Ιδεες για χτενίσματα από προηγούμενες δεκαετίες και πως να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Η μόδα  ανατρέπεται και…ανακυκλώνεται διαρκώς, τόσο στα ρούχα όσο και στα χτενίσματα! Κάθε εποχή, έχει τη δική της μόδα, η οποία  αντιπροσώπευει  τους νέους που ζούσαν τότε καθώς επίσης και τις κοινωνικές συνθήκες που μεγάλωσαν. Βλέπετε, η μόδα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις κοινωνικές συνθήκες κάθε εποχής.

 

Η μόδα μπορεί να επηρεαστεί από το είδος μουσικής που ακούν οι νέοι τη συγκεκριμένη εποχή , από πρωταγωνιστές ταινιών και σειρών που κάνουν το “μπαμ” καθώς επίσης και από την ανάγκη των νέων να εκφραστούν και να διαφοροποιηθούν! Έτσι, τα γυναικεία χτενίσματα αλλάζουν σχεδόν κάθε 10 χρόνια μορφή!

Από την μια βλέπουμε  περιποιημένα και κομψά μαλλιά, στα οποία οι γυναίκες δεν επιτρέπουν ν να πετάει ούτε…τρίχα και από την άλλη βλέπουμε κρεπαρισμένα και φυλλαριστά μαλλιά που αγγίζουν τα όρια της υπερβολής! Αυτό, διότι κάθε δεκαετία είχε να προσφέρει ξεχωριστά ερεθίσματα στους νέους!

Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στα χτενίσματα που ήταν στη μόδα τις δεκαετίες του 60, του 70, του 80 και του 90. Και να πάρετε ιδέες για να  προσαρμόσετε  αυτά τα χτενίσματα στο σήμερα.

Αγαπημένες και οι 4 αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έχουμε μια παραπάνω αδυναμία, στις δυο τελευταίες! Άλλωστε, ακόμη και οι Locomondo έχουν βγάλει τραγούδι με τίτλο…80s.

Ακόμη και αυτοί που δεν έχουν ζήσει εκείνα τα χρόνια, θέλουν να βλέπουν φωτογραφίες από το τότε. Παιδιά τα οποία τώρα ξεκινούν να βιώνουν την εφηβεία τους, μαγεύονται από την διαφορετικότητα εκείνων των χρόνων. Έτσι, εμείς οφείλουμε να θυμηθούμε για λίγο τα παλιά! Δείτε παρακάτω: 

Ιδέες για χτενίσματα των 60ς και πως να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Μια δεκαετία που αποτελούνταν από 2 διαφορετικά είδη γυναικών. Από την μια, έβλεπες τις πολύ σικάτες γυναίκες, οπού επέλεγαν αυστηρά χτενίσματα, τα οποία συνόδευαν με κορδέλες και από την άλλη έβλεπες την έξαρση των χίπις!  Σίγουρα ήταν μια δεκαετία που έχει πολλά να μας διηγηθεί.

Η έξαρση των χίπις έκανε τις γυναίκες εκείνης της εποχής, να αγαπήσουν ιδιαίτερα τα μακριά μαλλιά. Μερικές φορές, προτιμούσαν να τα αφήνουν επιμελώς ατημέλητα τοποθετώντας διάφορα λουλούδια, για αξεσουάρ!

Φαίνεται, πως το ατημέλητο στυλ τους το οποίο έμοιαζε σαν αιώνιες καλοκαιρινές διακοπές, ήταν μια μορφή αντίδρασης σε μια πολύ προσεγμένη και συντηρητική κοινωνία η οποία προσπαθούσε να χωρέσει τους ανθρώπους σε καλούπια.

View this post on Instagram

L O V E 💌

A post shared by Leore Hayon (@thegirlhabit) on

Θα θυμάστε βέβαια ότι εκείνη την εποχή στην Αμερική, ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες καουμπόικες ταινίες, με τους ανθρώπους να γοητεύονται από την…σκληρότητα και τον ανδρεία τους. Έτσι, το στυλ των καουμπόη ξεκίνησε σιγά – σιγά να παίρνει διαστάσεις με γυναίκες και άντρες να ντύνονται με τα πρότυπα της…άγριας Δύσης!

Σε συνδυασμό με το χίπικο πνεύμα που διακατείχε πολλούς από τους νέους εκείνης της εποχής, τα στυλ στα χτενίσματα δε θα μπορούσαν να μη συνδυαστούν. Ατημέλητες πλεξούδες σε μακριά ελεύθερα μαλλιά κι ένα καουμπόικο καπέλο, ήταν αυτά που τότε, σε έκαναν να δείχνεις εξωτική και…ασυμβίβαστη!

