Μπάλα γυμναστικής: 12 ιδέες για ασκήσεις_

Αυτές είναι οι 12 ασκήσεις γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας απλά μία μπάλα γυμναστικής. Η μπάλα γυμναστικής άλλωστε είναι μία πολύ σπουδαία προσθήκη στην καθημερινή σας προπόνηση. Η μπάλα γυμναστικής φαίνεται πως έχει πολλά οφέλη για το σώμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μία μπάλα γυμναστικής, μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία, τον συντονισμό, την ευελιξία και να βοηθήσει στην σωστή στάση του σώματος. Ανακουφίζει την πλάτη και σύμφωνα με έρευνες ακόμη κι αν χρησιμοποιούμε σαν καρέκλα μία μπάλα γυμναστικής κάνουμε πολύ καλό στο σώμα.

Δείτε ακόμα Ασκήσεις με μαξιλάρι :10 γυμναστικές ασκήσεις για να γίνεις φέτες στο σπίτι

Ακριβώς επειδή μία μπάλα γυμναστικής μπορεί να κάνει θαύματα με το σώμα μας, αποφασίσαμε να σας δείξουμε 12 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις μόνο με μία μπάλα γυμναστικής και φυσικά, κάνουν πολύ καλό στο σώμα σου. Αν θες να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση, αυτό το άρθρο θα σου θα φανεί πολύ χρήσιμο. Διαβάστε παρακάτω: 

Ασκήσεις με μπάλα γυμναστικής: Επέκταση Βραχιώνα

Ξαπλώστε πάνω στην μπάλα με τέτοιο τρόπο που το στομάχι σας να την ακουμπάει. Οι άκρες των ποδιών και των χεριών πρέπει να ακουμπούν το έδαφος. Ξεκινήστε να σηκώνετε το αριστερό πόδι και το δεξί χέρι και αντίστροφα, παράλληλα με αργές κινήσεις.

γυμναστική_άσκηση_με_μπάλα_γυμναστικής_επέκταση_βραχίωνα_

Ασκήσεις με μπάλα γυμναστικής με ωθήσεις ισχίου

Αρχικά καθίστε πάνω στην μπάλα. Ξεκινήστε αργά να μετακινείτε τα πόδια σας προς τα εμπρός, μέχρι το κεφάλι και οι ώμοι σας να είναι στη μπάλα και τα πόδια σας να λυγίζουν σε γωνία 90 °.

Κρατήστε τα γόνατά σας ευθυγραμμισμένα με τα πόδια σας, τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση ισχίου.
Ξεκινήστε αργά να χαμηλώσετε τους γοφούς σας προς το πάτωμα και στη συνέχεια σηκώστε τους προς τα πάνω.

γυμναστική_άσκηση_με_μπάλα_γυμναστικής_ωθήσεις ισχίων_

Ασκήσεις στον τοίχο με μια μπάλα γυμναστικής

Βάλτε την μπάλα στον τοίχο και γείρετε προς τα πάνω της με την μέση σας. Μετακινήστε τα πόδια σας ένα βήμα προς τα εμπρός και ευθυγραμμίστε τους ώμους σας. Ξεκινήστε να κάνετε καθίσματα φτάνοντας να ακουμπάτε με τους μοιρούς σας το πάτωμα. Σταθείτε πίσω.

γυμναστικές_ασκήσεις_με_μπάλες γυμναστικής_στον_τοίχο_

Σανίδα: Ασκήσεις με μπάλα γυμναστικής

Υπάρχουν μερικές παραλλαγές σανίδων που μπορείτε να δοκιμάσετε. Κρατήστε τα χέρια σας στο πάτωμα και τοποθετήστε τα πόδια σας στην μπάλα. Θα μπορούσατε επίσης να ξεκινήσετε ξαπλωμένη με το στομάχι σας στη μπάλα, και να “περπατήσετε” τα χέρια σας προς τα εμπρός μέχρι η μπάλα να φτάσει στα πόδια σας.

γυμναστική άσκηση_σανίδα_με_μπάλα_γυμναστικής_

Η άσκηση με τους ώμους

Ξαπλώστε με την μέση σας πάνω στην μπάλα γυμναστικής και βάλτε τα χέρια σας πίσω από τα αυτιά σας. Σηκώστε τους ώμους σας προς τα πάνω, σταματήστε και στη συνέχεια κατεβάστε τους προς τα κάτω.

