5 απλές ασκήσεις για να αποκτήσετε την πλάτη των ονείρων σας

Συγκεντρώσαμε μια λίστα από τις πιο απλές και αποτελεσματικές ασκήσεις για να αποκτήσετε την πλάτη των ονείρων σας και μπορούν να γίνουν ακόμη και στο γραφείο σας! Το μόνο που χρειάζεστε για να αρχίσετε είναι ένας τοίχος.

1. Λαιμός και κεφάλι

5 απλές ασκήσεις για να αποκτήσετε την πλάτη των ονείρων σας

Σταθείτε σε έναν τοίχο και πιέστε την πλάτη σας προς αυτόν, ξεκινώντας από το χαμηλό μέρος της σπονδυλικής στήλης σας. Πιέστε πρώτα το κόκκυγα σας στον τοίχο και στη συνέχεια λυγίστε το επάνω μέρος της πλάτης σας, ώστε να μην αγγίζει τον τοίχο. Στρέψτε αργά την πλάτη σας πάνω στον τοίχο. Λυγίστε το λαιμό σας προς τα εμπρός και τεντώστε την κορυφή του κεφαλιού σας προς το ταβάνι σαν να κάτι να σας τραβά προς τα πάνω. Μην φέρετε το πηγούνι σας πολύ κοντά στην κλείδα σας. Θα πρέπει να αισθάνεστε ένα μικρό τέντωμα στο λαιμό κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης.

Δείτε ακόμη: Οι 7 καλύτερες ασκήσεις για να »χτίσετε» μυς και να ανακουφίσετε το πόνο της πλατης!

2. Το πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης

 

5 απλές ασκήσεις για να αποκτήσετε την πλάτη των ονείρων σας

 

Σταθείτε δίπλα σε έναν τοίχο με τα χέρια σας κατά μήκος των πλευρών σας και τις παλάμες στραμμένες προς το σώμα σας. Σπρώξτε αργά τους αγκώνες σας προς τα πίσω μέχρι να ακουμπήσουν στον τοίχο. Μην αφήνετε τους ώμους σας να πέφτουν προς τα εμπρός ή τους βραχίονες σας να αγγίξουν τον τοίχο. Επαναλάβετε την άσκηση αρκετές φορές.

τις πιο απλές και αποτελεσματικές ασκήσεις για να αποκτήσετε την πλάτη των ονείρων σας και μπορούν να γίνουν ακόμη και στο γραφείο σας!

Δείτε ακόμη: 10 λεπτά αυτής της άσκησης καίνε περισσότερες θερμίδες από 30 τζοκινγκ

3. Ώμοι

5 απλές ασκήσεις για να αποκτήσετε την πλάτη των ονείρων σας

Πιέστε την πλάτη σας στον τοίχο. Αργά τραβήξτε την αριστερή σας ώμο μακριά από τον τοίχο, πιέζοντας την ωμοπλάτη σας στον τοίχο. Επαναλάβετε για τον δεξιό ώμο.

4. Χαμηλότερο σημείο σπονδυλικής στήλης

5 απλές ασκήσεις για να αποκτήσετε την πλάτη των ονείρων σας

 

Πιέστε την πλάτη σας στον τοίχο ή σε μια καρέκλα. Σύρετε την σπονδυλική στήλη σας κάτω από τον τοίχο, κάνοντας ελαφριά κάμψη στα γόνατά σας. Σπρώξτε το χαμηλότερο σημείο της πλάτη σας στον τοίχο, κάμπτοντας την πλάτη σας και σφίγγοντας τους μύες του στομάχου. Τώρα, σιγά-σιγά ισιώστε ένα πόδι τη φορά, ώστε πρέπει να είστε σίγουροι ότι το χαμηλότερο σημείο της πλάτης σας πιέζεται σφιχτά στον τοίχο. Για να αισθάνεστε περισσότερο το τέντωμα, ενώ ισιώνετε το πόδι σας, τοποθετήστε τα χέρια σας στους γοφούς σας και πιέστε λίγο ελαφρά.

Σημείωση: εάν αισθανθείτε πόνο ή δυσφορία στο χαμηλότερο σημείο της πλάτης σας, σταματήστε να κάνετε αυτή την άσκηση.

Δείτε ακόμη: Το τρικ γυμναστικής της τεμπέλας -Αποτελεσματικό όπως η σωματική άσκηση

5. Ο κόκκυγας

5 απλές ασκήσεις για να αποκτήσετε την πλάτη των ονείρων σας

Στερεώστε την πλάτη σας σε έναν τοίχο και κρατήστε τα πόδια σας περίπου 35-40 εκατοστά μακριά από τον τοίχο. Αργά ξεκινήστε να πιέζετε τους γλουτούς σας στον τοίχο λυγίζοντας τα γόνατά σας στο βαθμό που νιώθετε άνετα. Το χαμηλό σημείο της πλάτης σας πρέπει να πιέζεται στον τοίχο και δεν πρέπει να αισθάνεστε οποιαδήποτε δυσφορία κατά την άσκηση. Επαναλάβετε την άσκηση αρκετές φορές.

Πηγή: brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close