View this post on Instagram

Who’s a fan of my new hair cut?? These photos were taken before it happened 😅 see stories!

A post shared by Jamie Kidd (@jamienkidd) on

Η δεκαετία των 60s όπως ήταν φυσικό, ήταν μια αρκετά συντηρητική κοινωνία.  Αυτό σημαίνει ότι από την μια είχαμε καταπιεσμένους νέους που ένιωθαν ότι δεν ζούσαν τη ζωή που ήθελαν και από την άλλη βλέπαμε την ανάγκη ορισμένων να κάνουν την επανάσταση τους.

Σε μια κοινωνία, που ήθελε την γυναίκα με μακριά μαλλιά και τον άντρα με αυστηρό κοντό, το να έχεις τόσο κοντό μαλλί όπως η κοπέλα της φωτογραφίας, ήταν επανάσταση.

Έτσι το Mods hairstyle ήταν κάτι που υιοθετήθηκε από λίγες γυναίκες εκείνη την εποχή, γι’ αυτό και δεν είναι τόσο χαρακτηριστική εικόνα των 60s η παρακάτω. Παρόλα αυτά υπήρξε και φαίνεται πως ήταν τόσο επαναστατικό, όσο και το μακρύ μαλλί των αντρών εκείνης της εποχής!

 

Και τώρα ερχόμαστε στις…συντηρητικές κοπέλες εκείνη της εποχής. Το παρακάτω 60s χτένισμα ήταν ευρέως διαδεδομένο. Όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στην παρακάτω εικόνα, πρόκειται για ένα πολύ σικ γυναικείο χτένισμα, το οποίο ήταν ελαφρώς κρεπαρισμένο στη κορυφή, όμως ως επί το πλείστον δεν “πετούσε” ούτε…τρίχα!

Το παρακάτω χτένισμα το υιοθετούσαν σίγουρα οι κυρίες της καλής κοινωνίας. Όμως ακόμη και οι κοπέλες που άνηκαν σε πιο λαϊκά στρωματά, πολλές φορές το επέλεγαν. Χαρακτηριστικό του παρακάτω χτενίσματος είναι και η περιβόητη κορδέλα στα μαλλιά που φαίνεται πω το 2020 ξανά ήρθε στην μόδα!

Ιδεες για χτενίσματα από προηγούμενες δεκαετίες και πως να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Photo via: Pinterest

Ιδέες για χτενίσματα των 70ς και πως να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Η δεκαετία των 70s σίγουρα επηρεάστηκε από την έξαρση των χίπις. Παρόλα αυτά, ήταν η ίδια δεκαετία που η rock μουσική ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα της βήματα με τους νέους να την αγαπούν πολύ! Όσο περισσότερο η rock σαν είδος, κατακρίνονταν από τους μεγαλύτερους, άλλα τόσο οι νέοι γοητεύονταν.

Έτσι οι παντάνες στα μαλλιά και το φυλλάρισμα ξεκίνησαν να γίνονται…μόδα. Εντυπωσιακά χτενίσματα που μέχρι και σήμερα τα βλέπουμε σε πολλές γυναίκες, που λατρεύουν τις vintage πινελιές στο styling τους. Η παρακάτω παντάνα, είναι κλασικό σχέδιο του ’70.

Φυλλάρισμα στα μαλλιά και άλλο ένα επιμελώς ατημέλητο hairstyling. Οι γυναίκες τη δεκαετία του ’70 φαίνεται πως επέλεγαν πολύ συχνά το παρακάτω χτένισμα. Αξίζει να σημειωθεί όμως, ότι ακόμη και σήμερα κυκλοφορεί ακόμη και από κοπέλες που δεν έχουν ξεπεράσει τα 30 τους χρόνια. Άλλωστε το είπαμε ξανά:η μόδα ανακυκλώνονται.

View this post on Instagram

Going BIG for the weekend ⁠🙆🏼@amybaineshair giving us MAJOR Cali vibe volume

A post shared by Mane Addicts (@maneaddicts) on

Άλλο ένα χαρακτηριστικό χτένισμα των 70s είναι και το παρακάτω. Φυλλαριστά και κρεπερισμένα μαλλιά που σου δίνουν την εντύπωση ότι είναι απεριποίητα. Στη πραγματικότητα όμως όχι μόνο είναι περιποιημένα, αλλά την δεκαετία του 70, ήταν και η απόλυτη μόδα στο γυναικείο χτένισμα.

