ασυνήθιστα-πρότυπα ομορφιάς-στην-Ασία-

8 ασυνήθιστα πρότυπα ομορφιάς στις ασιατικές χώρες. Η κάθε χώρα έχει τα δικά της πρότυπα ομορφιάς αλλά στην Ασία, υπάρχουν τα πιο περίεργα πρότυπα ομορφιάς.

Φυσικά η κάθε χώρα έχει τα δικά της πρότυπα ομορφιάς αν και η Ελλάδα τείνει εδώ και πολλά χρόνια να αντιγράφει την Αμερική. Μάλιστα οι νέοι στην Ελλάδα κάνουν τάση, πρότυπα ομορφιάς που στην Αμερική κυριαρχούσαν 10 χρόνια πριν ή και λίγο παραπάνω.

Όπως λοιπόν στην Ελλάδα έχουμε τα δικά μας πρότυπα ομορφιάς έτσι και στις ασιατικές χώρες οι γυναίκες ξεχωρίζουν. Τα πρότυπα ομορφιάς στην γυναικεία εμφάνιση είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στη Ελλάδα.

Δείτε ακόμα 10 δημοφιλή προϊόντα ομορφιάς που είναι… πεταμένα λεφτά

Αυτά τα πρότυπα ομορφιάς δείχνουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα των συγκεκριμένων χωρών και σίγουρα αξίζει να σημειωθούν και να τα γνωρίσουμε καλύτερα. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε για εσάς 8 ασυνήθιστα πρότυπα ομορφιάς που θα συναντήσετε αν επισκεφθείτε κάποια ασιατική χώρα. Διαβάστε παρακάτω: 

1. Unibrow (Τατζικιστάν)

Ενώ οι γυναίκες σε διάφορα μέρη του κόσμου βγάζουν τα φρύδια τους και χρησιμοποιούν κερί για να αποκτήσουν το τέλειο σχήμα, για τις γυναίκες στο Τατζικιστάν ένα φυσικό και πλούσιο φρύδι είναι ένα παραδοσιακό σημάδι ομορφιάς.

Τα κoρίτσια που δεν είναι προικισμένα με θαμνώδη φρύδια χρησιμοποιούν ένα ειδικό φυλλώδες πράσινο βότανο που ονομάζεται «usma». Χρωματίζουν ακόμη και το κενό  μεταξύ των φρυδιών και δημιουργούν ένα φρύδι. Οι γονείς εφαρμόζουν αυτό το εύκολο κόλπο στα φρύδια των κόρων τους από την παιδική τους ηλικία.

ασυνήθιστα-πρότυπα ομορφιάς-στην-Ασία-

2. Επιμήκυνση λαιμού (Ταϊλάνδη)

Ο μακρύς λαιμός συμβολίζει τα θηλυκά στη φυλή Kayan. Υπάρχουν διαφορετικές ρίζες σε αυτήν την παράδοση και πολλοί πιστεύουν ότι στις πρώτες μέρες προστάτευε τις γυναίκες από τη σκλαβιά.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι λένε ότι με το μακρύ λαιμό τους οι γυναίκες μοιάζουν με δράκους, οι οποίοι είναι σημαντικές φιγούρες στην τοπική λαογραφία.

Τα κoρίτσια αρχίζουν να φορούν ορειχάλκινα πηνία όταν είναι 5 ετών και παίρνουν όλο και περισσότερα δαχτυλίδια που επιμηκύνουν το λαιμό τους όσο περνάει ο καιρός.

ασυνήθιστα-πρότυπα ομορφιάς-στην-Ασία-

3. Βγάζουν τα δόντια τους (Ινδονησία)

Για τους ανθρώπους στο Μπαλί, το να βγάζεις τα  δόντια είναι ένα παραδοσιακό τελετουργικό. Αυτή η διαδικασία γίνεται κυρίως από εφήβους προκειμένου να «απομακρυνθούν τα κακά πνεύματα». Μετά από αυτή τη διαδικασία, οι έφηβοι είναι έτοιμοι να παντρευτούν.

Αν και η διαδικασία αφαίρεσης δοντιών δεν είναι τόσο σκληρή και όχι τόσο διαδεδομένη όπως παλιά, ορισμένοι Μπαλινέζοι εξακολουθούν να το κάνουν ακόμα κι αν ζουν μακριά από την πατρίδα τους.

