λόγοι-για-τους-οποίους-έχετε-τρίχες-στο-πρόσωπο-

6 λόγοι που οι τρίχες του προσώπου μεγαλώνουν γρήγορα.Οι 6 λόγοι που οι τρίχες του προσώπου σας μπορεί να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Πολλές γυναίκες έχουν τρίχες στο πρόσωπο όπως είναι το πιγούνι ή το μουστάκι. Συνήθως οι γυναίκες αποκτούν τρίχες σε αυτά τα σημεία εξαιτίας ορμονικών διαταραχών όπως είναι τα αυξημένα ανδρογόνα. Υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείτε από αυτές τις τρίχες.

Μπορείτε να κάνετε λέιζερ ή κάποια άλλη μορφή αποτρίχωσης και ταυτόχρονα να ρυθμίσετε και τα ορμονολογικά σας προβλήματα. Όμως φαίνεται πως υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν τις ορμόνες μας και αυξάνουν την τριχοφυΐα μας χωρίς να τους γνωρίζουμε. Διαβάστε παρακάτω:

Λόγοι που οι τρίχες του προσώπου  μπορεί  μεγαλώνουν γρήγορα: Δεν προσέχετε την έκθεσή σας σε BPA.

Όταν ψωνίζετε, πιθανότατα παίρνετε την απόδειξη χωρίς να το πολυσκεφτείτε, αλλά κάνοντάς το αυτό, εκθέτετε τον εαυτό σας στη δισφαινόλη Α ή BPA, έναν ισχυρό ενδοκρινικό διαταράκτη που μπορεί να διαταράξει τις ορμόνες σας.

Οι αποδείξεις που συνήθως παίρνουμε στο σούπερ μάρκετ περιέχουν BPA που είναι 250 έως 1.000 φορές μεγαλύτερη από την ποσότητα σε κονσέρβες.

Το σώμα σας μπορεί να απορροφήσει αυτή την επικίνδυνη χημική ουσία μέσω του δέρματος και μόλις εισέλθει στο σώμα σας, μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγική σας υγεία και το ενδοκρινικό σας σύστημα, το οποίο, με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες ανεπιθύμητες τρίχες.

Δείτε ακόμα Τι κίνδυνος υπάρχει από το ντεκαπάζ στις τρίχες του προσώπου

Το BPA μπορεί να βρεθεί σε μια ποικιλία προϊόντων, όπως μπουκάλια νερού, χαρτοπετσέτες και χαρτί υγείας, αλλά πολλοί κατασκευαστές φροντίζουν να το αφαιρέσουν από τα προϊόντα τους και να τα επισημαίνουν ως “χωρίς BPA”.

λόγοι-για-τους-οποίους-έχετε-τρίχες-στο-πρόσωπο-

Λόγοι που οι τρίχες του προσώπου  μπορεί  μεγαλώνουν γρήγορα: Δεν έχετε χρόνο για προπονήσεις.

Ακόμα κι αν κάνετε μια πολύ πολυάσχολη ζωή, το να αφιερώσετε λίγο χρόνο για άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την ανάπτυξη των τριχών στο πρόσωπο.

Το υπερβολικό βάρος αυξάνει τις πιθανότητές σας να εμφανίσετε ανεπιθύμητες τρίχες στο πηγούνι ή στο άνω χείλος σας και το να ξεκινήσετε αργά με μέτριες ή χαμηλές ασκήσεις, όπως το κολύμπι ή το περπάτημα, μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

λόγοι-για-τους-οποίους-έχετε-τρίχες-στο-πρόσωπο-

Λόγοι που οι τρίχες του προσώπου  μπορεί  μεγαλώνουν γρήγορα: Τρώτε συχνά ψάρια.

Ενώ η προσθήκη λίγου σολομού στη διατροφή σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε περισσότερη πρωτεΐνη, η συχνή κατανάλωση του μπορεί πραγματικά να συμβάλει στην ανάπτυξη τριχοφυΐας στο πρόσωπο.

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και το σκουμπρί, έχουν αποδειχθεί ότι ενισχύουν την τεστοστερόνη στις γυναίκες και το υψηλότερο από το κανονικό επίπεδο αυτής της ορμόνης μπορεί να ευθύνεται για την υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο.

λόγοι-για-τους-οποίους-έχετε-τρίχες-στο-πρόσωπο-

Λόγοι που οι τρίχες του προσώπου  μπορεί  μεγαλώνουν γρήγορα: Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε μια μέρα χωρίς καφέ.

Εάν δεν αντέχετε τη σκέψη να αντιμετωπίσετε τη μέρα χωρίς το ζεστό φλιτζάνι καφέ, το καταλαβαίνουμε απόλυτα, αλλά το να πίνετε καφέ πολύ συχνά μπορεί πραγματικά να ξεκινήσει την παραγωγή τεστοστερόνης.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση καφέ για μόλις 4 εβδομάδες μπορεί να αυξήσει τα συνολικά επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα. Εάν δεν είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε την καθημερινή σας κούπα καφέ, επιλέξτε ντεκαφεϊνέ ή στιγμιαίο καφέ που περιέχει ελαφρώς λιγότερη καφεΐνη.

λόγοι-για-τους-οποίους-έχετε-τρίχες-στο-πρόσωπο-

Λόγοι που οι τρίχες του προσώπου  μπορεί  μεγαλώνουν γρήγορα: Είστε αγχωμένοι.

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχέως και η αποφυγή του άγχους είναι σχεδόν αδύνατη. Όμως, ενώ το να νιώθετε λίγο άγχος κάθε τόσο είναι απολύτως φυσιολογικό, το να είστε υπό συνεχή πίεση μπορεί στην πραγματικότητα να διαταράξει τη φυσική ορμονική ισορροπία του σώματός σας.

Δείτε ακόμα Οι 2 καλύτερες μάσκες προσώπου για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Όταν οι ορμόνες σας είναι εκτός λειτουργίας, αυτό επηρεάζει τη συνολική υγεία σας και μπορεί να προκαλέσει την ταχύτερη ανάπτυξη των ανεπιθύμητων τριχών.

λόγοι-για-τους-οποίους-έχετε-τρίχες-στο-πρόσωπο-

Λόγοι που οι τρίχες του προσώπου  μπορεί  μεγαλώνουν γρήγορα: Δεν κοιμάστε αρκετά.

Είτε παρακολουθείτε την αγαπημένη σας εκπομπή είτε απλώς απολαμβάνετε μια ήσυχη ώρα το βράδυ, όταν τα παιδιά τελικά κοιμούνται, το να μην κοιμάστε αρκετά μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ευημερία σας και να καταστρέψει τις ορμόνες σας.

Για να αποφύγετε την υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο, φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες το βράδυ.

λόγοι-για-τους-οποίους-έχετε-τρίχες-στο-πρόσωπο-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close