αίτια-που-κάνουν-το-δέρμα-μας-να-γερνάει-πιο-εύκολα-

6 ύπουλες αιτίες που κάνουν το δέρμα να γερνάει πιο γρήγορα. 6 ύπουλες αιτίες που λίγοι φαντάζονταν όμως κάνουν το δέρμα να γερνάει πιο γρήγορα.

Ακόμη κι αν δεν έχεις θέμα με την ηλικία σου ένα πράγμα είναι σίγουρο. Δεν θες να είσαι 24 και να μοιάζεις με 34. Υπάρχουν μερικές αιτίες που κάνουν το δέρμα μας να γερνάει πιο γρήγορα. Αιτίες που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε.

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα σας δείξουμε τις ύπουλες αιτίες που κάνουν το δέρμα μας να γερνάει πιο γρήγορα. Έτσι θα τις ελαττώσουμε ή και θα τις κόψουμε τελείως και θα ανανεώσουμε την επιδερμίδα αλλά και την ζωή μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Ύπουλες αιτίες που κάνουν το δέρμα να γερνάει πιο γρήγορα: Πίνετε συνεχώς καφέ.

Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να φανταστούμε μια μέρα χωρίς ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, αλλά το να απολαμβάνετε τον καφέ σας πολύ συχνά μπορεί να κάνει το δέρμα σας να γεράσει πριν την ώρα του.

Επειδή ο καφές είναι διουρητικό, αφυδατώνει ελαφρώς το σώμα σας, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει το δέρμα σας, κάνοντάς το να φαίνεται θαμπό και ρυτιδωμένο.

Δείτε ακόμα 7 φυσικά υλικά που θα κάνουν το δέρμα σας να ακτινοβολεί

Εάν δεν αντέχετε τη σκέψη να αντιμετωπίσετε τη μέρα χωρίς το φλιτζάνι καφέ, επιλέξτε στιγμιαίο καφέ. Περιέχει λιγότερη καφεΐνη από τον κανονικό καφέ και μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή για όσους προσπαθούν να μειώσουν την πρόσληψη καφεΐνης.

αίτια-που-κάνουν-το-δέρμα-μας-να-γερνάει-πιο-εύκολα-

Ύπουλες αιτίες που κάνουν το δέρμα σας να γερνάει πιο γρήγορα: Τρίβεις συχνά τα μάτια σου.

Το τρίψιμο των ματιών σας μπορεί να σας προσφέρει προσωρινή ανακούφιση αφού περάσετε ώρες στο γραφείο σας, αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί να κοκκινίσει τα μάτια σας και να στεγνώσει το δέρμα γύρω τους.

Επειδή το δέρμα κάτω από τα μάτια σας είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο, το τρίψιμο μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από την επιφάνειά του, οδηγώντας σε μαύρους κύκλους.

Το συνεχές τρίψιμο των ματιών μπορεί επίσης να χαλαρώσει το δέρμα γύρω από τα μάτια σας και να τεντώσει τον ιστό, με αποτέλεσμα τα πόδια της χήνας που είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτά.

αίτια-που-κάνουν-το-δέρμα-μας-να-γερνάει-πιο-εύκολα-

Ύπουλες αιτίες που κάνουν το δέρμα σας να γερνάει πιο γρήγορα: Κοιμάσαι μπρούμυτα.

Όλοι έχουμε τις αγαπημένες μας στάσεις ύπνου που νιώθουμε άνετα και μας βοηθούν να αποκοιμιόμαστε πιο γρήγορα, αλλά μερικές από αυτές μπορούν πραγματικά να συμβάλουν στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Όταν κοιμάστε μπρούμυτα, το πρόσωπό σας πιέζεται πάνω στο μαξιλάρι, με αποτέλεσμα το δέρμα σας να σχηματίζει κάθετες ρυτίδες. Και αφού αυτό συμβαίνει κάθε βράδυ, αυτές οι ρυτίδες ενισχύονται επανειλημμένα και μπορεί τελικά να γίνουν μόνιμες.

αίτια-που-κάνουν-το-δέρμα-μας-να-γερνάει-πιο-εύκολα-

Ύπουλες αιτίες που κάνουν το δέρμα σας να γερνάει πιο γρήγορα: Χρησιμοποιείτε μακιγιάζ με αντηλιακή δράση για αντηλιακό.

Αν και πολλά προϊόντα μακιγιάζ περιέχουν SPF, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα καλής ποιότητας αντηλιακό. Οι επιβλαβείς ακτίνες UV είναι υπεύθυνες για το τεράστιο 80 τοις εκατό των σημαδιών γήρανσης του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων και της υπερμελάγχρωσης.

Η χρήση αντηλιακού σε καθημερινή βάση έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει αποτελεσματικά τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος και διατηρεί το πρόσωπό σας χωρίς ρυτίδες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

αίτια-που-κάνουν-το-δέρμα-μας-να-γερνάει-πιο-εύκολα-

Ύπουλες αιτίες που κάνουν το δέρμα σας να γερνάει πιο γρήγορα: Χρησιμοποιείτε πλάκες σαπουνιών για να πλύνετε το πρόσωπό σας.

Ένα χαριτωμένο σαπούνι μπορεί να φαίνεται ωραίο στο μπάνιο σας, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι αρκετά σκληρό για το δέρμα σας. Οι πλάκες σαπουνιών περιέχουν συχνά συστατικά που διαταράσσουν τα επίπεδα pH του δέρματός σας.

Δείτε ακόμα 7 τρόποι για να μειώσετε το πρήξιμο σε διάφορα σημεία του σώματος

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πρόσωπό σας να χάνει τα φυσικά του έλαια και να φαίνεται ξηρό και ρυτιδωμένο. Αντί να χρησιμοποιείτε σαπούνι, επιλέξτε ένα απαλό καθαριστικό με ήπια συστατικά, σχεδιασμένο ειδικά για τον τύπο του δέρματός σας.

αίτια-που-κάνουν-το-δέρμα-μας-να-γερνάει-πιο-εύκολα-

Ύπουλες αιτίες που κάνουν το δέρμα σας να γερνάει πιο γρήγορα: Γλείφεις τα χείλη σου.

Το σάλιο έχει κάποια ένζυμα που αφυδατώνουν τα χείλη σας. Έτσι κάνει τα χείλη σας να σκάνε και δημιουργούνται συχνά μέχρι και πληγές. Αν θέλετε λοιπόν να νιώθετε τα χείλη σας ενυδατωμένα να έχετε πάντα μαζί σας λιποζάν.

αίτια-που-κάνουν-το-δέρμα-μας-να-γερνάει-πιο-εύκολα-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close