γιατί-πρέπει-να-πλένετε-μόνο-3 σημεία-του-σώματος-

Μόνο 3 μέρη του σώματος πρέπει να πλένουμε καθημερινά. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει να πλένουμε μόνο 3 μέρη του σώματος σύμφωνα με μελέτη. Ποια είναι αυτά;

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Έτσι κάνουμε μπάνιο πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα και πλένουμε σχολαστικά κάθε σημείο του σώματός μας. Χρησιμοποιούμε σαμπουάν και αφρόλουτρα με όμορφες μυρωδιές και γενικότερα πάντα προσέχουμε την υγιεινή μας.

Η καθαριότητα βλέπετε παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στο αισθητικό κομμάτι αλλά και στην υγεία του σώματός μας. Σύμφωνα όμως με τους επιστήμονες μόνο 3 σημεία του σώματος πρέπει να πλένουμε σχολαστικά. Γιατί το υποστηρίζουν αυτό; Διαβάστε παρακάτω: 

Το συχνό ντους μπορεί να μην είναι καλή ιδέα

Το συχνό ντους μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο δέρμα σας. Για παράδειγμα, μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σας, ειδικά αν χρησιμοποιείτε λειαντική ουσία ή σαπούνι.

Επιπλέον, μπορείτε να εξαντλήσετε τα σημαντικά έλαια, τα λιπίδια και τα βακτήρια που βοηθούν το δέρμα σας να αντισταθεί στη φλεγμονή, να διατηρήσει μια λεία υφή και να ενισχύσει τον προστατευτικό φραγμό του.

γιατί-πρέπει-να-πλένετε-μόνο-3 σημεία-του-σώματος-

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ντους

Σύμφωνα με τον Δρ. Κρις, γιατρό του ITV This Morning, το καθημερινό ντους είναι κακό για εσάς, καθώς ξεπλένει τα φιλικά βακτήρια που ζουν στο δέρμα. Επιπλέον, το καθημερινό ντους δεν είναι μόνο κακό για το δέρμα αλλά και για τα μαλλιά.

Δείτε ακόμα Τι θα συμβεί αν κάνετε 2 ή περισσότερα ντους την ημέρα

Η Δρ Angela Lamb πιστεύει ότι το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά σας και να θαμπώσει το χρώμα τους. Ως εκ τούτου, πολλοί δερματολόγοι συνιστούν να κάνετε ντους κάθε δεύτερη μέρα ή 2 έως 3 φορές την εβδομάδα και ο Dr. Niket Sonpal MD λέει ότι το λούσιμο κάθε δεύτερη μέρα ή λιγότερο είναι το ιδανικό.

γιατί-πρέπει-να-πλένετε-μόνο-3 σημεία-του-σώματος-

Μόνο 3 μέρη του σώματος πρέπει να πλένουμε καθημερινά: Θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στις μασχάλες

Το πλύσιμο του σώματός σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια με σαπούνι και νερό μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας η τήρηση σχολαστικής υγιεινής στην περιοχή της μασχάλης.

Η Δρ Sandy Skotnicki συνιστά μια ρουτίνα ντους 3 βημάτων που περιλαμβάνει το πλύσιμο των μασχαλών σας αντί να κάνετε καθημερινό ντους για να αποφύγετε προβλήματα όπως το έκζεμα.

γιατί-πρέπει-να-πλένετε-μόνο-3 σημεία-του-σώματος-

Μόνο 3 μέρη του σώματος πρέπει να πλένουμε καθημερινά : Θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στη βουβωνική χώρα

Ένα άλλο μειονέκτημα του καθημερινού ντους ολόκληρου του σώματός  μπορεί να είναι τα προβλήματα που προκαλούνται από το ντους με νερό που περιέχει αλάτι και χημικές ουσίες όπως χλώριο, φθόριο και φυτοφάρμακα. Ως εκ τούτου, μπορεί να αρκεί ο καθαρισμός της βουβωνικής χώρας και των άλλων 2 μερών του σώματος.

Οι βουβωνικές χώρες, όπως και οι μασχάλες, είναι πιο επιρρεπείς σε τρίχες που φυτρώνουν και μύκητες. Για να αποφύγετε τη μόλυνση, πρέπει να πλένετε αυτό το ιδιωτικό μέρος του σώματος καθημερινά.

γιατί-πρέπει-να-πλένετε-μόνο-3 σημεία-του-σώματος-

Μόνο 3 μέρη του σώματος πρέπει να πλένουμε καθημερινά : Θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στα πόδια

Το πλύσιμο των ποδιών σας είναι ένα σημαντικό μέρος της ρουτίνας ντους 3 βημάτων που συνιστούν οι επιστήμονες, καθώς τα πόδια σας συσσωρεύουν βρωμιά αν είστε ξυπόλητοι και συσσωρεύουν υγρασία που εκτρέφουν βακτήρια εάν φοράτε κάλτσες ή παπούτσια.

Δείτε ακόμα Γιατί είναι καλύτερο να κάνουμε ντους το βράδυ

γιατί-πρέπει-να-πλένετε-μόνο-3 σημεία-του-σώματος-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close