άσκηση_στους_ώμους_με_μπάλα_γυμναστικής_

Η άσκηση της κόμπρας με μπάλα γυμναστικής

Ξαπλώστε στην μπάλα με τέτοιον τρόπο που να βρίσκεται ακριβώς κάτω από την περιοχή του θώρακα σας. Τα πόδια σας πρέπει να είναι ίσια. Τοποθετήστε τα χέρια σας δίπλα στο σώμα σας. Σηκώστε το στήθος σας προς τα πάνω και περιστρέψτε τους ώμους προς τα πίσω.

γυμναστική_άσκηση_της_κόμπρας_με_μπάλα_γυμναστικής_

Jackknife με μια μπάλα γυμναστικής

Ξεκινήστε σε στάση σανίδα, με τα χέρια σας στο πάτωμα και τα πόδια σας στη μπάλα. Λυγίστε τους γοφούς και τα γόνατά σας και φέρτε τα πόδια σας κάτω από εσάς. Μένετε σε αυτήν τη θέση. Περιστρέψτε την μπάλα πίσω στην αρχική θέση.

Jackknife_με_μπάλα_γυμναστικής_

Push up ασκήσεις με μπάλα γυμναστικής

Ξεκινήστε σε σανίδα με τα χέρια σας στο πάτωμα.
Όσο πιο κοντά είναι η μπάλα στην κορυφή των ποδιών σας, τόσο περισσότερη υποστήριξη θα προσφέρει.

Βεβαιωθείτε ότι τα ισχία σας δεν είναι πολύ χαμηλά ή πολύ ψηλά. Λυγίστε τα χέρια σας και χαμηλώστε το σώμα σας σαν να κάνετε τακτική ώθηση προς τα πάνω.

push up_με_μπάλα γυμναστικής_

Πέρασμα μπάλας

Ξαπλώστε ανάσκελα. Βάλτε την μπάλα ανάμεσα στα πόδια σας και πιέστε την. Ταυτόχρονα αρχίστε να σηκώνετε τα χέρια και τα πόδια σας ψηλά, διατηρώντας τα ευθεία. Πάρτε την μπάλα με τα χέρια σας και χαμηλώστε τα χέρια και τα πόδια σας πίσω στο πάτωμα. Επαναλάβετε την κίνηση, περνώντας τη μπάλα από τα χέρια σας στα πόδια σας.

γυμναστικές_ασκήσεις_με_μπάλα_γυμναστικής_

Αντίστροφη αύξηση ισχίου με μπάλα γυμναστικής

Ξαπλώστε στην μπάλα  έτσι ώστε τα ισχία σας να έρχονται σε επαφή με την μπάλα. Μπορείτε είτε να παραμείνετε στα χέρια σας είτε να χαμηλώσετε τα αντιβράχια σας. Χρησιμοποιήστε τους γλουτούς για να σηκώσετε και να χαμηλώσετε τα πόδια σας.

αντίστροφη_αύξηση_ισχίου_με_μπάλα_γυμναστικής_

 Ασκήσεις με μπάλα γυμναστικής

Σταθείτε στα γόνατά σας με την μπάλα γυμναστικής μπροστά σας. Βάλτε τα αντιβράχια σας στην μπάλα. Ξεκινήστε να περιστρέφετε την μπάλα προς τα εμπρός έως ότου τα χέρια σας επεκταθούν πλήρως. Περιστρέψτε την μπάλα πίσω προς εσάς.

γυμναστικές_ασκήσεις_με_μπάλα_γυμναστικής_

Αντίστροφη κίνηση

Ξαπλώστε ανάσκελα. Λυγίστε τα πόδια σας και βάλτε την μπάλα ανάμεσα τους. Στερεώστε τους κοιλιακούς σας και κυρτώστε τους γοφούς και τα γόνατά σας προς το στήθος σας.

γυμναστικές_ασκήσεις_με_μπάλα_γυμναστικής_

Διαβάστε όλα τα άρθρα που αφορούν την διατροφή και το fitness στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: brightside.me

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close