Ιδεες για χτενίσματα από προηγούμενες δεκαετίες και πως να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Photo via: Pinterest

Το παρακάτω χτένισμα θυμίζει με μερικές διαφορές τα χτενίσματα που επιλέγουν και πολλές γυναίκες του σήμερα. Έχει επιρροές από την έξαρση των χίπις, αφού βλέπουμε μακριά ελεύθερα μαλλιά όμως το γενικότερο στυλ της κοπέλας, μας φανερώνει την…rock διάθεση της εποχής!

Ιδεες για χτενίσματα από προηγούμενες δεκαετίες και πως να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Photo via: Pinterest

Άλλο ένα κλασικό χτένισμα της εποχής είναι και το παρακάτω. Μακριά φυλλαριστά μαλλιά, που επέλεγαν συνήθως κοπέλες, οι οποίες ήθελαν να διαφοροποιηθούν αλλά δεν τους άρεσαν οι υπερβολές. Πιστεύουμε ότι όσοι έχουν δει έστω και μια ταινία της εποχής, θα έχουν δει το συγκεκριμένο χτένισμα, αφού ήταν απόλυτη μόδα!

Ιδεες για χτενίσματα από προηγούμενες δεκαετίες και πως να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Photo via: Pinterest

Ιδέες για χτενίσματα των 80ς και πως  να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Μια δεκαετία η οποία πολλοί από εμάς έχουμε προλάβει και την έχουμε ζήσει. Μια δεκαετία που το 2020 φαίνεται πως έχει δανειστεί πολλά όσων αφορά το γυναικείο χτένισμα! Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή η punk rock κουλτούρα έγινε περισσότερο διαδεδομένη.

Υπήρχε βεβαία από το ’60, και διαδόθηκε περισσότερο το ’70. Την επέλεγαν όμως πολλοί λίγοι στο στυλ τους οι οποίοι συνήθως ήταν και περιθωριοποιημένοι από το κοινωνικό σύνολο. Οπότε, περάσαν στα…αζήτητα στην ιστορία της μόδας. Παρακάτω λοιπόν, βλέπουμε ένα αξεσουάρ, που έγινε μόδα και το 2020: τα κοκαλάκια στα μαλλιά.

 

Η δεκαετία του ’80 είναι που ξεκίνησε να κάνει μόδα τις μπούκλες στα μαλλιά. Έτσι, όλες ήθελαν αφρό αμερικάνικο στυλ και οι περμανάντ έδιναν και έπαιρναν. Φυσικά οι ηθοποιοί του Hollywood δε θα μπορούσαν να απαρνηθούν την νέα μόδα!

Ιδεες για χτενίσματα από προηγούμενες δεκαετίες και πως να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Photo via: Pinterest

Όσο πιο…φουσκωτά μαλλιά, τόσο το καλύτερο! Οι γυναίκες από το 2010 μέχρι και το 2020, κάνουν ο,τι μπορούν για να απαρνηθούν τον όγκο τους. Φαίνεται όμως πως τη δεκαετία του ’80, ο όγκος ήταν αυτός που ομόρφαινε ακόμη περισσότερο το γυναικείο χτένισμα.

Έτσι, ακόμη και οι γυναίκες που είχαν από τη φύση τους μαλλιά με όγκο, τα φυλλάριζαν έτσι ώστε να τους δώσουν επιπλέον…φούσκωμα και στη συνέχεια, τα χτένιζαν με αφρό και πιστολάκι. Έχοντας πολύ όγκο στο μαλλί, πιστεύω ότι έπρεπε να γεννηθώ τη δεκαετία του ’80.

Ιδεες για χτενίσματα από προηγούμενες δεκαετίες και πως να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Photo via: Pinterest

Η έξαρση των punk λοιπόν, δε θα μπορούσε να μην αφήσει το στίγμα της. Έτσι, τα φυλλαριστά σχεδόν αχτένιστα μαλλιά, ήταν μόδα ακόμη και για τις ηθοποιούς του Hollywood. Μάλιστα, ήταν τόσο διαδεδομένα, που δεν χρειάζονταν να συνδυαστούν με το κατάλληλο ντύσιμο. Μπορούσες να πας σε γάμο…έτσι:

Ιδεες για χτενίσματα από προηγούμενες δεκαετίες και πως να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Photo via: Pinterest

Ιδέες για χτενίσματα των 90ς και πως να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Φτάσαμε στην εποχή μου! Τη δεκαετία των ’90s οι γυναίκες αποφάσισαν να ηρεμήσουν λίγο. Έβαλαν στην άκρη τους αφρούς και τα πιστολάκια και έριξαν κατά πολύ τον όγκο των μαλλιών τους. Μάλιστα εκείνη την εποχή, η δημοφιλία της τηλεοπτικής σειράς “Τα Φιλαράκια” έφερε μια νέα μόδα: το κούρεμα της Ρέιτσελ.

