7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε πριν την γυμναστική_

7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε πριν την γυμναστική. Πολλοί άνθρωποι έχουν ξεκινήσει να κάνουν γυμναστική είτε για να χάσουν κιλά είτε για να φτιάξουν μάζα. Για όποιον λόγο κι αν αποφάσισες να ξεκινήσεις γυμναστική το παρακάτω άρθρο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Στο παρακάτω άρθρο θα μιλήσουμε για 7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε πριν την γυμναστική. Υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε πριν την γυμναστική, αφού μπορεί να βλάψουν την υγεία μας ή να σαμποτάρουν την γυμναστική μας και τα αποτελέσματα που περιμένουμε.

Δείτε ακόμα 9 ασκήσεις για το στομαχι για να χάσετε γρήγορα το περιττό λίπος

Πράγματα που οι γυμναστές λένε για χρόνια ότι απαγορεύεται να κάνουμε, όμως εξαιτίας της καραντίνας ή των οικονομικών προβλημάτων, δεν μπορούμε να ξέρουμε αφού όλοι μας, κάνουμε γυμναστική μόνοι μας. Το παρακάτω άρθρο λοιπόν θα σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για την γυμναστική. Διαβάστε παρακάτω: 

Μην κάνεις γυμναστική με άδειο στομάχι!

Προτού μοιραστώ μαζί σας τις απαραίτητες πληροφορίες θα μοιραστώ και μία προσωπική ιστορία που μου συνέβη πρόσφατα. Αποφάσισα να κάνω αερόβια άσκηση στο σπίτι με ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που βρήκα στο Youtube. Εκείνη την μέρα ήμουν στο τρέξιμο.

Δούλευα από νωρίς το πρωί κι επειδή όταν δουλεύω πορώνομαι στην δουλειά μου, πολλές φορές ξεχνάω και να φάω. Δεν είχα φάει λοιπόν το πρωινό μου και ξεκίνησα να κάνω έντονη αερόβια άσκηση. Μετά την πρώτη μισή ώρα ξεκίνησε να με πιάνει κρύος ιδρώτας και ένας κόμπος στο στομάχι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί και σαν αναγούλα.

Φυσικά αυτό που εγώ βίωνα εκείνη την στιγμή σαν αναγούλα ήταν πείνα και το σώμα μου, μου έδωσε προειδοποιητικό ότι δεν έχει αρκετή ενέργεια να ανταπεξέλθει όντας νηστικό. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν λανθασμένα ότι αν κάνουν γυμναστική νηστικοί θα χάσουν κιλά πιο γρήγορα.

Πιστεύουν ότι το σώμα τους, μην έχοντας κάτι άλλο να κάψει για να βρει την απαραίτητη ενέργεια, θα ξεκινήσει να καίει το συσσωρευμένο λίπος. Εγώ έχω αρκετό συσσωρευμένο λίπος ζωή να ‘χω και το σώμα μου εκείνο το μεσημέρι, μόνο αυτό δεν έκανε.

Στην πραγματικότητα λοιπόν και σύμφωνα με γυμναστές και διατροφολόγους το σώμα όταν είναι νηστικό πολλές φορές δεν καίει λίπος αλλά πρωτεΐνες. Έτσι, δεν του επιτρέπουμε να χτίσει μάζα αφού οι πρωτεΐνες που χρειάζονται γι’ αυτήν την διαδικασία, καίγονται για να βρει το σώμα μας την απαραίτητη ενέργεια.

μην_κάνετε_γυμναστική_με_άδειο στομάχι_

 Μην πίνετε πολύ νερό πριν την γυμναστική!

Είναι σημαντικό να είστε καλά ενυδατωμένοι πριν από την προπόνηση, αλλά αποφύγετε να πίνετε πολύ νερό, γιατί εάν το κάνετε, το αίμα σας θα προσπαθήσει να εξισορροπήσει τα επίπεδα αλατιού. Τα κύτταρα σας μπορεί να διογκωθούν και να εμφανίσετε συμπτώματα όπως ζάλη, πόνο ή ακόμη και τάση για εμετό.

Είναι καλύτερο να πίνετε νερό 1 έως 2 ώρες πριν από την προπόνησή σας που δε θα ξεπερνάει το μισό λίτρο. Ίσως κάποια στιγμή χρειαστεί να πιείτε λίγο παραπάνω, αν έχει πολύ ζέστη ή εσείς τύχει να ιδρώσετε περισσότερο από ότι συνήθως. Καλό θα ήταν όμως να αποφεύγεται το πολύ νερό πριν την γυμναστική.

