9-λάθη-στην-προσωπική υγιεινή-που-μπορεί-να-είναι-επικίνδυνα-

9 λάθη που κάνουμε στην υγιεινή μας και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Αυτά τα 9 λάθη στην υγιεινή τα έχουμε κάνει όλοι και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία.

Μαθαίνουμε για τις βασικές αρχές της αυτοφροντίδας και της υγιεινής στην παιδική ηλικία. Όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να πλένουν τα χέρια τους και να βουρτσίζουν τα δόντια τους τακτικά.

Αλλά πολλές φορές, δεν σκεφτόμαστε καν τις συνήθειες υγιεινής που μπορεί να είναι επιβλαβείς για εμάς. Ακόμα και ο τρόπος που στεγνώνουμε το σώμα μας μετά το ντους και κόβουμε τα νύχια μας έχουν σημασία. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν αποφασίσαμε να σας δείξουμε τα 9 λάθη στην υγιεινή μας μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Διαβάστε παρακάτω: 

Λάθη που κάνουμε στην υγιεινή μας και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα : Αρχίζουμε να βουρτσίζουμε τα δόντια μας πάντα από το ίδιο σημείο.

Όταν αρχίζουμε να βουρτσίζουμε συνεχώς τα δόντια μας από το ίδιο σημείο, δίνουμε το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής μας στα δόντια που βουρτσίζονται πρώτα. Τα δόντια που βουρτσίζουμε τελευταία δεν τραβούν πολλή προσοχή γιατί έχουμε την τάση να βαριόμαστε όταν φτάνουμε σε αυτά.

Επομένως, οι οδοντίατροι συμβουλεύουν να μην συνηθίζετε στο ίδιο μοτίβο βουρτσίσματος και να ξεκινάτε πάντα με διαφορετικά δόντια για να τα καθαρίζετε πιο ομοιόμορφα.

9-λάθη-στην-προσωπική υγιεινή-που-μπορεί-να-είναι-επικίνδυνα-

© user18526052 / Freepik, © user18526052 / Freepik

Λάθη που κάνουμε στην υγιεινή μας και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα : Πλένουμε το πρόσωπό μας μετά την γυμναστική, όχι πριν.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι πιο σημαντικό να πλένεστε πριν κάνετε γυμναστική. Είναι καλύτερα να ξεπλύνετε οποιοδήποτε μακιγιάζ ή βρωμιά εκ των προτέρων και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την καθαριότητα του δέρματος μετά από μια προπόνηση.

Δείτε ακόμα 8 μυστικά ομορφιάς απο Βραζιλιάνες κατά της γήρανσης

Εάν δεν το κάνετε αυτό, τότε είναι καλύτερα να μην πλύνετε το πρόσωπό σας από τον ιδρώτα μετά την προπόνηση – διαφορετικά, κινδυνεύετε να φράξετε τους πόρους σας. Αρκεί να σκουπίσετε απαλά το δέρμα με μια βαμβακερή πετσέτα.

Λάθη που κάνουμε στην υγιεινή μας και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα : Κόβουμε τα νύχια μας μετά το μπάνιο.

Τα βρεγμένα νύχια είναι πιο μαλακά από τα στεγνά, οπότε το κόψιμό τους μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο. Αλλά, στην πραγματικότητα, αυτή η μέθοδος φέρνει περισσότερες ενοχλήσεις, καθώς τα νύχια λυγίζουν και το κόψιμο μετατρέπεται σε σκίσιμο.

Οι ανομοιόμορφες άκρες των νυχιών μπορεί να κολλήσουν στα ρούχα, κάτι που μπορεί να βλάψει και τα δύο. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να κόβετε τα νύχια σας στεγνά.

Λάθη που κάνουμε στην υγιεινή μας και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα : Βασιζόμαστε στην αποτελεσματικότητα των υγρών μαντηλιών.

Τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια σκοτώνουν τα μικρόβια, αλλά μόνο σε καθαρά χέρια. Εάν το δέρμα είναι καλυμμένο με βρωμιά ή λίπος, το οινόπνευμα στα μαντηλάκια δεν θα μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα.

Το τακτικό πλύσιμο των χεριών θα είναι πιο αξιόπιστο σε αυτή την περίπτωση. Τα μωρομάντηλα δεν περιέχουν καθόλου αλκοόλ για να απομακρύνουν ιούς και βακτήρια.

