3 αποτελεσματικοί τρόποι να γυμναστείς ενώ κάθεσαι

1. Καθίστε ευθεία

Καθίστε ευθεία με τον ώμο σας πίσω και με σφιγμένους τους κοιλιακού σας – σταματήστε να καμπουριάζετε στο γραφείο- καθώς είναι απαραίτητη η συμμετοχή περισσότερων μυών για να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Αν θέλετε να δείχνετε αδύνατη ενώ κάθεστε, ελέγξτε τη στάση του σώματος συνεχώς. Προσποιηθείτε ότι υπάρχει κάτι που εκτείνεται από το κάτω μέρος της σπονδυλικής σας στήλης στην κορυφή του κεφαλιού σας. Τοποθετήστε τα πόδια σας στο έδαφος, στο πλάτος των γοφών ξεχωριστά, ακριβώς μπροστά σας.

3-apotelesmatikoi-tropoi-na-gymnasteis-enw-kathesai-1_

 

Δείτε ακόμη: 5 υψηλής απόδοσης ασκήσεις που καίνε το λίπος

2. Κρατήστε τα γόνατα σας ενωμένα

Καθίστε κάτω με ίσια την πλάτη σας και με τα γόνατα, τους αστραγάλους, και τα τακούνια σας μαζί. Τοποθετήστε τα χέρια μεταξύ των μηρών σας, με σφικτή γροθιά, ασκώντας πίεση προς τα έξω. Χρησιμοποιήστε τους προσαγωγούς μύες σας για να διατηρήσετε τα πόδια σε μια κλειστή θέση. Κάνετε την άσκηση με το δικό σας ρυθμό, μέχρι να το συνηθίσετε. Μόλις τα καταφέρετε αυξήστε τις επαναλήψεις της άσκησης  περίπου 30 φορές τη φορά.

3-apotelesmatikoi-tropoi-na-gymnasteis-enw-kathesai-2_

 

Δείτε ακόμη: 7 απλές ασκήσεις yoga για να ξεκινήσετε την μέρα σας

3. Χρησιμοποιείστε την αναπνοή από την κοιλιά σας

Μετακίνηση την άκρη του καθίσματός σας και καθίστε με την πλάτη σας όσο το δυνατόν σε ευθεία. Μη στηρίζεστε στο πίσω μέρος της καρέκλας σας. Τοποθετήστε τα χέρια σας στα γόνατά σας ή, αν είστε στη δουλειά, αφήστε τα πάνω στο γραφείο.

3-apotelesmatikoi-tropoi-na-gymnasteis-enw-kathesai-3_

 

Δείτε ακόμη: 7 εύκολες ασκήσεις για στρογγυλούς γλουτούς

Βήμα 1:  Εκπνεύστε όλο τον αέρα από τους πνεύμονές σας και στη συνεχίστε μέχρις ότου δεν υπάρχει αέρας στην αριστερή πλευρά. Θα παρατηρήσετε ότι με την εκπνοή, θα είστε αυτόματα σε θέση να εισπνέετε περισσότερο αέρα.

Βήμα 2: Εισπνεύστε αργά από τη μύτη  και μετρήστε ώς το 4.

Βήμα 3: Κρατήστε την αναπνοή σας μετρώντας μέχρι το 8.

Αν είστε εντελώς αρχάριος, μην κρατάτε την αναπνοή σας ή κρατήστε την αναπνοή σας για μικρότερο χρονικό διάστημα και σταδιακά να πηγαίνετε μέχρι το 8

Βήμα 4: Εκπνεύστε αργά από το στόμα μετρώντας εώς το 8. Θα απομακρύνετε έτσι όλο τον αέρα από τους πνεύμονές σας.

Βήμα 5: Κρατήστε την αναπνοή σας μετρώντας μέχρι το 8.

Αν είστε εντελώς αρχάριος, μην κρατάτε την αναπνοή σας ή κρατήστε την αναπνοή σας για μικρότερο χρονικό διάστημα και σταδιακά να πηγαίνετε μέχρι το 8.

Βήμα 6: Ελέγξτε τη στάση σας και επαναλάβετε τα βήματα 2 έως 5

Πηγή: lifehack

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close