μην_πίνετε_πολύ_νερό_πριν_την_γυμναστική_

Δεν πρέπει να κοιμάστε για πολλές ώρες πριν την γυμναστική!

Είναι καλό να κοιμηθείτε για λίγο πριν ασκηθείτε, αρκεί να είναι περίπου 30 λεπτά. Θεωρείται «power-nap» και μπορεί να αυξήσει την εστίαση και την ενέργειά σας. Ωστόσο, ένας μεγαλύτερος υπνάκος μπορεί να έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε πιο ληθαργικοί από ό, τι πριν κοιμηθείτε.

μην_κοιμάστε_πολύ_πριν_την_γυμναστική_

Μην ντύνεστε υπερβολικά βαριά ή υπερβολικά ελαφριά πριν την γυμναστική

Ακόμη κι αν κάνει πολύ κρύο έξω εσείς δεν πρέπει να ντυθείτε υπερβολικά πολύ πριν την γυμναστική σας. Αυτό θα σας κάνει να ιδρώσετε περισσότερο, ο κρύος αέρας θα στεγνώσει τον ιδρώτα πάνω σας και μπορεί μέχρι και να αρρωστήσετε.

Αντίθετα, τις πιο ζεστές μέρες, επιλέξτε υφάσματα που θα επιτρέψουν στο δέρμα σας να αναπνέει. Επιλέξτε ρούχα που θα είναι άνετα και δροσερά και θα σας επιτρέψουν να κινηθείτε ελεύθερα. Επίσης, επιλέξτε βαμβακερά παντελόνια και πουκάμισα γιατί θα είναι καλύτερα στην απορρόφηση του ιδρώτα.

μην_ντύνεστε_υπερβολικά_πολύ_ελαφριά_πριν_την_γυμναστική_

Μην κάνετε στατικά τεντώματα πριν την γυμναστική

Πρώτα απ ‘όλα, τα στατικά τεντώματα μπορεί να μειώσουν την απόδοση, επηρεάζοντας αρνητικά την ταχύτητα λειτουργίας, τον χρόνο αντίδρασης και την παραγωγή δύναμης. Επιπλέον, εάν το σώμα σας δεν έχει ζεσταθεί πρώτα, μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή βλάβη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσετε εντελώς τα στατικά τεντώματα. Αντ ‘αυτού, κάντε τα μετά γιατί θα έχουν περισσότερα οφέλη.

μην_κάνετε_στατικά τεντώματα_πριν_την_γυμναστική_

Μην αρχίσετε να γυμνάζεστε χωρίς να ξεκουραστείτε σωστά πρώτα.

Οι ημέρες ανάπαυσης είναι σημαντικές για την επιδιόρθωση και ανάκαμψη του σώματος. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος προπόνησής σας, ανεξάρτητα από την επιλογή του αθλητισμού ή του επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Εάν παραλείψετε τις ημέρες ανάπαυσης, μπορεί να προκαλέσει εξάντληση και υπερβολική πίεση. Το να αφήσετε τον εαυτό σας να ξεκουραστεί θα δώσει στους μυς σας την ευκαιρία να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν, αποτρέποντας την κόπωση. Θα κοιμηθείτε καλύτερα, ο κίνδυνος τραυματισμού θα μειωθεί και το επίπεδο απόδοσής σας θα αυξηθεί.

μην_κάνετε_γυμναστική_πριν_ξεκουραστείτε_

Μην πίνετε καφέ πριν την γυμναστική

Η καφεΐνη είναι το πιο κοινό συστατικό στα συμπληρώματα προ-προπόνησης. Μπορεί να σας βοηθήσει παρέχοντας ενέργεια που θα σας βοηθήσει να ασκηθείτε περισσότερο και μπορεί ακόμη και να ενισχύσει το κίνητρο και την εστίαση, αλλά όχι για πολύ.

Η πέψη υπερβολικής ποσότητας καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε συσσωρευμένες συστολές στο παχύ έντερο, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης εντερικών.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να βρεθείτε στην τουαλέτα στην μέση της προπόνησης. Αυτό όμως είναι μόνο ένα από τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η καφεΐνη πριν την προπόνηση. Μπορεί επίσης να εμφανίσετε  ανησυχία, αϋπνία, γρήγορο ή / και ανώμαλο καρδιακό παλμό, άγχος, καούρα και αυξημένη αρτηριακή πίεση.

μην_πίνετε_καφέ_πριν_την_γυμναστική_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το fitness στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close