7 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας_

7 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας. Γιατί υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σας κι εσείς δεν είχατε ιδέα. Αν τα μαλλιά σας φαίνονται ταλαιπωρημένα παρόλο που χρησιμοποιείτε ακριβό σαμπουάν και καλές μάσκες για τα μαλλιά, τότε το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται άλλου.

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε τις 7 καθημερινές συνήθειες που οι περισσότεροι από εμάς έχουν και είναι σε θέση να καταστρέψουν τα μαλλιά μας. Γιατί τα λαμπερά και μεταξένια μαλλιά δείχνουν ότι ένας άνθρωπος είναι υγιής και φυσικά βελτιώνουν την εξωτερική του εμφάνιση.

Δείτε ακόμα Έντονη τριχόπτωση : 7 σημάδια που δείχνουν πως χάνετε πολλά μαλλιά

Πολλές φορές για να έχει υγιή και μεταξένια μαλλιά δεν πρέπει μόνο να τα φροντίζεις με ακριβά σαμπουάν, μάσκες για τα μαλλιά και λαδάκια για τα μαλλιά. Ίσως χρειαστεί να αλλάξεις μερικές καθημερινές συνήθειες για να δεις την εικόνα τους να βελτιώνεται. Διαβάστε παρακάτω: 

1.Φοράτε μάλλινα ρούχα; ίσως καταστρέφουν τα μαλλιά σας

Τα μάλλινα ρούχα μπορεί να σας κρατούν ζεστές όταν έχει κρύο και να αναδεικνύουν το outfit σας, όμως σε πολλές περιπτώσεις φθείρουν τα μαλλιά. Τα μάλλινα ρούχα δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά με αποτέλεσμα να ηλεκτρίζονται τα μαλλιά.

Αυτό φθείρει την τρίχα. Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν ο καιρός είναι βροχερός. Τα μαλλιά όντας βρεγμένα και ηλεκτρισμένα γίνονται αδύναμα και η τρίχα σπάει πιο εύκολα.

τα_μάλλινα_ρούχα_καταστρεφουν _τα_μαλλιά_

2. Τρώτε τόνο

Ο τόνος σίγουρα είναι ένα πολύ θρεπτικό ψάρι. Όμως περιέχει υψηλές ποσότητες υδράργυρου. Ο υδράργυρος είναι ένα βαρύ μέταλλο που φθείρει τα μαλλιά. Μάλιστα οι ειδικοί συμβουλεύουν να τρώμε τόνο με μέτρο μέσα στην εβδομάδα.

ο_τόνος_φθείρει_τα_μαλλιά_

3. Χρησιμοποιείτε πετσέτα ή πιστολάκι για τα μαλλιά έτσι ώστε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας.

Οι περισσότεροι από εμάς μετά το ντουζ τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μία πετσέτα σαν τουρμπάνι. Αυτό μας βοηθάει να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας και να διατηρήσουμε το κεφάλι μας ζεστό. Παρόλα αυτά οι πετσέτες είναι πιο σκληρές από τα μαλλιά μας και αυτό φθείρει την τρίχα με την τριβή.

Επίσης είναι γνωστό ότι το πιστολάκι για τα μαλλιά καίει την τρίχα των μαλλιών μας. Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιούμε πιστολάκι για τα μαλλιά, όταν κρατάμε το πιστολάκι αυστηρά 6 ίντσες μακριά από τα μαλλιά μας.

το_πιστολάκι_για_τα_μαλλιά_και_η_πετσέτα_καταστρεφουν _τα_μαλλιά_

4. Πιάνετε τα μαλλιά σας πολύ σφιχτούς κότσους ίσως αυτό καταστρέφει τα μαλλιά σας

Οι σφιχτές αλογοουρές και άλλα παρόμοια χτενίσματα επιβαρύνουν τα μαλλιά σας . Επίσης όταν χρησιμοποιούμε ελαστικά λαστιχάκια μας δίνεται η επιλογή να τα πιάνουμε όλο και πιο σφιχτά. Γι’ αυτό να προτιμάτε μέτρια λαστιχάκια σε ελαστικότητα.

οι_σφιχτοί κότσοι_καταστρεφουν _τα_μαλλιά_

5. Εφαρμόζετε μαλακτικό μαλλιών από τις ρίζες

Το μαλακτικό για τα μαλλιά σας σίγουρα βοηθάει την τρίχα να διατηρείται ενυδατωμένη και υγιή. Παρόλα αυτά όταν εφαρμόζουμε το μαλακτικό για τα μαλλιά από την ρίζα, κάνουμε τα μαλλιά μας να δείχνουν λιπαρά και καταστρέφουμε το τριχωτό της κεφαλής.

το_μαλακτικό_για_τα_μαλλιά_δεν_πρέπει_να_εφαρμόζεται_στις_άκρες_

6. Χρησιμοποιείτε ξηρό σαμπουάν πολύ συχνά.

Το ξηρό σαμπουάν βοηθάει όταν δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε μπάνιο και θέλουμε τα μαλλιά μας να δείχνουν φρέσκα και λαμπερά. Παρόλα αυτά όταν το χρησιμοποιούμε πολύ συχνά φθείρει το τριχωτό της κεφαλής. Δημιουργεί φαγούρα και ξηροδερμία.

το_dry shampoo_δημιουργεί_ξηροδερμία_

7. Βάζετε τα γυαλιά ηλίου στο κεφάλι σας.

Το να βάζουμε τα γυαλιά ηλίου στο κεφάλι μας είναι μία συνήθεια που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε. Και μπορεί να είναι μία βολική συνήθεια, όμως το μέταλλο μπορεί να δημιουργήσει αραίωση και ξηροδερμία. Επίσης τα υλικά από τα γυαλιά ηλίου, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες στο τριχωτό της κεφαλής.

7 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μαλλιά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: brightside.me

Close