4 λάθη που όλοι κάνουμε στο μαγείρεμα και μας παχαίνουν

Πολλοί από εμάς προσπαθούμε να προσέξουμε την διατροφή μας και στερούμαστε γεύματα όπως το βραδινό. Παρόλα αυτά, δεν βλέπουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και απορούμε τι μπορεί να κάνουμε λάθος. Λοιπόν, το καθημερινό μαγείρεμα φαίνεται πως παχαίνει, ειδικά αν κάνεις τα 4 λάθη που θα διαβάσεις παρακάτω.

Λάθη που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν την ώρα που μαγειρεύουν αλλά σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει ότι είναι…λάθος! Ας δούμε αναλυτικότερα τα 4 λάθη που μας παχαίνουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και ας τα ελαττώσουμε!

Βάζουμε πολύ λάδι 

Αναλογιζόμενοι ότι μια κουτάλια της σούπας λάδι περιεχέι 120 θερμίδες προβληματιζόμαστε όταν οι περισσότερες από εμάς μαγειρεύουν με το…μάτι. Αυτό σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις “ξεφεύγει” το λάδι με αποτέλεσμα να παχαίνουμε.

Βλέπουμε εκπομπές μαγειρικής

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που μαγειρεύουν συνταγές που πρώτα έχουν δει σε εκπομπές μαγειρικής, έχουν μεγαλύτερο δείκτη σώματος από εκείνους που ενημερώνονται για συνταγές από το διαδίκτυο.

Δεν βάζουμε πολλά μπαχαρικά και καρυκεύματα

Μπορεί οι κουζίνες μας να είναι γεμάτες με μπαχαρικά, αλλά μερικές φορές ξεχνάμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Κακώς, διότι τα μπαχαρικά εκτός του ότι κάνουν πολύ μεγάλο καλό στην υγεία μας, έχουν μηδενικές θερμίδες και μπορούν να κάνουν ένα πιάτο άκρως ενδιαφέρον παρόλο που είναι…διαιτητικό!

Δοκιμάζουμε…πολύ!

Το μεγαλύτερο βάσανο όλων των σεφ είναι ότι παχαίνουν επειδή δοκιμάζουν συνέχεια τις συνταγές τους. Πολλοί διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι προτιμότερο να φας μια μερίδα φαγητό στις 10 η ώρα το βράδυ, πάρα να…τσιμπάς και από λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας!

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close