημμένα τη μάσκα, όλες οι απαραίτητες και περιττές ουσίες θα εμφανιστούν ξανά στο δέρμα.

11_προϊόντα ομορφιάς_που_χρησιμοποιούμε_λάθος_

Χρησιμοποιούμε πολύ έντονα τις βούρτσες προσώπου.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ειδικά μαλακά πινέλα προσώπου όταν καθαρίζουν το πρόσωπό τους. Καθαρίζουν καλά το πρόσωπο και κάνουν απαλό μασάζ στο δέρμα, αφαιρώντας τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην το κάνετε πολύ σκληρά, επειδή θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Φροντίστε να αγγίξετε ελαφρώς το πρόσωπό σας με αυτήν τη βούρτσα, επειδή η υπερβολική πίεση μπορεί να βλάψει το δέρμα και ακόμη και να οδηγήσει σε θραύση των τριχοειδών αγγείων.

11_προϊόντα ομορφιάς_που_χρησιμοποιούμε_λάθος_

Χρησιμοποιούμε συνεχώς μαντηλάκια προσώπου.

Οι διαφημίσεις συνεχίζουν να μας λένε ότι αυτό είναι ένα προϊόν που πρέπει να έχετε. Είναι πραγματικά πολύ βολικά γιατί μπορείτε απλά να σκουπίσετε το πρόσωπό σας και να μην αφιερώσετε χρόνο στον καθαρισμό του.

Ωστόσο, αξίζει να έχετε κατά νου ότι η καθημερινή χρήση καθαριστικών μαντηλιών μπορεί να βλάψει το δέρμα επειδή είναι εμποτισμένα με συντηρητικά, ώστε να έχουν καλύτερες ιδιότητες καθαρισμού και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Επιπλέον, είναι λειαντικά για το δέρμα, το οποίο επίσης δεν είναι πολύ καλό. Είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιείτε σε περιπτώσεις όπου ο κανονικός καθαρισμός είναι προβληματικός ή αδύνατος.

11_προϊόντα ομορφιάς_που_χρησιμοποιούμε_λάθος_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close