Πως θα έμοιαζαν 7 μέρη του σώματος αν είχαν σχεδιαστεί τέλεια_

Πως θα έμοιαζαν 7 μέρη του ανθρώπινου σώματος αν είχαν σχεδιαστεί τέλεια. Μπορεί σύμφωνα με τους περισσότερους, το σώμα μας να αποτελεί ένα τέλειο εργοστάσιο που εργάζεται καθημερινά, νύχτα μέρα, όμως έχει και αυτό τις ατέλειές του.

Σίγουρα το σώμα μας είναι σε θέση να εξυπηρετήσει σημαντικές ανάγκες.

Είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα περισσότερα πράγματα που καλούμαστε να κάνουμε καθημερινά αν και πολλές φορές το επιβαρύνουμε και το σαμποτάρουμε μέσω του καπνίσματος, της κακής διατροφής και της έλλειψης άσκησης.

Όμως ακόμη και αυτό το τέλειο εργοστάσιο έχει ατέλειες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, οι γυναίκες νιώθουν πόνους κατά τη διάρκεια του τοκετού, επειδή τα γυναικεία σώματα άλλαξαν κατά τη διάρκεια της εξέλιξης.

Δείτε ακόμα Αντισηπτική αλοιφή από κουρκουμά που σκοτώνει τα μικρόβια

Και μπορεί αυτή η εξέλιξη να κράτησε εκατομμύρια χρόνια όμως ακόμη υπάρχουν ατέλειες. Στο παρακάτω άρθρο λοιπόν θα δούμε πως θα έμοιαζαν 7 μέρη του σώματος αν είχαν σχεδιαστεί τέλεια. Μερικά πράγματα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τα περιμένατε. Διαβάστε παρακάτω: 

1. Το πυελικό οστό

Ο λόγος που οι γυναίκες νιώθουν πόνο κατά τον τοκετό είναι διότι τα παιδιά έχουν μεγάλα κεφάλια ενώ οι γυναίκες έχουν στενό πυελικό οστό ή αλλιώς “λεκάνη” . Μία λύση για να αντιμετωπιζόταν αυτό το πρόβλημα θα ήταν οι γυναίκες να είχαν μεγαλύτερη λεκάνη.

Όμως αυτό θα μας δυσκόλευε αρκετά στο περπάτημα. Η επόμενη λύση θα ήταν να γεννιόντουσαν τα παιδιά από την κοιλιά χωρίς καισαρική. Από την άλλη ο πόνος του τοκετού είναι γλυκός λένε, οπότε…αντέχουμε.

η_λεκάνη_στις_γυναίκες_

2. Αρσενικές θηλές

Οι ανδρικές θηλές είναι άχρηστες. Το σώμα της δημιουργεί από τα πρώτα στάδια του εμβρύου διότι ακόμη δεν έχει καταλάβει αν το μ@ρό θα είναι αγòράκι ή κòριτσάκι. Δημιουργεί λοιπόν τις θηλές για παν ενδεχόμενο. Στις γυναίκες είναι άκρως χρήσιμες για τον θηλασμό. Στους άντρες πάλι δεν έχουν καμία χρησιμότητα.

Λύση: Για να γεννηθούν αρσενικά χωρίς θηλές, το φύλο θα πρέπει να προσδιοριστεί πριν μεγαλώσει στη μήτρα.

γιατί_οι_άντρες_έχουν_θηλές_

3. Μάτια

Ακόμα κι αν δεν το γνωρίζουμε, έχουμε πραγματικά ένα τυφλό σημείο. Αυτό οφείλεται στον εσωτερικό αμφιβληστροειδή, που σημαίνει ότι οι νευρικές ίνες βρίσκονται μπροστά από τον αμφιβληστροειδή, εμποδίζοντας το φως. Και τα δύο μάτια συνεργάζονται για να μας δώσουν καθαρή θέα.

Μία πιθανή λύση θα ήταν να είχαμε ίδια μάτια με τα χταπόδια, αφού τα μάτια τους δεν έχουν αμφιβληστροειδή, οπότε δεν έχουν και τυφλά σημεία.

