Αρχαία τεχνική αποτρίχωσης με πάστα ζάχαρης!

Η πάστα ζάχαρης είναι ένα εργαλείο για την αποτρίχωση, το οποίο αποτελείται από ζάχαρη, λεμόνι και νερό. Και το καλύτερο είναι οτι μπορείτε να κάνετε αυτό το μίγμα στο σπίτι σας εύκολα μόνες σας!

Δεν χρειάζεται να φοβάστε την ανάπτυξη τριχών προς τα μέσα και τον ερεθισμό του δέρματος όταν χρησιμοποιείτε αυτή την πάστα ζάχαρης.

Ο πόνος που θα νιώσετε είναι ασύγκριτα χαμηλότερος από ό, τι με την κανονική αποτρίχωση, και αν χρησιμοποιείτε αυτή τη διαδικασία αποτρίχωσης με το καιρό οι τρίχες σας θα μειωθούν αισθητά και θα γίνουν πιο μαλακές και θα εμφανίζονται μια στο τόσο.

Κατ ‘αρχήν, αυτή η μέθοδος αποτρίχωσης συμβάλλει στο κλείσιμο του θύλακα της τρίχας και εμποδίζει την ανάπτυξή της.

Δείτε ακόμη: Tα κόλπα για να διαρκεί περισσότερο η αποτρίχωση, ακόμα κι αν την κάνεις με ξυράφι

Αφού δοκιμάσετε την αποτρίχωση με τη πάστα ζάχαρης, το δέρμα σας θα είναι απαλό και λείο σαν δέρμα μωρού.

Δεν υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις και άλλες δυσμενείς παρενέργειες και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχει μόνο φυσικά συστατικά που δεν κολλούν επί του δέρματος, όπως το κερί.

Η πάστα ζάχαρης συνιστάται για την απομάκρυνση των τριχών από οικείες περιοχές, καθώς και για την απομάκρυνση των τριχών από τα χέρια.

Δεν υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις και άλλες δυσμενείς παρενέργειες και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχει μόνο φυσικά συστατικά που δεν κολλούν επί του δέρματος, όπως το κερί.

Δείτε πώς να κάνετε την πάστα ζάχαρης για να αφαιρέσετε τις ανεπιθύμητες τρίχες:

Συστατικά για την παρασκευή της πάστας ζάχαρης

  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (φρέσκο)
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  •  2 φλιτζάνια ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε  σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.

Όταν το μίγμα αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε το από το μάτι και χύστε το σε ένα βαθύ μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει με καραμελωμένο κέικ ζάχαρης.

Αφήστε το να κρυώσει λίγο – αλλά όχι πάρα πολύ, έτσι ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσετε με το διαχωρισμό: εκτείνεται το μείγμα με τα δάχτυλά σας μέχρι να έχετε μια υφή παρόμοια με της τσίχλας.

Αν είναι απαραίτητο, προσθέστε μια σταγόνα νερού – αλλά τίποτα περισσότερο.

Οδηγίες για την αποτρίχωση με τη πάστα ζάχαρης:

Πριν ξεκινήσετε την αποτρίχωση θα πρέπει να καθαρίσετε τις κηλίδες στο δέρμα σας όπου σκοπεύετε να αφαιρέσετε τις τρίχες. Θα ήταν καλύτερο να βάλετε λίγη παιδική πούδρα, έτσι ώστε το δέρμα σας να ειναι στεγνό.

Βεβαιωθείτε ότι το μήκος των τριχών δεν είναι μεγαλύτερο από 5 mm.

Η διαδικασία γίνεται με την εφαρμογή των διαχωρισμένων μερών της πάστας στην περιοχή στην οποία θέλετε να αφαιρέσετε τις τρίχες αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί η πάστα πρέπει να εφαρμόζεται στην αντίθετη κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών!

Δείτε ακόμη: Αποτρίχωση με γάλα Κάντε τη και το δέρμα σας θα γίνει πιο απαλό από ποτέ!

Στη συνέχεια, τραβήξτε τα κολλημένα κομμάτια της πάστας προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών σας και είστε έτοιμοι! Όπως μπορείτε να δείτε, η διαδικασία είναι διαφορετική από ό, τι της κανονικής αποτρίχωσης, καθώς το κερί εφαρμόζεται στην ίδια κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών.

Αρχαία τεχνική αποτρίχωσης με πάστα ζάχαρης!

Μετά την αποτρίχωση, είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε το δέρμα σας με νερό και στη συνέχεια να τοποθετήσετε μια κρέμα που ταιριάζει τον τύπο του δέρματός σας.

Στην αρχή, επαναλάβετε αυτή την αποτρίχωση με πάστα ζάχαρης 2-3 φορές την εβδομάδα, και στη συνέχεια κάντε τη διαδικασία μία φορά το μήνα, διότι μέχρι τότε οι τρίχες θα πρέπει να έχουν αραιωθεί σημαντικά, οπότε δεν θα υπάρχει ανάγκη για πιο συχνές αποτριχώσεις.

Το χρησιμοποιημένο μείγμα δεν μπορεί να επιστραφεί στο μεταλλικό κύπελλο για δεύτερη χρήση, και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα πάνω από μία φορά!

Η αποτρίχωση με πάστα ζάχαρης είναι βολικοί για τις γυναίκες που έχουν προβλήματα με κιρσούς και ευρυαγγείες. Βραχυπρόθεσμα, η αποτρίχωση με πάστα ζάχαρης συνιστάται για όλους.

Δείτε ακόμη: Μπέρδεψε το σαμπουάν με την κρέμα αποτρίχωσης  Δείτε πώς έγινε

Για το μόνο πράγμα που πρέπει να είστε προσεκτικές είναι να μην πέσει ή χυθεί το μίγμα στο πάτωμα, ενώ είναι ακόμα ζεστό, γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να το καθαρίσετε ή κάτι ακόμη χειρότερα; αν χυθεί αυτό το ζεστό μείγμα πάνω σας, αυτό μπορεί να προκαλέσει αρκετά μεγάλο εγκαύματα στο δέρμα.

Παρόλα αυτά, η αποτρίχωση με πάστα ζάχαρης, αξίζει μια δοκιμή! Είναι φυσική δεν έχει παρενέργειες και θα κάνει το δέρμα σας να μοιάζει με μωρού!

Πηγή: goodmorningcenter.com
Close