Για μαλλιά κομμωτηρίου βάλε

10 τρόποι για μαλλιά κομμωτηρίου.10 κανόνες που θα κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο όμορφα. Αυτοί οι κανόνες θα κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν τόσο όμορφα, λες και ήρθατε από κομμωτήριο.

Τα μαλλιά μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνισή μας. Τα λαμπερά μαλλιά προσφέρουν μία αίσθηση λάμψης και σε όλο το υπόλοιπο στιλ ενώ φυσικά δείχνουν ότι ένας άνθρωπος είναι υγιής. Πολλές φορές τα μαλλιά μας τα ταλαιπωρούμε άθελά μας.

Τα φέρνουμε σε επαφή με τον βλαβερό ήλιο, με το χλώριο, με θερμαντικά είδη για τα μαλλιά όπως είναι το πιστολάκι ή η ισιοτική, τα βάφουμε με χημικά και άλλα. Έτσι είναι λογικό με τα χρόνια τα μαλλιά μας να χάνουν την λάμψη τους και να γίνονται άχρωμα, φθαρμένα και ταλαιπωρημένα.

Δείτε ακόμα Σπιτικός ορός που θα θρέψει και θα θεραπεύσει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 10 σημαντικούς κανόνες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα μαλλιά σας να λάμψουν και πάλι. Αυτοί οι κανόνες θα κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν τόσο όμορφα που θα είναι λες και μόλις βγήκατε από το κομμωτήριο. Διαβάστε παρακάτω:

Για μαλλιά κομμωτηρίου βάλε Λάδι μαλλιών

Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που σίγουρα θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται όμορφα, αλλά ακόμα και το καλύτερο λάδι μαλλιών πρέπει να εφαρμόζεται σωστά. Μην το απλώνετε απευθείας στις ρίζες σας γιατί θα βαρύνουν τα μαλλιά – απλώς απλώστε το στις άκρες.

Ένας από τους τρόπους χρήσης του λαδιού είναι να το απλώνετε στα μαλλιά πριν το λούσιμο, να δένετε τα μαλλιά πίσω και να μην τα βρέχετε για λίγο – ο καυτός ατμός μαζί με το λάδι θα κάνουν τα μαλλιά σας πιο υγιή και απαλά.

10-κανόνες-που-θα-βοηθήσουν-τα-κατεστραμμένα μαλλιά-

Για μαλλιά κομμωτηρίου βάλε Μαλακτικό μαλλιών

Πολλοί από εμάς εφαρμόζουμε μαλακτικό μαλλιών σε όλα μας τα μαλλιά, τρίβοντάς τα καλά στο τριχωτό της κεφαλής. Είναι κι αυτό λάθος. Ακριβώς όπως το λάδι, δεν προορίζεται για το τριχωτό της κεφαλής αλλά για τις άκρες των μαλλιών.

Είναι καλύτερο να το εφαρμόσετε μέχρι την άκρη των μαλλιών. Είναι σημαντικό να πλένετε σωστά τα μαλλιά σας μετά για να βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά είναι πραγματικά καθαρά και ότι δεν διατηρούν υπολειμματική σαπουνάδα.

10-κανόνες-που-θα-βοηθήσουν-τα-κατεστραμμένα μαλλιά-

Για μαλλιά κομμωτηρίου βάλε Λαστιχάκια για τα μαλλιά

Η επιλογή του σωστού αξεσουάρ για τα μαλλιά είναι μια καλή επένδυση, ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι μακριά γιατί αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά. Είναι καλύτερα να επιλέξετε υφασμάτινες επιλογές αντί για πλαστικές.

Τα μεταξωτά αξεσουάρ είναι ιδιαίτερα καλά. Είναι πιο ακριβά, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί τα μεταξωτά λαστιχάκια είναι εξαιρετικά απαλά στα μαλλιά, αποτρέποντας την τρίχα από το να “σπάσει”  και ελαχιστοποιώντας τις φθορές της τρίχας κάθε φορά που βγάζουμε τα λαστιχάκια από τα μαλλιά μας.

10-κανόνες-που-θα-βοηθήσουν-τα-κατεστραμμένα μαλλιά-

 Σκουφάκια κολύμβησης

Μην ξεχνάτε να φοράτε σκουφάκι όταν επισκέπτεστε μια πισίνα ή ένα υδάτινο πάρκο (ακόμα κι αν αυτό δεν προσθέτει στην αισθητική της εμφάνισής σας). Το πολύ χλωριωμένο νερό μπορεί να ερεθίσει τα μαλλιά.

Επιπλέον, ενώ κολυμπάτε, τα μαλλιά θα δημιουργήσουν πρόσθετη αντίσταση στο νερό. Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι εφαρμόζει άνετα γύρω από το κεφάλι και δεν δημιουργεί μεγάλη πίεση.

