7 τρόποι για να μειώσετε το πρήξιμο σε διάφορα σημεία του σώματος

7 τρόποι για να μειώσετε το πρήξιμο σε διάφορα σημεία του σώματος. 7 τρόποι για να μειώσετε το πρήξιμο στο σώμα μέσα από φυσικές διαδικασίες.

Πολλές φορές ξυπνάμε με πρήξιμο σε διάφορα σημεία στο σώμα μας. Στα μάτια, στα πόδια, στο χέρι και σε άλλα σημεία. Το πρήξιμο είναι αντιαισθητικό και σε μερικές περιπτώσεις μας εμποδίζει να φορέσουμε τα ρούχα μας και τα παπούτσια μας.

Σίγουρα λοιπόν θέλουμε να απαλλαγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από το πρήξιμο. Τις περισσότερες φορές, μειώνουμε την κατανάλωση αλατιού. Υπάρχουν όμως και άλλοι 7 φυσικοί τρόποι να μειώσετε το πρήξιμο σε διάφορα σημεία του σώματος. Διαβάστε παρακάτω: 

Τρόποι για να μειώσετε το πρήξιμο σε διάφορα σημεία του σώματος: Μην καταναλώνετε πάνω από ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη την ημέρα.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν χρειάζεται να καταναλώνετε ζάχαρη αν θέλετε να διατηρήσετε το σάκχαρό σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Η περίσσεια γλυκόζη κάνει το πρόσωπο και τα μάτια σας να φαίνονται πρησμένα. Στην πραγματικότητα, το σώμα μας είναι σχεδιασμένο να έχει μόνο 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη την ημέρα.

7-τρόποι-να-μειώσετε-το-πρήξιμο-στο-σώμα-σας-

Τρόποι για να μειώσετε το πρήξιμο σε διάφορα σημεία του σώματος: Μην παραλείπετε την γυμναστική πριν από την περίοδό σας.

Συμπτώματα, όπως φουσκωμένο στομάχι και πρησμένα χέρια και πόδια, είναι κοινά για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Οι ειδικοί  συνιστούν να παραλείψετε την άσκηση πριν από την περίοδό σας. Πρέπει να το κάνετε τακτικά εκτός από τις περιπτώσεις που δεν αισθάνεστε καλά ή είστε άρρωστοι.

7-τρόποι-να-μειώσετε-το-πρήξιμο-στο-σώμα-σας-

Τρόποι για να μειώσετε το πρήξιμο σε διάφορα σημεία του σώματος: Χρησιμοποιήστε ένα περιτύλιγμα συμπίεσης για τα χέρια και τα πόδια τη νύχτα.

Εάν αισθάνεστε άνετα, μπορείτε να εφαρμόσετε έναν επίδεσμο ή να κάνετε ένα περιτύλιγμα συμπίεσης τη νύχτα για τα χέρια και τα πόδια σας. Βοηθά να μειώσετε το πρήξιμο και να το αποτρέψετε από το να επιδεινωθεί, γι’ αυτό ξεκινήστε από κάτω και μετά ανεβείτε.

Μην επιδέσετε μόνοι σας τον επίδεσμο εάν έχετε μόλυνση στην κοιλιά, στα πόδια ή στα χέρια σας.

7-τρόποι-να-μειώσετε-το-πρήξιμο-στο-σώμα-σας-

Τρόποι για να μειώσετε το πρήξιμο σε διάφορα σημεία του σώματος: Μην πίνετε ζεστό νερό.

Το ζεστό νερό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και επιταχύνει την πέψη. Διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία σας και περισσότερο οξυγόνο φτάνει σε όλα τα μέρη του σώματός σας. Ως αποτέλεσμα, φουσκώνετε λιγότερο. Αλλά μην πίνετε πολύ ζεστό νερό. Οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να διογκώσει τις αρθρώσεις σας.

7-τρόποι-να-μειώσετε-το-πρήξιμο-στο-σώμα-σας-

Δείτε ακόμα 6 Εκπληκτικοί Φυσικοί Τρόποι Για Να Απαλλαγείτε Από Τα Πρησμένα Μάτια

Τρόποι για να μειώσετε το πρήξιμο σε διάφορα σημεία του σώματος: Πιείτε νερό με λεμόνι για να μειώσετε την πιθανότητα πρησμένων ποδιών.

Τα λεμόνια είναι ισχυροί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες. Μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να επιδιορθώσει τυχόν κατεστραμμένο ιστό και να μειώσει το πρήξιμο.

Είναι ιδιαίτερα καλά για φλεγμονώδεις ασθένειες όπως η αρθρίτιδα και, γενικά, είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος για την καταπολέμηση του οιδήματος. Προσπαθήστε να πίνετε νερό με λεμόνι κάθε μέρα και συνεχίστε να το κάνετε συστηματικά.

7-τρόποι-να-μειώσετε-το-πρήξιμο-στο-σώμα-σας-

Τρόποι για να μειώσετε το πρήξιμο σε διάφορα σημεία του σώματος: Βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή θερμοκρασία στο σπίτι.

Υπάρχει κίνδυνος πρηξίματος λόγω ζέστης και υγρασίας. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του σπιτιού σας είναι εντάξει και δεν βλάπτει το σώμα σας. Το πρήξιμο εμφανίζεται όταν αυξάνεται η παροχή αίματος στο δέρμα και μπορεί να αισθάνεστε αφυδατωμένοι και πρησμένοι ταυτόχρονα.

Δείτε ακόμα Πρησμένα πόδια στην εγκυμοσύνη; Όχι πια χάρη σε αυτό το μαγικό λάδι!

7-τρόποι-να-μειώσετε-το-πρήξιμο-στο-σώμα-σας-

Τρόποι για να μειώσετε το πρήξιμο σε διάφορα σημεία του σώματος: Ελέγξτε εάν οι σόλες των παπουτσιών σας έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν το πρήξιμο.

Εάν φοράτε επίπεδα παπούτσια που παρέχουν ελάχιστη υποστήριξη στην καμάρα σας, τότε μπορεί να εμφανίσετε φλεγμονή της πελματιαίας απονεύρωσης. Οδηγεί σε πρήξιμο των ποδιών. Παραλείψτε τα φλατ παπούτσια και επιλέξτε κάτι που υποστηρίζει την καμάρα και τη φτέρνα σας.

7-τρόποι-να-μειώσετε-το-πρήξιμο-στο-σώμα-σας-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σώμα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close