Φτιάξτε σπιτικό ασετόν

Εαν ξεμεινατε από ασετον σας έχουμε τη λύση!

Θα χρειαστείτε:
– Ξύδι
– Χυμός λεμονιού
– Μια λεκάνη με ζεστό νερό
– βαμβάκι

Πάρτε ένα μπολ και ρίξτε μέσα ισες ποσότητες ξύδι και λεμόνι Στη συνέχεια, πάρτε το βαμβακι και βουτήξτε το μέσα στο μείγμα. καλο θα ηταν να μουλιασετε  τα χέρια σας για 10 λεπτά σε ζεστό νερό. Έπειτα, απλώστε τα κομμάτια από το εμποτισμένο στο μείγμα βαμβάκι στο κάθε νύχι και αφήστε το για 20-30 δευτερόλεπτα. Σκουπίστε απαλά το βερνίκι και επαναλάβετε τη διαδικασία αν χρειαστεί.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως αν έχετε πολλές στρώσεις από βερνίκι και δεν φεύγει εύκολα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα για να το αφαιρέστε. Πρόκειται για έναν λιγότερο σκληρό τρόπο αφαίρεσης με ακετόνη.

Αν το μανό δεν φεύγει δοκιμάστε με οινοπνευμα!

Εκτός από το ξύδι με λεμόνι και το οινόπνευμα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να αφαιρέσετε το παλιό βερνίκι. Ενας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο παλιό άρωμα που δεν χρησιμοποιείτε. Πολλά από τα αρώματα περιέχουν ασετόν και μπορούν να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε το βερνίκι. Μερικοί έχουν βρει πως ορισμένες μάρκες οδοντόκρεμας μπορούν επίσης να είναι αποτελεσματικές για την αφαίρεση του βερνικιού των νυχιών.

Close