Απλές συνταγές φροντίδας των μωρών μας με αιθέρια έλαια

Θέλετε να έχει ήρεμο ύπνο το μωρό και να αντιμετωπίσετε τους πονούς φυσικα;Ολες οι οδηγιες εδώ

Όσοι παρακολουθείται τα άρθρα που δημοσιεύω, θα έχετε παρατηρήσει ότι χρησιμοποιώ σχεδόν παντού αιθέρια έλαια! Είναι πραγματικά μοναδικά! Φυσικά, δεν θα μπορούσα να τα παραλείψω στη φροντίδα των μικρών μας μπουμπουκιών!
Η χρήση των αιθερίων ελαίων χρειάζεται βέβαια ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά όταν τα χρησιμοποιούμε σε μωρά. Τα ποσοστά χρήσης είναι μόλις 0,2% για μωράκια μέχρι 3 μηνών!!Σαν γενική γραμμή για τις μανούλες που θέλουν να περιποιούνται τα μωρά τους φυσικά θα πρότεινα  τη χρήση μόνο του χαμομηλιού και της λεβάντας.

Μια πολύ απλή λοιπόν λύση για τον καλύτερο ύπνο του μωρού είναι να βάλουμε μια σταγόνα λεβάντα στο κρεβατάκι του, στην άκρη για παράδειγμα από το σεντονάκι του. Ακόμη αν έχουμε συσκευή διάχυσης μπορούμε να βάλουμε 2 σταγόνες στο νεράκι, αφήνουμε να αρωματίσει για 10 λεπτά, απομακρύνουμε από το δωμάτιο και βάζουμε το μωρό για ύπνο!

Αν τώρα αντιμετωπίζουμε πρόβλημα κολικών, κάνουμε μασάζ στην κοιλίτσα του με τη φορά του ρολογιού και στο χαμηλό μέρος της πλάτης. Για το σκοπό αυτό προσθέτουμε σε μια κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο 2 σταγόνες χαμομήλι ή λεβάντα και το ανακινούμε καλά.  Αν θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού σε απόθεμα, απλά προσαρμόζουμε αναλογικά τα αιθέρια έλαια και το φυλάμε σε σκούρο γυάλινο μπουκαλάκι μέχρι και 6 μήνες! 

Λίγη προσοχή χρειάζεται για να αποκλείσουμε ότι το παιδί είναι αλλεργικό, ιδιαίτερα με το χαμομήλι.Απλά βάζουμε μια σταγόνα από την παρασκευή μας στο εσωτερικό του αγκώνα του, και αν σε 24 ώρες δεν υπάρξει ερεθισμός, προχωράμε άφοβα. Αλλά και ερεθισμός να υπάρξει θα υποχωρήσει μόνος του, απλά δεν ξαναχρησιμοποιούμε το λαδάκι!

Οι παρασκευές που μπορούμε να κάνουμε είναι άπειρες, από σαμπουάν μέχρι κρέμες για το σύγκαμα…αυτά όμως μόνο από άτομα που ασχολούνται με το αντικείμενο (σαν την αφεντιά μου ας πούμε!).

Στηn 1η φωτογραφία βλέπετε μια παραγγελία, που περιλαμβάνει βρεφικό αφρόλουτρο-σαμπουάν! Περιέχει μόνο αιθέριο λεβάντα, ειδικά αφριστικά για μωρά και γάλα βρώμης!!! Κατευνάζει το ερεθισμένο δερματάκι τους και τα χαλαρώνει πριν τον ύπνο!!

Στη 2η φωτογραφία βλέπετε ένα πρωτοποριακό προϊόν για παιδικό έκζεμα, για χρήση στο μπανάκι! Μαλακώνει το νερό και τυλίγει το βρεφικό δέρμα με ένα προστατευτικό φιλμ, μειώνοντας σταδιακά ερεθισμούς και ξηρότητα! Λιώνουν κάτω από ζεστό νερό.

Στην  τελευταία φωτογραφία βλέπετε μπάρα μασάζ για βρεφικό δέρμα! Χρησιμοποιείται αντί για κρέμα σώματος και μυρίζει λεβάντα και χαμομήλι!

krbath melts        baby solid balm

Close