Αλόη εμποτισμένη με λουλούδια

Αλόη εμποτισμένη με λουλούδια

Η ιδέα για αυτό το άρθρο μου ήρθε ενώ ετοίμαζα ένα από τα πολλά εκχυλίσματα γλυκερίνης  που χρησιμοποιώ στα καλλυντικά μου. Τα εκχυλίσματα γλυκερίνης είναι ένα μείγμα από νερό γλυκερίνη και συντηρητικό, το οποίο αποκτά όλες τις ωραίες ιδιότητες των βοτάνων ή φρούτων που βάζω μέσα. Στη φωτογραφία βλέπετε εκχύλισμα γλυκερίνης από παπαρούνες! Η αλήθεια είναι ότι είναι μάλλον περίπλοκη παρασκευή που διαφέρει ανάλογα με το τι θέλουμε να εκχυλίσουμε.

Αλόη εμποτισμένη με λουλούδια

Σκέφτηκα όμως έναν πολύ εύκολο τρόπο να κάνουμε κάτι ανάλογο στο σπίτι μας με τη βοήθεια της αλόης! Αντί λοιπόν να βράσουμε το βότανο  σε νερό και να το χρησιμοποιήσουμε στα καλλυντικά μας, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με τυποποιημένη αλόη . Έτσι θα έχουμε όλα τα οφέλη του βοτάνου μας και της αλόης μαζί και θα κρατάει πολύ περισσότερο καιρό από το απλό τσαγάκι.

ΥΛΙΚΑ
150 γρ αλόη με συντηρητικό (τυποποιημένη)
1 χούφτα πέταλα λουλουδιών (τριαντάφυλλα, καλέντουλα, πικραλίδα, βιολέτες κλπ)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε στο μιξεράκι μας τα πέταλα των λουλουδιών και την αλόη να ανακατευτούν καλά. Περνάμε από σουρωτήρι ή αν προτιμάμε από ένα τουλπάνι, που θα μας βοηθήσει να βγάλουμε και την τελευταία σταγόνα από το μείγμα μας και θα κρατήσει και τα πιο μικρά απομεινάρια από τα πέταλα.

Θα δείτε ότι ανάλογα με το χρώμα των λουλουδιών θα χρωματιστεί και η αλόη! Οι επιλογές σας τώρα είναι δυο: ή θα βάλετε την αλόη σε μπουκάλι στο ψυγείο και θα τη χρησιμοποιήσετε σε μερικές εβδομάδες ή θα κάνετε παγάκια και θα τα έχετε αρκετούς μήνες στην κατάψυξη.

Οι χρήσεις πάρα πολλές: για να αντιμετωπίσετε εγκαύματα, τσιμπήματα εντόμων και οτιδήποτε ερεθισμό απλά βάζετε λίγη αλόη επάνω ή περνάτε με ένα παγάκι αλόης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε οποιαδήποτε παρασκευή απαιτεί αλόη όπως μια ωραιότατη μάσκα. Στο άρθρο μου για την αλόη θα βρείτε πολλές συνταγές που μπορείτε να κάνετε!

Ακόμη, μπορείτε να γραφτείτε στην ομάδα που έχω φτιάξει στο facebook φυσικά καλλυντικά: παρασκευές μέθοδοι και συνταγές   για να μάθατε ακόμη περισσότερα.

Στις φωτογραφίες βλέπετε μια κρέμα χεριών που περιέχει αυτό το υπέροχο εκχύλισμα παπαρούνας μαζί με εκχύλισμα γλυκόριζας, για δράση κατά των πανάδων.

Αλόη εμποτισμένη με λουλούδιαΑλόη εμποτισμένη με λουλούδια

Close