Δείτε τι πρέπει να κάνετε όταν το νύχι μπαίνει μέσα στο δέρμα.

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα των νυχιών είναι η είσφρηση όνυχος ή κοινός όταν το νύχι μπει μέσα στο δέρμα. Συμβαίνει συνήθως στο μεγάλο δάχτυλο των ποδιών, αλλά δεν είναι περίεργο να συμβεί και στα υπόλοιπα νύχια. Είναι μια ιδιαίτερα επώδυνη υπόθεση που μπορεί να καταλήξει σε σοβαρή μόλυνση για αυτό χρειάζεται πολύ προσεκτική αντιμετώπιση. 

Παρακάτω θα βρείτε τα συμπτώματα και τα αίτια που προκαλούν το πρόβλημα καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε μόνοι σας. Σε περίπτωση που η κατάσταση δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης καλό θα ήταν επισκεφτείτε έναν γιατρό.
 

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Από τη στιγμή που το vύχι εισχωρήσει στο δέρμα, τα συμπτώματα δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν. Το νύχι θα ερεθιστεί και θα κοκκινίσει, αρχικά θα σας ενοχλεί μόνο όταν το πιέζετε ή φοράτε σφιχτές κάλτσες και παπούτσια, μέχρι που να πρηστεί και πλέον δεν θα σας επιτρέπει να φοράτε καθόλου κλειστά παπούτσια ενώ ενδέχεται να σας δυσκολεύει και στο περπάτημα. Το επόμενο και τελευταίο σύμπτωμα είναι να πάθετε μόλυνση.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε όταν το νύχι μπαίνει μέσα στο δέρμα.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ: Η είσφρηση των νυχιών μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες, οι βασικότερες των οποίων είναι οι παρακάτω

*Τα λάθη στον τρόπο που κόβετε τα νύχια σας. Τα νύχια πρέπει να κόβονται σε ευθεία γραμμή, χωρίς να τα στρογγυλεύεται στις άκρες, και όχι πολύ βαθιά.
*Η κληρονομικότητα. Έχει παρατηρηθεί ότι η είσφρηση των νυχιών είναι χαρακτηριστικό που μεταδίδετε από γενιά σε γενιά.
* Τα στενά παπούτσια. Συνήθως πιέζουν τα δάχτυλα και στριμώχνουν τα νύχια.
* Επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί των νυχιών, έστω και μικροί.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΗ: Πολλές φορές η είσφρηση των νυχιών μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς να χρειαστεί επίσκεψη στο γιατρό. Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα.

1. Μουσκέψτε το πόδι σας σε μία λεκάνη με ζεστό νερό, στο οποίο θα έχετε ρίξει αλάτι (η αναλογία είναι μια κουταλιά της σούπας αλάτι για 250 ml νερό) για 20-30 λεπτά, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα. Αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί το οίδημα γύρω από το νύχι και να υποχωρήσει ο ερεθισμός.
2. Ύστερα από κάθε ποδόλουτρο βάλτε κάτω από την άκρη του νυχιού που μεγαλώνει «ανορθόδοξα» ένα μικρό κομματάκι βαμβάκι, το οποίο και θα βοηθήσει το νύχι να πάρει σωστή κατεύθυνση ανάπτυξης.
3. Αλείψτε την ερεθισμένη περιοχή με μία αντιβιοτική κρέμα για να αποφύγετε ενδεχόμενες μολύνσεις.
4. Προτιμήστε να φοράτε ανοιχτά παπούτσια για τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες.

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ: Αν η βασική περιποίηση και φροντίδα που προσφέρατε στο νύχι σας δεν βοήθησε να εξαλειφθεί το πρόβλημα, τότε το λόγο έχει ο γιατρός. Αφού εξετάσει το πόδι σας θα περιποιηθεί το νύχι και είναι πιθανό να αφαιρέσει ένα τμήμα του για να βοηθήσει στη συνέχεια να αναπτυχθεί κανονικά. Δεν είναι απίθανο να σας συστήσει τοπική θεραπεία με αλοιφές ή να σας δώσει και κάποια αντιβίωση σε περίπτωση που έχει δημιουργηθεί κάποια μόλυνση.
πηγη

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close