ασυνήθιστα-πρότυπα ομορφιάς-στην-Ασία-

4. Μακριά νύχια (Ινδία)

Το 2015 ο Shridhar Chillal από την Ινδία έγινε το άτομο με τα μακρύτερα νύχια σε ένα μόνο χέρι που αναγνωρίστηκε ποτέ από τα Guinness World Records.

Ωστόσο, οι Ινδές  δεν σταματούν στα μακριά νύχια των χεριών, μεγαλώνουν επίσης και τα νύχια των ποδιών. Σε αντίθεση με τις παγκόσμιες τάσεις, τα μακριά χρωματιστά νύχια στα πόδια θεωρούνται δημοφιλή εδώ.

ασυνήθιστα-πρότυπα ομορφιάς-στην-Ασία-

5. Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς (Νότια Κορέα)

Η Νότια Κορέα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αισθητικών επεμβάσεων στον κόσμο κατά κεφαλήν. Το περίγραμμα προσώπου βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και συγκεκριμένα στην τρίτη θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις στη Νότια Κορέα.

Παρά τους πιθανούς κινδύνους, οι γυναίκες μπορεί να υποβληθούν σε μείωση του ζυγωματικού, της γραμμής V και της διόρθωσης του σαγονιού για να προσπαθήσουν να αποκτήσουν ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς.

ασυνήθιστα-πρότυπα ομορφιάς-στην-Ασία-

6. “Yaeba” – στραβά δόντια (Ιαπωνία)

Ενώ οι άνθρωποι σε άλλα μέρη του κόσμου ξοδεύουν πολλά χρήματα για να ισιώσουν τα δόντια τους, η αντίθετη τάση συμβαίνει στην Ιαπωνία. Εδώ, οι γυναίκες πληρώνουν για να στραβώσουν τα δόντια τους.

Δείτε ακόμα Διαβάζοντας το γυναικείο σώμα : 10 εξωφρενικά πράγματα που πίστευαν για το γυναικείο σώμα στο παρελθόν

Αυτή η τάση ονομάζεται yaeba ή «διπλό δόντι». Οι οδοντίατροι φτιάχνουν «μπαστούνια» βάζοντας μόνιμα ή προσωρινά πλαστικά μέτωπα στους άνω κυνόδοντες. Αυτά τα στραβά δόντια κάνουν τις γυναίκες να φαίνονται νεότερες και ως εκ τούτου είναι δημοφιλείς μεταξύ των Ιαπώνων κoριτσιών.

ασυνήθιστα-πρότυπα ομορφιάς-στην-Ασία-

7. Μαύρα δόντια (Ιαπωνία)

Το μαύρισμα των δοντιών ή «ohaguro» είναι ένα ιαπωνικό έθιμο και αφορά τη βαφή μαύρων δοντιών με ένα σιδερένιο υγρό. Αν και προς το παρόν, κανείς δεν χρησιμοποιεί αυτήν την πρακτική, αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαύρα δόντια θεωρούνταν όμορφα στην Ιαπωνική ιστορία.

Το Ohaguro ήταν ένα σύμβολο  που χρησιμοποιούσαν κυρίως οι γυναίκες για να δείξουν την ομορφιά τους και την ετοιμότητά τους να παντρευτούν.

ασυνήθιστα-πρότυπα ομορφιάς-στην-Ασία-

8. Επίδεσμος μύτης (Ιράν)

Λόγω της τεράστιας δημοτικότητας της ρινοπλαστικής, το Ιράν έχει χαρακτηριστεί ως η «πρωτεύουσα της μύτης στον κόσμο». Η εξήγηση πίσω από αυτό είναι ότι οι γυναίκες καλύπτουν κυρίως το σώμα και το κεφάλι τους και γι ‘αυτό είναι παθιασμένες με την εμφάνιση του προσώπου τους.

Η ρινική ταινία μετά από χειρουργική επέμβαση έχει ακόμη και ένα ειδικό όνομα: “επίδεσμος τιμής”. Οι γυναίκες δεν προσπαθούν να το κρύψουν, αλλά αντίθετα, το δείχνουν με υπερηφάνεια ως ένδειξη της πρόσφατης ρινοπλαστικής τους.

Μερικοί από αυτούς συνεχίζουν να φορούν επίδεσμο ακόμη και πολύ καιρό μετά τις επεμβάσεις τους ως σύμβολο πλούτου για να δείξουν ότι μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτού του είδους την επέμβαση.

ασυνήθιστα-πρότυπα ομορφιάς-στην-Ασία-

All photos via: brightiside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close