10-κανόνες-που-θα-βοηθήσουν-τα-κατεστραμμένα μαλλιά-

Για μαλλιά κομμωτηρίου βάλε Προϊόντα SPF

Αξίζει να συμπεριλάβετε πρόσθετη ενυδάτωση στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (για παράδειγμα, να εφαρμόσετε ένα μαλακτικό κατά τη διάρκεια της νύχτας).

Επίσης, δώστε προσοχή στα προϊόντα μαλλιών που έχουν συστατικό SPF στη σύνθεσή τους — θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας να παραμείνουν προστατευμένα από τις ακτίνες του ήλιου. Αλλά αν πρόκειται να βρεθείτε σε μέρος όπου δεν υπάρχει σκιά, είναι καλύτερα να φοράτε καπέλο.

10-κανόνες-που-θα-βοηθήσουν-τα-κατεστραμμένα μαλλιά-

Για μαλλιά κομμωτηρίου  Χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια

Βουρτσίστε τα νωπά μαλλιά με μια χτένα με φαρδιά δόντια. Αμέσως μετά το λούσιμο, τα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή σε φθορά από ό,τι συνήθως, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα φροντίζετε εκείνη τη στιγμή.

Η χτένα με φαρδιά δόντια ξεμπερδεύει απαλά τα βρεγμένα μαλλιά και κατανέμει ομοιόμορφα κάθε προϊόν που θα εφαρμόσετε στα μαλλιά όπως μία μάσκα μαλλιών ή ένα λαδάκι.

10-κανόνες-που-θα-βοηθήσουν-τα-κατεστραμμένα μαλλιά-

Για μαλλιά κομμωτηρίου βασικό ρόλο παίζει η Πετσέτα

Σημαντικό στη φροντίδα των βρεγμένων μαλλιών είναι η χρήση της σωστής πετσέτας. Προμηθευτείτε μια πετσέτα από μικροΐνες. Μια συνηθισμένη πετσέτα από τραχύ ύφασμα μπορεί να μπερδέψει πολύ τα μαλλιά σας, ειδικά αν είναι μακριά.

Φροντίστε να στεγνώσετε απαλά τα μαλλιά σας με μια πετσέτα – μην τα τρίβετε, αλλά σκουπίστε τα από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, αφού πρώτα αφαιρέσετε την περίσσεια νερού με τα χέρια σας. Μπορείτε να σκουπίσετε τα μαλλιά σας μία ή δύο φορές.

10-κανόνες-που-θα-βοηθήσουν-τα-κατεστραμμένα μαλλιά-

10 κανόνες που θα κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο όμορφα: Πιστολάκι

Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες όταν χρησιμοποιείτε πιστολάκι είναι να στεγνώνετε πρώτα τα μαλλιά με φυσικό αέρα (και με πετσέτα).  Όσο πιο στεγνά είναι τα μαλλιά σας πριν από τη χρήση, τόσο το καλύτερο. Αυτό θα βοηθήσει τις άκρες των μαλλιών να μην καούν από το πιστολάκι.

Επίσης, μην παραμελείτε τα ακροφύσια για το πιστολάκι, ειδικά αυτό με επίπεδη άκρη — η χρήση του θα κάνει την όλη διαδικασία λιγότερο τραυματική για τα μαλλιά.

10-κανόνες-που-θα-βοηθήσουν-τα-κατεστραμμένα μαλλιά-

Για μαλλιά κομμωτηρίου χρησιμοποιήστε Θερμική προστασία

Η χρήση σπρέι με θερμική προστασία κατά το στέγνωμα και το styling των μαλλιών σας μπορεί να αποτρέψει το υπερβολικό στέγνωμα και το σχίσιμο των άκρων, καθώς και να σας προστατεύσει από τα άτονα και εύθραυστα μαλλιά.

Δείτε ακόμα 7 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να επιλέξετε το καλύτερο προϊόν. Εάν πρόκειται να θερμάνετε την ισιοτική μαλλιών σας στους 250 βαθμούς Κελσίου, το προϊόν που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι φτιαγμένο για να αντέχει αυτού του είδους τη θερμότητα και να προστατεύει τα μαλλιά.

10-κανόνες-που-θα-βοηθήσουν-τα-κατεστραμμένα μαλλιά-

Για μαλλιά κομμωτηρίου προσέχετε το Χτένισμα

Ο ευκολότερος τρόπος για να χτενίσετε τα μαλλιά είναι να ξεκινήσετε από τις άκρες, όχι από τις ρίζες και σταδιακά να ανεβείτε. Αν έχετε πυκνά μαλλιά ή μπούκλες που μπλέκονται συχνά, μην αμελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι μαλλιών για το χτένισμα – μπορεί να σας βοηθήσει να ξεμπερδέψετε τους κόμπους.

Όταν ξεμπερδεύετε τα μαλλιά προσπαθήστε να μην τραβάτε τις ρίζες των μαλλιών. Και φυσικά, η χτένα πρέπει να είναι όσο πιο καθαρή γίνεται.

10-κανόνες-που-θα-βοηθήσουν-τα-κατεστραμμένα μαλλιά-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μαλλιά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close