Έτσι, κoριτσια ζητούσαν διαρκώς από τα κομμωτήρια, να αντιγράψουν το παρακάτω φυλλαριστό χτένισμα της αγαπημένης ηθοποιού. Ξαφνικά, οι δρόμοι γέμισαν με μικρές…Ρέιτσελ, αν και η ίδια η ηθοποιός είχε δηλώσει ότι το παρακάτω κούρεμα ήταν πολύ κουραστικό αφού ήθελε συνεχώς περιποίηση.

Ιδεες για χτενίσματα από προηγούμενες δεκαετίες και πως να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Την δεκαετία του ’90 η ηλεκτρονική μουσική ξεκίνησε να γίνεται μόδα. Τα rave έδιναν και έπαιρναν και όλοι θυμάστε τα cult δελτία ειδήσεων, με τις αγανακτισμένες μητέρες που έψαχναν τα παιδιά τους σε δάση της ελληνικής επαρχίας και δήλωναν “το παιδί μου είναι ravάς” .

Εκτός από την ηλεκτρονική μουσική, ξεκίνησε να γίνεται ευρέως γνωστή και η hip hop κουλτούρα. Έτσι τα μικρά κοτσιδάκια στα μαλλιά που ήταν τόσο σφιχτά που σε μερικά σημεία το κεφάλι έδειχνε ξυρισμένο, τα γκλίτερ και γενικότερα οτιδήποτε πιο…τρελιάρικο ήταν μόδα.

Ιδεες για χτενίσματα από προηγούμενες δεκαετίες και πως να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Τρελιάρικο είπαμε; Ε κάτι σαν το παρακάτω εννοούσαμε. Κοτσιδάκια και τουφάκια με μαλλί που τις περισσότερες φορές δεν έπρεπε να έχει όγκο με τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει μέχρι και τη δεκαετία του ’80. Αντίθετα, έπαιρνε τον όγκο του από τα πολλά και πολύ ψηλά κοτσιδάκια.

Ιδεες για χτενίσματα από προηγούμενες δεκαετίες και πως να τα προσαρμόσετε στο σήμερα

Όμως εκτός από την…επαναστατημένη νεολαία, υπήρχαν εκείνοι κι εκείνες που ήθελαν κάτι απλό και σικ. Έτσι το καρέ μαλλί ξεκίνησε να κάνει την εμφάνισή του και μάλιστα, θεωρούνταν ένα χτένισμα που πληρούσε ολοκληρωτικά τα πρότυπα της εποχής.

View this post on Instagram

Kaia is a whole hair mood 😍 ⁠

A post shared by Mane Addicts (@maneaddicts) on

Άλλο ένα χτένισμα που πληρούσε τα πρότυπα της εποχής, ήταν και τα highlights. Πρόκειται για ανοιχτόχρωμες ανταύγειες στο φυσικό χρώμα, που μάλιστα ξεκίνησαν να επιστρέφουν στην μόδα με τον ερχομό του 2020 στις ζωές μας.

View this post on Instagram

“I am not smart enough.” . “I am too old to start over.” . “I might fail.” . “The people I love will leave me.” . “I am not good enough, worthy enough to charge more.” . You consciously WANT more for your life. Desperately- WANT. MORE. And whatever that is- I support you, fully. . Here is the hard truth my love, you can say all the positive affirmations you want …but 90% of thoughts you had today— were the same thoughts you had yesterday. Those same thoughts, carry the same feelings. And the same feelings everyday create the same life. Whether you’re consciously aware of it or not, you have paved your mind to memorize those weighted negative thoughts. . Those thoughts turn to emotions- and every emotion carries a frequency or lack or abundance. So what ends up happening? Your memorized thoughts attract the same experiences in your life- over and over again. You make a little progress and then self sabotage sets in, and you end up exactly where you were to begin with. . For example- how many of you have started a diet with so much excitement of changing- then very soon end up resorting back to old behaviors and gaining the weight back? 🙋🏻‍♀️ . Lets be honest- you don’t deserve to be stuck. You deserve love, freedom, and most importantly— JOY. . I am HONORED that this is what I’ve been chosen to help others with. Truly life changing work. Thank you universe. . Are you ready for more? Comment 🙏🏻 below🙏🏻 . #manifestation #nlppractitioner#haircoach#moneymindset#haireducation#abundance#joy#jamiesea#prettylittleombre#success

A post shared by GROWTH MINDSET & BIZ COACH (@prettylittleombre) on

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close