4 βότανα που προστατεύουν τον εγκέφαλό σας από την κατάθλιψη, το άγχος και τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Τα βότανα που προστατεύουν τον εγκέφαλό σας από την κατάθλιψη, το άγχος και τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Φυτέψτε τα στις γλάστρες σας και ξεκινήστε να τα χρησιμοποιείτε.

Οι δύσκολοι ρυθμοί ζωής, όλο το άγχος που αντιμετωπίζουμε καθημερινά αλλά και η συνεχή ροή πληροφοριών που κατακλύσουν τον εγκέφαλό μας, κάνουν τον εγκέφαλό μας μερικές φορές να χρειάζεται υποστήριξη .

Για την υγεία του εγκεφάλου, η φύση μας, έχει παράσχει μερικά από τα καλύτερα φάρμακα. Υπάρχουν πολλά βότανα που έχουν τη δύναμη να μειώνουν το άγχος προστατεύοντας παράλληλα το μυαλό μας από την άνοια και παρέχοντας μας μερικά άλλα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία του εγκεφάλου μας, όπως είναι η αυξημένη μνήμη, η συγκέντρωση και οι καλύτερες αποδόσεις.

Εάν ο εγκέφαλός σας χρειάζεται μια ώθηση, σκεφτείτε τα φυσικά φυτικά φάρμακα που σας παρέχονται από τη φύση.

Δείτε ακόμη: Είσαι ιδιοφυΐα ή σχιζοφρενής; ΑΥΤΟ το απλό τεστ 2 ερωτήσεων θα σου αποκαλύψει την αλήθεια.

Εδώ είναι τέσσερα βότανα που μπορούν να προστατεύσουν τον εγκέφαλό σας:

1. Σαλιβουρία ή γίνκο το δίλοβο, (Ginkgo biloba)

4 βότανα που προστατεύουν τον εγκέφαλό σας από την κατάθλιψη, το άγχος και τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Ως ένα από τα παλαιότερα είδη δέντρων, το Ginkgo Biloba έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για να θεραπεύσει πολλά θέματα υγείας, όπως είναι η κακή ροή αίματος και η κακή μνήμη. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά τους ασθενείς με άνοια αυξάνοντας τη ροή του οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Το Τζίνγκο μπιλόμπα υποστηρίζει τα νευρικά κύτταρα που επηρεάζονται από την άνοια και μπορεί να είναι επωφελές για την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ , χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Τα φλαβονοειδή και τα τερπενοειδή στο Τζίνγκο μπιλόμπα πιστεύεται ότι συμβάλλουν στη μείωση των πιθανών καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και του Αλτσχάιμερ.

Δείτε ακόμη: 11 μυστήρια πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμόμαστε

2. Δεντρολίβανο

4 βότανα που προστατεύουν τον εγκέφαλό σας από την κατάθλιψη, το άγχος και τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Το δενδρολίβανο μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη, αλλά και τα επίπεδα συγκέντρωσης. Η ικανότητα του δενδρολίβανου να διεγείρει τη γνωστική λειτουργία μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου της νόσου του Αλτσχάιμερ ή της άνοιας. Το γλυκό άρωμα του  έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της διάθεσης και την ανακούφιση από το άγχος σε όσους πάσχουν από χρόνιο άγχος ή ορμονικές ανισορροπίες.

Το γλυκό άρωμα του  έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της διάθεσης και την ανακούφιση από το άγχος

3. Τζίνσενγκ

4 βότανα που προστατεύουν τον εγκέφαλό σας από την κατάθλιψη, το άγχος και τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Μελέτες έχουν δείξει ότι το Τζίνσενγκ είναι σε θέση να βελτιώσει τη διάθεση και την ψυχική λειτουργία και να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και του στρες. Επίσης, έχει την ικανότητα να διεγείρει τα εγκεφαλικά κύτταρα και να βελτιώνει τη συγκέντρωση. Μία μελέτη έδειξε οτι το τζίνσενγκ  μπορεί να λειτουργήσει ως μια φυσική θεραπεία κατά του Αλτσχάιμερ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης οτι διαθέτει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Έχει την ικανότητα να εμποδίζει την ανάπτυξη όγκων, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως φυσική θεραπεία κατά του καρκίνου.

Δείτε ακόμη: Η έλλειψη της βιταμίνης Β και του σιδήρου μπορεί να προκαλέσει άγχος και κρίσεις πανικού!

4. Μέντα

4 βότανα που προστατεύουν τον εγκέφαλό σας από την κατάθλιψη, το άγχος και τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Η μέντα περιέχει ένα φυτοθρεπτικό συστατικό γνωστό ως μονοτερπένιο. Μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι οτι το μονοτερπένιο έχει τη δυνατότητα να σταματάει την ανάπτυξη όγκων στο πάγκρεας, στο μαστό και στο ήπαρ. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του δέρματος και των πνευμόνων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μυρωδιά και η γεύση της μέντας μπορεί να έχει σημαντικές επιδράσεις και στη γνωστική λειτουργία . Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέντα αυξάνει την εγρήγορση, τη μνήμη, την επίλυση προβλημάτων, την κρίση και επεκτείνει την συγκέντρωση.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close