9-λάθη-στην-προσωπική υγιεινή-που-μπορεί-να-είναι-επικίνδυνα-

© Drazen Zigic / Freepik, © ivabalk / Pixabay

Λάθη που κάνουμε στην υγιεινή μας και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα : Στεγνώνουμε πολύ το σώμα μας μετά το ντους.

Οι ειδικοί δεν συμβουλεύουν να σκουπιστείτε μετά το ντους. Με μια πετσέτα αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα που προστατεύουν το δέρμα. Αντίθετα, είναι καλύτερο να περιμένετε να στεγνώσει το δέρμα από μόνο του ή να το στεγνώσετε απαλά με μια πετσέτα αντί να το τρίψετε.

Λάθη που κάνουμε στην υγιεινή μας και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα : Χρησιμοποιούμε αρωματικές σερβιέτες και ταμπόν.

Τα αρωματικά προϊόντα γυναικείας υγιεινής μπορούν να σπάσουν την ισορροπία του pH του δέρματος, οδηγώντας σε ερεθισμό. Αξίζει να επιλέξετε προϊόντα υγιεινής που δεν περιέχουν επιπλέον χημικές ουσίες, όπως αρώματα.

9-λάθη-στην-προσωπική υγιεινή-που-μπορεί-να-είναι-επικίνδυνα-

© Bessi / Pixabay

Λάθη που κάνουμε στην υγιεινή μας και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα : Χρησιμοποιούμε πάρα πολύ οδοντόκρεμα.

Οι οδοντίατροι δεν συμφωνούν ότι όση περισσότερη οδοντόκρεμα χρησιμοποιούμε, τόσο καλύτερη είναι για τα δόντια μας. Το βούρτσισμα των δοντιών σας με πολλή οδοντόκρεμα μπορεί να οδηγήσει σε φθορίωση, ειδικά στα παιδιά.

Αυτή είναι η βλάβη του σμάλτου που προκαλείται από το υπερβολικό φθόριο, το οποίο μπορεί να λερώσει τα δόντια με τα χρόνια και να τα κάνει πιο επιρρεπή στην τερηδόνα. Η φθορίωση επηρεάζει κυρίως τα παιδιά.

Δείτε ακόμα Αυτά τα 6 έλαια θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες

Ωστόσο, η χρήση υπερβολικής ποσότητας οδοντόκρεμας με λειαντικά σωματίδια σε συνδυασμό με το σκληρό τρίψιμο μιας οδοντόβουρτσας μπορεί να προκαλέσει αποδυνάμωση του σμάλτου. Μπορείτε να αποφύγετε όλα αυτά τα προβλήματα εάν χρησιμοποιείτε ποσότητες οδοντόκρεμας σε μέγεθος μπιζελιού με κάθε χρήση.

Λάθη που κάνουμε στην υγιεινή μας και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα : Χρησιμοποιούμε συνεχώς το ίδιο αντιιδρωτικό.

Με τον καιρό, το σώμα μας συνηθίζει στα αντιιδρωτικά. Αν τα αλλάζουμε σπάνια, δεν λειτουργούν πλέον ενάντια στις άσχημες οσμές. Ως εκ τούτου, θεωρείται χρήσιμο να δοκιμάζετε και αντιιδρωτικά άλλων μάρκων.

9-λάθη-στην-προσωπική υγιεινή-που-μπορεί-να-είναι-επικίνδυνα-

© Ana Essentiels / Unsplash

Λάθη που κάνουμε στην υγιεινή μας και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα : Καθαρίζουμε τα αυτιά μας αλλά δεν τα πλένουμε από την πίσω μεριά.

Οι άνθρωποι δεν πρέπει να καθαρίζουν καθόλου τα αυτιά τους. Αν όμως το σώμα αρχίσει να παράγει πολύ κερί αυτιού, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία ή απώλεια ακοής, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό που θα κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Ταυτόχρονα, συχνά ξεχνάμε να καθαρίζουμε την περιοχή πίσω από τα αυτιά μας, παρόλο που συνιστάται να το κάνουμε τακτικά. Χωρίς να το κάνουμε αυτό, το δέρμα μας μπορεί να αρχίσει να αναδίδει μια δυσάρεστη μυρωδιά. Για να μην συμβεί αυτό, πρέπει να πλένετε την περιοχή πίσω από τα αυτιά χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό σε καθημερινή βάση.

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close