τα_σωστά_ανθρώπινα_μάτια_

4. Σπονδυλική στήλη

Σύμφωνα με έρευνα, ο πόνος στην πλάτη που έχουν βιώσει 65 εκατομμύρια Αμερικανοί, ακόμη και μία φορά, οφείλεται στο εξελικτικό μας παρελθόν. Όταν περπατούσαμε στα τέσσερα, το σώμα μας ήταν τέλεια φτιαγμένο.

Ωστόσο, τώρα που περπατάμε στα 2 πόδια, η σπονδυλική στήλη αναγκάστηκε να καμπυλωθεί για να στηρίξει και να δημιουργήσει χώρο για τα όργανα. Για να ανακουφιστούμε από πόνους στην πλάτη, μάλλον πρέπει να ξεκινήσουμε να περπατάμε πάλι στα τέσσερα.

η_σωστή_σπονδυλική_στήλη_

5. Πόδια

Έχουμε πάρα πολλά οστά (26) σε κάθε ένα από τα πόδια μας, γεγονός που τα καθιστά επιρρεπή σε πόνο και τραυματισμούς. Αυτό συμβαίνει διότι οι πρόγονοί μας που κατάγονταν από τους πιθήκους τα χρειαζόντουσαν για να πιάνονται και να κρέμονται από κλαδιά. Πλέον όμως δεν τα χρειαζόμαστε γι’ αυτόν τον λόγο.

Λύση: Πρέπει να έχουμε πόδια στρουθοκαμήλου, τα οποία έχουν λιγότερα οστά. Αυτό που βλέπετε σε μια στρουθοκάμηλο σαν γόνατο, είναι μάλλον αρθρώσεις αστραγάλου. Αυτό κάνει τα πόδια τους λιγότερο επιρρεπή σε τραυματισμούς και τα βοηθά να τρέχουν γρήγορα.

τα_σωστά_πόδια_

6. Λαιμός

Μπορούμε εύκολα να πνιγούμε γιατί έχουμε μόνο ένα μικρό πτερύγιο ιστού που καλύπτει τον αγωγό μας. Όταν καταπιούμε, αυτός ο ιστός πτερυγίων (επιγλωττίδα) καλύπτει τον αγωγό (τραχεία), ώστε το φαγητό να κατεβεί πραγματικά από τον σωλήνα τροφής (οισοφάγος) και να φτάσει στο στομάχι.

Λοιπόν, πνιγμός συμβαίνει όταν ο ιστός του πτερυγίου δεν αντιδρά εγκαίρως. Μία πιθανή λύση, θα ήταν να εγκαταλείψουμε την ικανότητα να μιλάμε. Διότι αν δεν είχαμε την επιγλωττίδα στο πίσω μέρος του στόματός μας, θα μπορούσαμε να φάμε χωρίς να ανησυχούμε μην πνιγούμε.

ο_σωστός_ανθρώπινος_λαιμός_

7. Δόντια

Τα περισσότερα θηλαστικά όπως κι εμείς, έχουμε δύο σειρές δοντιών που τα αλλάζουμε μία φορά στην ζωή μας. Όμως τα δόντια είναι πολύ ευαίσθητα και από μικρή ηλικία χρειάζεται να δίνουν πολλά λεφτά στους οδοντίατρούς για να τα διατηρήσουμε. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα ελαττωματικό μέρος του σώματος.

Ίσως θα ήταν καλύτερα να είχαμε δόντια σαν τα καγκουρό. Περισσότερα σε αριθμό και να μπορούσαν να αντικαταστήσουν το ένα το άλλο κάθε φορά που κάποιο δόντι χαλούσε. Επίσης οι φρονιμίτες βοηθούσαν τους προγόνους να μασήσουν το ωμό κρέας.

Πλέον δεν τους χρειαζόμαστε γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές βγαίνουν χαλασμένοι ή χαλούν στην πορεία. Ευτυχώς η φύση ξεκίνησε να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα και υπάρχουν πολλά παιδιά που πλέον δεν βγάζουν κανέναν φρονιμίτη ή που δεν βγάζουν και τους τέσσερις φρονιμίτες.

τα_σωστά_δόντια_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σώμα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: brightside.me

Close